Barberingsproblemer

Jonas Primdahl
Barbering kan være hårdt for huden - og det ses ofte som irritation, rødme, skægpest, røde knopper eller indgroede hår. Det er blot en del af det - og det kan selvfølgelig dulmes eller undgås ved pleje af huden.

Som mand er det næsten ikke til at komme udenom barbering, og det kan sommetider give store problemer. Det er vigtigt, at man har de rigtige redskaber og produkter, så man får det bedste resultat - og desuden også den bedste barberingsoplevelse.

Vi sørger for, at du får helt styr på dine redskaber og produkter, så du får det bedste resultat.

Skjul filtre
Filtrer efter
Sorter efter

Barberingsproblemer

Du har sikkert selv prøvet at have problemer efter barbering. Du ved sikkert også hvor mange forskellige problemer, du kan løbe ind i, og hvor irriterende de kan være for en god barbering. Vi vil her tage fat i nogle af de problemer vi oftes støder på, og hvordan man kan løse det.

Røde knopper efter barbering

Når det skarpe barberblad bevæger sig henover huden, kan det næsten ikke undgåes, at man engang i mellem får de irriterende barberingsknopper. De kommer fordi huden er irriteret. Vi anbefaler Njord Foam - Anti Irritation Shaving Foam, der hjælper dig, med at undgå irritationer i huden, og giver dig en perfekt og glat barbering hvergang.

Indgroede hår

En af de mest irriterende ting, der kan ske efter barbering er indgroede hår. Det kan også give røde mærker og huden bliver ofte øm. Det er en af de svære ting at forudse, men det er nemt at undgå, hvis man passer på sin hud. Vi anbefaler Tend Skin Solution> er en af de bedste produkter mod indgroede hår, og det hjælper også mod barberingsknopper.

Bumser

Hvis du har meget uren hud i form af bumser, kan det være et helvede at skulle barbere sig. Du vil garanteret komme til at skære dig mange gange, og det gør ikke ligefrem problemet bedre. Vores bedste råd til dig med bumser, er at anskaffe dig en barbermaskine, og på den måde kan du undgå, at skære dig for meget.

Med tiden vil vi jo gerne have at du bliver "wet shaver", og derfor skal du også af med dine bumser. En af vores bedste produkter mod bumser er Propolis Creme 10%. Den går effektivt ned i huden og renser ud for urenheder, og på den måde stoppe bumser.

At skære sig

Den sidste er og bliver den værste ting. Når man skærer sig under barbering, er det mildest talt umuligt at stoppe blødning, så man ender med at tage et plaster på, og så tror folk at man prøver at skjule en bums. Det er ikke nødvendigt længere, Proraso har lavet en creme der stopper blødning, og den er ekstremt effektiv.

FAQ - Barberingsproblemer

Hvordan undgår/behandler man røde knopper ved babering?

Du undgår røde knoppe ved at sørge for en ren og velfugtet hud, brug evt. en ansigtsscrub eller en pre-shave olie inden barbering. Efter barbering kan du med fordel vaske området igen, og bruge en desinficerende og fugtende aftershave.

Hvordan undgår man ingroede hår ved barbering?

Ingroede hår kan blive et ucharmerende problem, som mange ikke ved hvordan de skal løse. Vi foreslår at forebygge problemet ved at bruge en scrub inden barbering, så du løfter hårene. Hvis problemet er opstået, skal du blødgøre området med varmt vand eller en scrub. Derefter skal du tage din rene pincet, og se og du kan fjerne håret. Desinficer altid området bagefter. Der findes også produkter specifikt til at fjerne indgroede hår.

Hvordan stopper man blødninger ved barbering?

De fleste begyndere skærer sig med sin nye DE, ragekniv eller shavette i starten. Men frygt ej, der er flere måder at stoppe blødningen på. Du kender måske metoden med lidt toiletpapir eller vat på området, dette er dog ikke den bedste løsning. Løsningen som vi anbefaler er alum. Alum er lavet til at stoppe blødninger med det samme. Alum er også desinficerende og astringerende.

Jonas Primdahl

Mit navn er Jonas, og jeg er Made4men’s ekspert inden for barbering.
Jeg har barberet mig med alle typer af knive, skrabere og koste, samt prøvet over 100 forskellige cremer/sæber. Derudover arbejder jeg med - og skriver om - produkterne hver dag, hvilket har bidraget til min store viden inden for barbering.