Af • 8 July, 2020

I årtier har dameblade kunne afsløre de hemmelige – og ofte obskure – skønhedsrutiner, som kvindelige kendisser sværger til. Gode gener og en sund livsstil er i årevis blevet anskuet som uvæsentlige faktorer, sidestillet med de kendte kvinders forside-skabende grooming hemmeligheder.

Men hvad med de mandlige kendisser? Til sammenligning er deres grooming hemmeligheder ganske underspillede. Selv de mest velkendte og idoliserede mænd, betror sig til en langt mere praktisk grooming rutine, end du regner med.

Som bevis på det, giver vi dig nedenfor en række grooming hemmeligheder bag 5 kendte mænds pletfrie udseende.

Pharrell Williams

Et grooming tip fra selveste Pharrell Williams – manden der tilsyndeladende ikke aldrer. Hvem kunne have forudset det?

Mørk hud har et betydeligt højere niveau af kollagen og melanin end lys hud, hvilket får huden til at ældes i sneglens tempo til sammenligning. Uanset hvad, undrestreger den 43-årige kendis, at fordelene ved at rense sit ansigt med koldt vand, frem for varmt, ikke er til at tage fejl af:

Jeg vasker altid mit ansigt med koldt vand, efter brug af ansigtsrens, for at lukke mine porer.”

– Pharrell Williams

I en alder af 43 år, kan man kun tage hatten af for, at Pharrell Williams ser ud, som han gør. Til trods for den mørke huds niveau af kollagen og melanin, understreger han, at man dog ikke kommer sovende til et ungdommeligt udseende:

Du er nødt til at rense dit ansigt. Du kan ikke bare antage, at dit ansigt nok skal klare sig selv. Jeg vasker mit ansigt hver dag – så vær ikke nervøs for at vaske dit eget, før du går i seng!

– Pharrell Williams

I tråd med rådet fra Williams anbefaler vi, at du aktivt kommer urenheder i huden til livs, og samtidigt sørger for huden ikke kommer til at skinne og se fedtet ud. Det gør du ved at anvende en let og rensende ansigtsvask, der forhindrer snavs og døde hudceller i spolere et ungdommeligt udseende.

Tom Ford

Instruktøren, designeren og alt-mulig mandens grooming rutine har tidligere været i en liga for sig – dette har dog ændret sig med tiden. Hvor han tidligere hævdede at gå i bad, intet mindre end fem gange om dagen, affinder han sig nu med mere beskedne, men ikke mindst praktiske rutiner.

Et flot og skarpt skæg er noget de fleste af os stræber efter – og samtidig gør en rimelig indsats for at opnå. Men nogle gange, vil skægget det ikke, som vi selv vil det. Spørg bare Tom Ford selv:

Da jeg stod op i morges, skulle jeg trimme mit skæg, fordi jeg vidste at jeg skulle deltage i et interview, og at jeg derfor var nødt til at se godt ud. Mit skæg bliver til tider ganske gråt, hvilket jeg ofte kamouflerer med skægfarve fra Just for Men – men nævn det ikke til nogen!

– Tom Ford

Det er nemlig ganske normalt, at skæg ikke er ensfarvet. Men det skal ikke sætte en stopper for dig, eller din selvtillid – tværtimod. Omfavn det, eller ty til samme smarte metode, som Tom Ford, og invester i skægfarve!

Zac Efron

Længe før han gav sit look den helt store overhaling, inden genstarten af ‘Baywatch’, var Zac Efron især berømt for hans rodede ‘bedhead’ frisure. Ifølge Efron selv var det “bare sådan han vågnede op”.

Da berømmelsen for alvor tog fart, gik det op for Zac Efron, at fyre jorden rundt forsøgte at kopiere hans, tilsyndeladende, ubesværede frisure:

For at være helt ærlig, så er denne frisure afledt af ren dovenskab. Hvis du virkelig vil gøre noget for, at dit hår skal se godt ud, så er hemmeligheden at springe shampooen over!

– Zac Efron

Daglig brug af shampoo, kombineret med vand i høje temperaturer, fjerner naturlige olier fra dit hår, hvilket leder til overproduktion af olie. En overproduktion af olie i hovedbunden, vil med tiden lede til fedtet og uregerligt hår. Derfor gør du klogt i, at springe de skrappe kemikalier over mindst én gang i ugen.

Læs vores andre indlæg om grooming:

Bryder du dig ikke om følelsen af hår, der ikke er renset med shampoo, bør du i stedet overveje at investere i en tørshampoo. Så opnår du den rene fornemmelse, uden at fjerne essentielle olier fra dit hår.

Sean ‘Diddy’ Combs

Diddys tilgang til grooming er forholdsvis ekstravagant. Han insisterer på at have en lang række af produkter i sin hudpleje rutine på én gang:

Mit badeværelse er fyldt med så mange produkter, at hver aften er en ny oplevelse.

– Sean ‘Diddy’ Combs

At have et bredt udvalg af produkter er faktisk et smart – omend dyrt – træk, da miljø, stress og aldring har den samlede styrke til at ændre din huds behov og tilstand over tid.

Den anden nøgle til god grooming-skik er, ifølge Diddy, at placere sin hudpleje rutine lige før sengetid:

Jeg lader min hudpleje arbejde om natten. Jeg vasker mit ansigt lige inden jeg går i seng, og jeg kan godt lide eksempelvis at bruge en fugtgivende serum efterfølgende – ting, der er hjælper med at give huden nyt liv.”

– Sean ‘Diddy’ Combs

Om natten er hudens stofskifte på sit højeste, og celleopbygning fremskyndes. Det skyldes primært, at huden ikke har travlt med at forsvare sig mod miljø påvirkninger i de sene nattetimer. Derfor kan brugen af brugen af hudplejeprodukter, lige inden sengetid, fremskynde hudens gendannelsesproces.

Kevin Hart

Your face is your money” udtaler stjerne-komikeren Kevin Hart. Det er derfor grunden til, at han bruger en betydelig mængde penge på, at holde sit ansigt i fremragende stand:

Jeg bruger gerne en ansigts-scrub. Når jeg har brugt scrubben, følger jeg op med en ansigtsrens og gør ansigtet rent med et varmt håndklæde. Når jeg har fjernet det hele fra mit ansigt, bruger jeg en fugtighedscreme til at slutte af.”

– Kevin Hart

En forholdsvis almindelig – men dog effektiv – hudplejerutine fra Kevin Hart. Vi anbefaler dog, at du i stedet lægger ud med ansigtsrens og herefter følger op med en scrub. Det giver det bedste resultat.