Af • 30 October, 2018

Er du for længst stået af, når der skal bruges flere timer på hudplejen? Frygt ej! Der er faktisk en rigtig god løsning til manden, der ikke vil bruge flere timer på det!

Du kan sagtens få en utrolig effektiv hudpleje, også selvom det skal gå hurtig. Vi guider dig igennem 3 steps, så du kan få en sund hud på blot 5 minutter. Lyder det for godt til at være sandt? Den er nu god nok – der er absolut ingen grund til at opgive.

Derfor er det vigtigt at passe på huden

En ting er, at du måske synes, at hudpleje kan være kedeligt – så skal du huske på, at din hud skal beskytte dig resten af livet.

Det er derfor vigtigt at passe på huden – vigtigere end du lige tror. Du har ikke mulighed for at skifte huden ud, hvis den bliver rynket, tyndere eller dårlig. Det er dit ansvar! Og du bør tage ansvar.

Kroppens største organ

Huden er kroppens største organ. Det lyder ret vildt, men det er faktisk sandt. Huden beskytter hele din krop, både indvendig og udvendig. Du tænker måske; hvad gør huden for mig, udover at den bare er der? Vi giver dig facts om huden – måske nogen facts du slet ikke vidste!

7 facts om din hud:

  • Huden spærrer og beskytter for fare fra omverden – fx slag, stød, solens stråler osv.
  • Huden kommunikerer – hvordan har du det? Har du det varmt, koldt, nervøs – huden sladrer om alt, og du kan ikke skjule det!
  • Huden opfanger påvirkninger gennem sanseceller
  • Huden regulerer din kropstemperatur
  • Huden deltager i dannelsen af D-vitamin
  • Huden er dit depot for fedt og væske
  • Huden er vores immunforsvar

Du vil lynhurtig kunne se, at huden sladrer, hvis noget i kroppen er i ubalance. Det kan blandt andet ses som irritation eller urenheder.
Man deler ansigtet ind i zoner, hvor hver zone repræsenterer et organ. Disse zoner kan give dig et lille vink om, hvor der kan være ubalance, hvis du begynder at slå ud over længere tid, og ikke kan komme det til livs. Det er meget smart, men også lidt skræmmende.
For lidt søvn, stress eller dårligt mad kan blandt andet også hurtigt ses på huden, da organerne kommer på overarbejde.

3 steps til en sund hud på 5 minutter

Du behøver slet ikke stå flere timer foran spejlet, for at opnå en sund hud. De 3 hudpleje-steps er overskuelige, nemme, og tager dig maks 5 minutter – derfor er der ingen undskyldninger for ikke at få det gjort.

Vi ved, at største delen af os mænd foretrækker, at hudplejen er nem og hurtig – det sørger vi selvfølgelig også for. Derfor har vi gode anbefalinger, så du kan bruge dine produkter, imens du er i bad. Smart, ik? Få de 3 vigtigste steps i din hudplejerutine lige her:

1. Rens skidt og snavs væk med ansigtsrens

Det er nødvendigt, at du renser huden, da det fjerner skidt, snavs og bakterier på huden, som kan sidde og irritere porerne, og fremprovokere urenheder. Det gider ingen…

Derudover giver det oftest huden en trist grålig tone, hvis huden ikke bliver renset. Når du skal vælge en ansigtsrens, er det vigtigt, at du vælger en rens efter din hudtype – men vi har selvfølgelig også et par gode bud til dig.

Kender du ikke din hudtype? Tag hudtype-testen lige her!

Vores anbefaling
Vi kan varmt anbefale denne rens fra Australian BodyCare, der er en ultramild ansigtsrens, som kan bruges af alle hudtyper. Selvom rensen er mild, er den meget dybderensende grundet ingredienset Tea Tree olie. Du fjerner urenheder og forebygger bakterievæksten, uden at det udtørrer huden.

Denne ansigtsrens er nem at anvende i bruseren, og skal gerne anvendes hver dag for et helt optimalt resultat. Når rensen kan bruges i bruseren, er det nemt, når du alligevel er igang med at sæbe kroppen og håret ind. Husk at se på mulighederne og ikke begrænsningerne, når det kommer til hudpleje!

En anden god ansigtsrens vi kan anbefale, er denne Biotherm Homme T-Pur Anti Oil and Wet Purifying Cleanser. Ansigtsrensen er til den klassisk kombineret og fedtet hud, der har brug for at få reduceret talgproduktionen i huden, og som døjer med urenheder.

Du vil opleve en dejlig ren og frisk fornemmelse i ansigtet. Din hud vil derudover blive mindre fedtet, og meget mere modstandsdygtig med tiden.

2. Fjern døde hudceller med peeling/scrub

Dette step er utrolig vigtigt! Og faktisk er dette step alt for undervurderet. De døde hudceller ligger som en hinde på huden og tilstopper porerne. Det er nødvendigt at få peelet de døde hudceller væk, så huden igen er frisk og kan ånde.

Peeler du ikke huden, kan huden føles ret ru, og det kan medføre urenheder. Efter du har peelet de døde hudceller væk, har du en dejlig ren og frisk fornemmelse – hvem elsker ikke den fornemmelse?

En peeling kommer efter, du har afrenset huden – det vil sige, at en peeling er andet step i din hudplejerutine. Vi anbefaler, at du peeler huden 1-2 gange ugentligt, da det vil holde din hud i topform.

Lige for at slå fast er en scrub og peeling fuldstændig det samme. Det har nøjagtig samme effekt – så det skal ikke slå dig ud af kurs!

Vores anbefaling
Ole Henriksen Transforming Walnut Scrub er en effektiv peeling, uden at den virker udtørrende på huden. Peelingen fjerner de døde hudceller, skidt og snavs der sidder og tilstopper porerne.

Denne peeling kan bruges af alle, og er igen nem at anvende inde i bruseren. Vi kan jo ikke gøre det nemmere for dig, synes du?

En anden anbefaling er denne L’Oreal Men Expert Pure & Matt Cleansing Scrub. Ansigtspeelingen er dybderensende, så du undgår fremtidige urenheder, samtidig med den fjerner de døde hudceller.

Denne scrub er egnet til manden med fedtet hud, da scrubben har en matternede effekt på huden. Derfor vil du opleve, at din hud vil være mindre fedtet i løbet af dagen, og generelt mindre fedtet med tiden.

3. Forsejl din hud med en god ansigtscreme

Det sidste vigtige step af de 3 hudpleje steps er en god ansigtscreme. Bruger du slet ikke en ansigtscreme, er det med at komme igang. Nu skal du høre, hvorfor en ansigtscreme er så vigtig.

En creme til ansigtet er vigtig, for at huden bliver forsejlet, hvilket gør huden mere modstandsdygtig. Forsejle lyder voldsomt, men cremen går egentligt bare ind og “lukker” huden sammen, så der ikke trænger noget ned i huden. Derudover bliver huden repareret, beskyttet og gennemfugtet ved anvendelse af en ansigtscreme.

Hvis du vil gøre det endnu nemmere for dig selv, så anbefaler vi, at du vælger en ansigtscreme, der kan bruges både morgen og aften. Det vil betyde, at du for det første ikke skal have en toilettaske på 10kg, og for det andet er der ikke så mange produkter, du skal holde styr på, hvad der skal bruges til hvad.

Vores anbefaling
Vi kan varmt anbefale Njord Moisturiser, der er god til at forsejle huden. Ansigtscremen er let i konsistens, og føles derfor slet ikke fedtende eller klistrende. Huden bliver gennemfugtet, repareret og beskyttet. Denne ansigtscreme kan bruges både morgen og aften – det er win win.

Vi anbefaler også denne fantastiske SIGR Facemoist Moisturiser. Ansigtscremen trænger hurtig ind, og er hverken fedtende eller klistrende på huden. Denne creme er ekstrem god til den tørre hud, og især til at dulme den rødme, der kan være i huden.

Sådan vil din hud føles

Ved daglig pleje af din hud vil du opnå en hud, der er i balance og sund. En hud der er gennemfugtet, boostet og beskyttet mod udefrakommende fare. Det vil sige, at huden nemmere kan beskytte sig selv.

Du kan sagtens opnå en hud, der er fejlfri – og ja, det kan faktisk lade sig gøre – men du kommer ikke sovende til et hudplejeresultat. Desværre er nogen heldigere end andre, når det kommer til huden, da nogen slet ikke bliver ramt af hudproblemer. De er heldige… Det er rigtig træls med hudproblemer – men husk på, at du altid selv kan gøre noget.

Din hud vil kun takke dig for at pleje den, og vil kunne beskytte dig endnu bedre jo ældre, du bliver. Vores hud bliver desværre mere svækket, jo ældre vi bliver.

Derfor kan hudpleje være nemt

Hudpleje behøver ikke betyde, at du skal bruge lang tid på det, eller at du skal bruge et utal af produkter. Det kan sagtens være enkelt, hurtigt og effektivt med få produkter. Det lover vi dig også, at det er, hvis du giver det et forsøg. Vi har jo lige fundet den nemme løsning for dig, hvor du kun skal igennem 3 steps der maks tager 5 minutter. Er du ikke imponeret? Nemmere bliver det altså ikke for dig.

Giv’ det et forsøg
Husk at du bør give det et ordentligt forsøg med hudplejeprodukterne, før du dropper det. Det er sådan, at når du starter på nye hudplejeprodukter, skal huden have lov til at vænne sig til det, og derfor anbefaler vi, at du i hvert fald giver det et skud i 2 måneders tid.

Du bør vide, at hvis huden ikke er vant til at blive plejet, kan den reagere ved at slå lidt ud med urenheder. Det er dog slet ikke sikkert, at du vil slå ud – hvis, det sker, så går det hurtig over, og huden skal lige vænne sig til produkterne – så hold ud!

Nu er det vidst kun op til dig – ønsker du en sund hud, men det skal gå stærkt – så har vi givet dig løsningen!