Af • 30 July, 2019

Er du en rigtig mand? Eller vil du gerne være en rigtig mand? Sådan en helt ægte en. Men hvad er en rigtig ægte mand egentligt? Faktisk er definitionen af en ægte mand svær at stille – men den kan også variere fra person til person – alt efter, hvem du lige spørger.

En ægte mand i vores øjne gør noget ud af sig selv, og sørger for at holde sig soigneret, ren og rigtig maskulin. Vi giver dig vores opskrift på, hvad en ægte mand er, og hvad grooming til mænd er.

Grooming mænd

Grooming er et vidt begreb, og spænder fra alt fra ansigtet, til barbering til kropspleje – og endda helt ud til din parfume. Grooming er sådan helheden af det at være en ægte maskulin mand.

Der er mange betegnelser for en ægte mand. Det er egentligt bare, at du er 100% dig selv – og hviler i dig selv. Det kan jo altid gøre rigtig meget. Derudover handler det om, at du gør noget ud af dig selv. Det kan damerne altså herre godt lide.

Du kan sagtens være en ægte mand, hvis du ikke står snorlige. Du skal da bare være charmerende for at charme dig ind alle steder. Charme kan jo redde rigtig mange ting, og det må du helt sikkert også have prøvet før.

Grooming er derfor helheden af hvordan du er – og hvad du gør for dig selv af gode ting.

4 grooming ritualer du bør følge

Har du ingen grooming ritualer, så synes vi bestemt, at du bør få gang i nogen. Ikke for andres skyld, men helt sikkert for din egen skyld. At forkæle sig selv gør vi mænd alt for sjældent – og faktisk er det en super god terapi for os.

Du skal huske at passe godt på din krop og engang imellem gøre noget godt for dig selv – det vil også betyde, at din krop holdes mere ungdommelig længere tid.

1. grooming ritual – ansigtsrens

Ansigtsrens til mænd

En rigtig mand går op i pleje at sit ansigt – det er ikke kun for kvinder. Vil du også gerne være fri for urenheder, skidt og snavs i ansigtet? Så bør du have en ansigtsrens.

En ansigtsrens sætter gang i din blodcirkulation, så din hud holdes ungdommelig, samtidig med at den renser din hud i dybden, så du undgår urenheder og tilstoppede porer. Et ansigt der ikke bliver renset kan hurtig se trist, tør og grå ud.

En ansigtsrens anbefaler vi, at du anvender 1-2 gange dagligt – selvfølgelig alt efter behov.

2. grooming ritual – barbering

Barbering til mænd

Vi kan hurtig blive enige i, at et fuldskæg er ualmindeligt flot – hvis det altså er velplejet. Uanset om du har fuldskæg eller ej, så skal du tage stilling til, hvad der skal ske med det.

Er du til fuldskæg, skal du passe det, så det ser velplejet og soigneret ud – det er pis’ fedt så! En barbering er dog i perioder nødvendig, hvis det skal være skarpt. Er du ikke til skæg, skal det jo også fjernes.

En barbering kan du gøre lige så ofte, du vil – og du kan opnå et unikt resultat – og du kan gøre præcist, hvad du ønsker.

3. grooming ritual – ansigtscreme

Ansigtscreme til mænd

En ansigtscreme er nødvendig. Det er et must for at have en fin hud uden urenheder, bumser, tørhedspletter og irriteret hud.

En ansigtscreme er det vigtigste produkt, du kan bruge for at have en fin hud. En ansigtscreme er det sidste produkt, du skal bruge i din daglige hudplejerutine.

Du skal bruge din ansigtscreme både morgen og aften – og det er vigtigt, da din hud har brug for at blive fugtet, repareret og beskyttet.

4. grooming ritual – parfume

Parfume til mænd

Inden du skal ud af døren, så skal du jo være velduftende og dufte som en rigtig mand.

En parfume kan faktisk være dit signatur og kendetegn. En parfume er helt unik fra person til person, og udvikler sig efter ens egen duft – derfor dufter parfumer ikke ens på os.

Brug din parfume lige inden du skal ud af døren. Husk på, at din parfume efter 15 minutter vil have fordampet top og mellemnoterne, og derfor have bundnoterne som er kernen i parfumen tilbage.

Plej dig selv mand!

Du bør helt selv tage stilling til, hvad der er en rigtig mand for dig. Rådene oven for er vores absolut bedste råd til at være en ægte mand.

Du kan følge dem – eller du kan også lade være. De her grooming ritualer er de mest oplagte, og som heller ikke tager forfærdelig lang tid for dig om morgen, inden du skal ud af døren. Sæt bare 5-10 minutter af om morgen, så går du overlegen og lækker ud af døren – og selvtilliden fejler i hvert fald intet.

Rigtig mænd gør noget ud af sig selv. Vi ved jo alle sammen, at damerne er vilde med mænd, der går bare en lille smule op i sig selv.