Shavette

En shavette er ligesom en straight barberkniv, bortset fra du her har mulighed for at skifte bladet og dermed slippe for bøvlet med at vedligeholde din barberkniv. Med shavetten får du altså muligheden for en rigtig billig barbering, for barberbladene til en shavette koster nemlig nærmest ingenting.

En straight razor shavette kan altid benytte normale Double Edge blade. Made4men.dk anbefaler disse blade til din shavette: Gillette 7 O'Clock Barberblade, Merkur Super Platinium Barberblide eller Feather New Hi-Stainless.

Læs meget mere om Shavette's lige her >>
Sorter efter

Shavette til mænd

En shavette er ikke det samme som en barberkniv, det er nemlig muligt at skifte barberblade på en shavette. Det gør det derfor også nemmere at barbere sig med den, da man altid kan skifte bladet, hvis den er ved at blive sløv. Der kræver det lidt mere arbejde med en barberkniv, da den skal slibes af en specialist.

Man kan se shavetten, som det billige alternativ til en barberkniv, og der er også tydeligt forskel på dem, specielt i vægten. Shavetten er væsentligt lettere, mest fordi bladet er meget lettere. Det er dog meget en smags sag, hvad man helst vil have, fordi der er både fordele og ulemper ved begge dele, men det kommer vi ind på længere nede.

Giv dig god tid
Du kender sikkert udtrykket "øvelse gør mester", det er en af de vigtigste ting at huske på, hvis du ønsker at blive en rigtig "wetshaver". Det kræver nemlig, at man prøver det en masse gange, og du vil hurtigt opleve, at du bliver bedre fra gang til gang.

Barbering med en shavette er næsten ligesom med en barberkniv, og du kan i indlægget nedenfor læse hvorfor vi synes at old school barbering er så fedt.

Barberkniv vs. Shavette

Barberkniv
  • Slibes engang om året
  • Dyrere investering
  • Større klinge
Shavette
  • Let at skifte barberblad
  • Billigere investering
  • Mindre klingeDer er både fordele og ulemper ved en Shavette, men som udgangspunkt er det et godt sted at starte, hvis man har lyst til at prøve den helt klassiske barbering. Man får stadig rigtig god kvalitet i en Shavette, og på den måde kan man finde ud af om det er noget for en.

Nu når du har fundet den barberkniv, der passer til dit behov, så er det et par ting du skal vide. En rigtigt Wet Shaver har udstyret i orden, og der er nogle helt simple ting man skal bruge.

Det første er en barberkost og barberskål. Disse to ting bruges til at røre barbersæben op, så den kan påføres på huden. Jo bedre din barberkost er, desto bedre og mere behagelig, bliver din oplevelse. Barbersæben er med til at løfte og blødgøre skægget, så shavetten glider let igennem, uden at du skærer dig.

Det sidste du skal have styr på er dine shavette barberblade og du kan se vores udvalg lige her. Du skal også tage et kig på 2 af vores mest solgte shavette barberblade Gillette 7 O'Clock super Platinium Barberblade eller Merkus Super Platinium Barberblade.