Af • 4 April, 2018

Der er rigtig god grund til, at man opfinder rutiner og systemer for forskellige ting og holder sig til dem. Når det kommer til, at tage sig af sin hud eller hår gælder denne regel bestemt også! I hvert fald hvis du vil se helt skarp ud hver dag.

Hvordan skal en velplejet mand så strukturere sine plejerutiner? Her kommer 9 vaner som garvede 9 eksperter fra industrien har sammensat for dig. De afslører deres personlige rutiner, og giver god råd.

1. Find først den rigtige duft

Mænd som dufter godt har typisk sat tid af, for at finde den helt rigtige duft og virkelig gået i dybden med, at finde den duft, som passer perfekt til deres stil. Samtidig finder de også den duft og de kemikalier, som passer til deres hud og deres personlighed” siger James Craven fra det uafhængige parfumeri Les Senteurs. Craven tror på, at hvis en mand går lige så meget op i sin duft, som sin garderobe kan det ikke gå galt.

En rigtig god duft er ligesom et godt bælte, et par sko eller et halstørklæde. Det kan kompensere for andre mangler, som en mand kunne have i sit udtryk” forsætter James Craven. “Så sæt lidt tid til overs, og udforsk hvilke forskellige dufte der er på markedet lige nu og få evt. en prøve med hjem og få den testet

Giorgio Armani Acqua Di Goi

Det er en meget kendt parfume, og har været på markedet i mange år. Den har tidligere været en af de mest foretrukne parfumer blandt mænd.

Parfumen passer perfekt til manden, som gerne vil vise sin styrke og indre ro. Den giver har en kraftig duft, men er perfekt balanceret, så den ikke virker tyngende og derfor kan rigtig mange mænd bære den.

Duften er til dig, der gerne vil fremstå lidt mere maskulint og har masser af selvtillid. Den har karakter og fylde, og er derfor et godt valg til den maskuline type.

2. Vær opmærksom på solen

Du ved selvfølgelig godt, at solens UV stråler er din huds værste fjende. Mænd som gerne vil se skarpe ud i rigtig mange år, er klar over dette, og husker altid deres solcreme, når de bevæger sig ud i solens stråler.

Vær opmærksom på, at du bruger en solcreme, der både har UVA og UVB kombineret og også meget gerne nogle forskellige antioxidanter” sådan siger Dr. Des Fernandes, som er forfatter på Vitamin A Skin Science (en videnskabs guide til sund hud). “De vigtigste antioxidanter indholder vitamin C, vitamin E og Coenzyme Q10.” – så der er noget at være opmærksom efter.

Nuxe Delicious Face & Body Lotion SPF30

Bruger du meget af din tid i solen og bliver du ofte hurtig rød, så er Nuxe Delicious Face & Body Creme SPF30 et godt valg. Denne krop og ansigts solcreme beskytter huden optimalt, når solens stråler er fremme.

Solcremen beskytter mod for tidlig ældning forsaget af solskader, samt reducerer mørke pletter da den både har anti-age efekt. Derudover har den en frisk, mild duft at appelsin, tiareblomst og vanillie.

3. Tænk fremad!

Vores moderne livsstil går i et meget hurtigt tempo, og det kan være let at glemme nogle essentielle dele og rutiner” siger frisøren og grooming eksperten Jason Shanky. “Derfor kan det være en super god ide at sætte en fast dato hos din frisør eller barber for at få trimmet dit skæg, hår, øjenbryn osv.” Få derfor disse aftaler synkroniseret med din smartphone, så du er sikker på at komme afsted – og ser altid velplejet ud!

Hvad skal du så bruge? Email, Smartphone eller en rigtig kalender, hvis du foretrækker den måde at organisere din hverdag på.

4. Ha’ styr på tænderne hver dag

I følge en ny undersøgelse fra “The British Dental Health Foundation”, vil 10% af Englands befolkning hellere gøre toilettet rent, end at bruge tandtråd hver dag! En ret vild fact…

Hvis du ‘bare’ børster dine tænder fjerner du ca. 3/5 af skidtet, så derfor er det super vigtigt, at du får de sidste områder med – hver dag!” siger Dr. Nigel Carter, CEO for “The British Dental Health Foundation”.

Hvad skal du så bruge? Tåndtråd – det ene er næsten lige så godt som det andet.

5. Exfolier huden inden du barberer dig

Hvis du vil have en bedre barbering, skal du komme ind i en rutine, hvor du bruger varmt vand og en Face Scrub inden du går i gang med barberingen” fortæller Daniel Davies, manager for Pall Mall Barbers i London.

Dette forbereder huden til at blive barberet, løfter hårene og reducerer chancen for at få razor burns og indgroede hår.H

Njord Scrub – Weekly Facial Exfoliator

Njord Face Scrub er dansk produceret og dansk designet og den unikke formel i scruben gør produktet særligt egnet til skandinavisk hud og til de skandinaviske vejrforhold.

Med en god face scrub bliver alle dine barberinger lettere. Grunden til at det er sundt at bruge en face scrub, er at den blødgør hårene og får dem til at rejse sig. Njords Face Scrub renser alle urenheder ud af huden, og efterlader dig med en flot og ren hud.

6. Drik godt med vand

Ikke alene giver god hydrering af kroppen flot hud, men øger også din effektivitet i hverdagen” fortæller Candice Gardner fra ‘The International Dermal Institute’.

Vand giver huden en bedre elasticitet, der er nemlig enzymer, som helt naturligt ikke skaber døde hudceller. Vandet får simpelthen huden til, at arbejde hurtigere. “Det er derfor, at dehydreret hud kan se helt skallet og kedelig ud” siger hun.

Candice Gardner anbefaler, at komme ind i en vane, hvor du drikker ca. 2 liter vand om dagen. Hun siger dog også, at det kan være en god ide med en moisturiser oven i – bare for at være sikker.

Njord Moisturiser

Et godt eksempel på en god ansigtscreme til mænd kunne være denne moisturiser fra danske Njord.

Her har du en unik og lækker ansigtscreme fra dansk Njord, som fugter din hud ekstremt hurtigt – og vel at mærke helt uden din hud virker fedtet.

Produktet har en lang ingrediensliste fordi cremen indeholder ekstremt mange vitaminer, mineraler samt vegetabilske ekstrakter som alle er med til at sikre at din hud får intet mindre end en daglig energiindsprøjtning.

7. Det sidste ligger i de små detaljer

Du kan have det dyreste tøj på, men dit skæg har stadig cornflakes siddende i det og dit hår ligner, at det er blevet kørt bagover med en stålbørste fra 30’erne. Dine negle er helt sorte for bare snavs, så alt dit flotte tøj falmer sammen med de små grooming detaljer.” sådan siger make-up artist og groomer Luke Stephens, som arbejder med at få mænd til, at se perfekte ud til photoshoots.

Hvis tøjet og alting er nøje tænkt over, skal håret på hovedet altså også bare sidde i skabet. Rene linjer og de små hår, som bare ikke vil sidde hvor de skal. Der skal være styr på det, så tjek lige en ekstra gang… og så tjek igen, inden du forlader huset.

Brooklyn Grooming Kam

Super lækker kam, fra New Yorker mærket Brooklyn. Helt essentiel for dig der passer på dit udseende, og gerne vil have frisuren og skægget, til at side helt perfekt hele dagen.

Kammen er bygget klassisk op, med både en tynd og en tyk side, så du selv kan finde ud af, hvad der passer bedst til dit behov. En kam er ofte undervurderet, men den er oftes meget nyttig, fx hvis du skal sætte en skilning eller skal have sat håret bagover.

Mange af nutidens mest populære frisurer er fra 30-50erne og der var det helt normalt med en kam og derfor skal du selvfølgelig også bruge en nu, hvis du vil stå helt skarpt.

8. Behandel din hovedbund med respekt!

Vi ved alle sammen, at det er vigtigt at passe godt på sit hår. Hvis du spørger den award-vindende hårstylist Jamie Steves, så handler det om hvordan du passer på det.

At bruge shampoo er ikke noget du skal gøre mere aggressivt end nødvendigt og det samme gælder for metoden hvor du bruger et håndklæde til at tørre dit hår.” Udtaler Jamie Steves. “Når du bruger shampoo i dit hår, skal du blot massere det langsomt ind i håret med cirkulære bevægelser. Ikke noget med at gå helt amok – det ødelægger mere end det gavner

Ecooking Hår- & Kropssæbe

Vil du gerne have en sæbe der kan fjerne urenheder fra både hår og krop, så er Ecooking Hår- & Kropssæbe (250 ml) det oplagte valg. Denne hår- & kropssæbe efterlader hud, hår og hovedbund velplejet og med en frisk og maskulin duft af citrus.

Ecooking Hår- & Kropssæbe er en 2-I-1 sæbe til mænd, som både kan bruges til krop og hår. Sæben afrenser både krop og hår fri for urneheder samt tilfører fugt for et velplejet look. Derudover efterlader den et resultat af en maskulin og forfriskende duft af citrus.

9. Skil dig af med dårlige vaner!

Rygning er måske den mest skadelige ting, du kan udsætte dig selv for. Det er ca. lige så skadende som sollys og sukker. Rygning nedsætter nemlig dit blodomløb til din hud, som betyder at du får mindre oxygen til huden, som ellers hjælper til at reparere din hud.

For meget alkohol er også en kritisk faktor til din hud. Dem som drikker meget, har typisk en mere uren hud, fordi alkoholen får blodkarrerne til at blive større og dermed tilfører mindre blod til huden.


Summary
9 Vaner For En Velplejet Mand
Article Name
9 Vaner For En Velplejet Mand
Author