Af • 15 October, 2019

Indgroet hår er noget, der er blevet skabt i vrede – det tror jeg, at vi alle kan blive enige i. Det er ikke sjovt at opdage, at man et par dage efter en barbering har fået et indgroet hår. Har du også prøvet ihærdigt at stå og klemme, klemme og klemme for at få det hår og betændelse ud?

Det er en forfærdelig nederen process – men faktisk kan du selv være med til at forebygge mod indgroet hår. Det er ikke så svært, og det gør ikke din barberings-process mere vanskelig eller mere bøvlet. Det er stadig nemt! Rigtig nemt.

Hvorfor får du indgroet hår?

Indgroet hår kan forekomme hvor som helst på kroppen. På hovedet, armene, benene, intimt, ansigtet – hele kroppen er disponibel overfor indgroet hår. Dog er chancen større de steder, hvor du barberer dig. Et indgroet hår kan komme flere dage efter en barbering – og kan også snildt komme imellem dine barberinger. Du kan blive overrasket over, hvornår et indgroet hår kan dukke op.

Et indgroet hår opstår, når der blandt andet:

  • Samles skidt, snavs og bakterier i de åbne porer
  • Døde hudceller tilstopper porerne
  • Det giver en form for betændelse – præcist som en gul bums
  • Det kan blive ømt, rødt og hævet

Det kan også være, at du kan se håret vokse under huden. Det er meget normalt, at man kan se noget sort under huden – det er håret, der vokser ind under. Det betyder, at håret ikke kan komme ud igennem poren, fordi den er tilstoppet med døde hudceller, skidt, snavs og bakterier.

Hvordan undgår man indgroet hår?

Der er selvfølgelig nogen ting, du selv kan gøre for at undgå at få indgroet hår. Det er ikke noget, der tager dig længere tid – det er blot nogen ting, du kan gøre, mens du alligevel står i badet! Det er jo to fluer med ét smæk.

Indgroet hår i ansigtet

Du kan sagtens få indgroet hår i ansigtet. De opstår oftest fordi du barberer dig. Det betyder, at dine barberblade eller barberudstyr sandsynligvis ikke er rene nok. Derudover kan det være produkter, du bruger til din barbering, der ikke er gennemfugtende nok.

Det hele gælder nemlig om at give huden ekstrem meget fugt!

Eksfoliér dit ansigt

For at minimere chancen for at få indgroet hår i ansigtet, er det vigtigt, at du lige en gang om ugen eksfolierer din hud, så du fjerner de døde hudceller, der blokerer på huden. Det er sådan, at når du barberer dig, så er det hårdt for huden – så derfor er det en god ting lige at få renset huden helt i dybden.

Creme i ansigtet

Det er vigtigt, at du efter din eksfoliering bruger en god gennemfugtende ansigtscreme, så du kan pleje og beskytte din hud. Det vil styrke din hud, så der er endnu mindre chance for at få indgroet hår.

Det er vigtigt, at du alle dage bruger din creme for at fugte huden, så den altid er sund og intakt. Er den tør, så kan der skabes flere tilstoppede porer, og det giver også indgroet hår. Så sørg for altid at bruge din creme – og det er meget vigtigt, at det især gøres, når du lige har barberet dig og de efterfølgende dage.

Indgroet hår på kroppen

Indgroet hår på kroppen er jo næsten hver dag for nogen. Der er nogen, der bliver mere ramt af indgroet hår end andre. Det er rigtig træls, men det er vigtigt, at du eksfolierer og bruger en creme. Præcist som i ansigtet. Dog kan du her bruge andre produkter, fordi det er til kroppen, og den kan tåle noget mere.

Eksfoliér din krop

Ligesom du skal eksfoliere dit ansigt, så skal din krop også eksfolieres. Det skal den, fordi der også sætter sig skidt, snavs, bakterier og døde hudceller på kroppen, som tilstopper porerne. Eksfoliering på kroppen er nem – du bruger produktet i bruseren, og skyller det væk. Derfor er der ingen undskyldninger for ikke at få det gjort!

Creme på kroppen

Efter din eksfoliering skal du lige som altid påføre en creme for at beskytte og reparere din krop. Den sørger for at gennemfugte huden efter, så din hud ikke kommer til at kløe eller blive rød. Det kan nemlig ske, hvis du ikke påfører creme efterfølgende.

Hvor ofte behandler du egentligt din krop? Det er mere vigtigt, end du lige går og tror. Så vi anbefaler, at du bruger kropscremen hver eneste dag efter et bad – også selvom du ikke har eksfolieret din hud.

Brug antiseptiske produkter

En god idé for at minimere chancerne for indgroet hår, er at bruge antiseptiske produkter. Dog skal du være lidt opmærksom på, hvad du bruger i ansigtet og på kroppen, da kroppen klart kan tåle skrappere produkter end i ansigtet.

Antiseptiske produkter til ansigtet

For at undgå de indgroet hår i ansigtet, kan du med fordel bruge aftershave efter din barbering. En aftershave renser huden, så der absolut ingen bakterier er på huden efterfølgende. Det vil forbedre din hud, så du ikke får indgroet hår.

Det er vigtigt, at hvis produktet er meget kraftigt, at du kun bruger det på de områder, hvor det indgroet hår er, eller det område du har problemer med det. Derfor bør du bruge det med omhu i ansigtet – så du stadig har den flotte hud.

Antiseptiske produkter til kroppen

På kroppen kan du bruge lidt skrappere produkter, da huden på kroppen er tykkere. Det betyder, at du sagtens kan bruge produkter, som indeholder højere mængder, uden du skal bekymre dig om din hud på samme måde.

På kroppen kan bruge den på det hele barberet område. Dog skal du være opmærksom, hvis du fjerner alle hår under armene – da det er et meget tyndt område.