Af • 25 June, 2016

Der er altid nogle episoder i vores liv, der huskes. Første kys, første skoledag, kørekortet og selvfølgelig første barbering.

Vi er trådt ind i de voksnes rækker med en barbering. Men selvom der er mange mænd, der har barberet i lang tid, så er de stadig ikke særlig erfarne. De fleste begår stadig begynderfejl. Denne guide er derfor til manden, som lige er begyndt på barbering og den ellers rutinerede mand, som skal tjekke op på nogle basis regler.

Barberskummet har en meget mærkelig effekt på nybegynder indenfor barbering. De fleste vælger, at sprøjte masser på ansigtet og leger med det. Men jo mere du dækker ansigtet ind i barberskum, jo mindre kan du se. Det er vigtigt at se hvor du kører med skraberen, især for nybegyndere. Så benyt passende barberskum, så du akkurat kan se hvor du barberer dig. Benyt eventuelt en barbergelé.

Lad os gå mere i dybden med hvordan du kan sikre dig en perfekt barbering.

Hurtige Tips til barbering

  • Har du flerfarvet skæg – Så kan du bruge en skæg farve som Just for Men.
  • Har du røde knopper – Så brug Tend Skin Solution til at fjerne disse.
  • Har du spredt skægvækst – Så hold det kort.
  • Har du følsom hud – Så brug en Pre Shave Oil under din creme, skum eller gel
  • Altid brug en ren skraber. Brug evt. en RazorPit til rengøring.

Skraber eller elektrisk barbermaskine

Der er både fordele og ulemper ved, at benytte henholdsvis skraber og barbermaskine. Det anbefales, at have begge to. Det er nemlig vigtigt for huden, at få vekslet mellem to typer af barberingsprodukter.

Hvis du vil undgå tør hud, så er det godt med en skraber og barberskum. Hvis du vil undgå barberskum og vil have en hurtig barbering, så er barbermaskinen en god ide. Hvis du vil have det bedste af det bedste, så køb begge dele og skift redskab hver 2. uge.

Med eller mod hårene

Det er vigtigt, at du barberer med hårene, for at undgå røde mærker og irritation. Hvis du vil have en tættere barbering, så barber med hårene og derefter mod hårene. Husk at være forsigtig, når du barberer mod hårene, så du undgår at skade huden.

Før barbering

Der findes en lang række produkter, der gør din barbering lettere. Ved at benytte disse produkter, kan du få en tættere og mere behagelig barbering. Derfor anbefales der et produkt, inden du starter barberingen. Brug derfor gerne et preshave produkt, som det første før en barbering. Dette gør at du forbereder og beskytter huden inden mødet med din barberskraber.

Der findes rigtigt mange forskellige preshave produkter og det kan være sævrt at sige, hvilken der lige passer til dig. Så det er meget op til en selv at prøve nogle forskellige af. En preshave kommer i mange forskellige dufte og nogen er lavet til mænd med lidt mere følsom/sart hud.

Varmt eller koldt vand

Inden du påbegynder din barbering, så husk at vaske ansigtet/barberingsområderne med varmt vand. En anden rigtig god idé er at hoppe under bruseren og tage dig et varmt bad inden din barbering. Hvis du en dag rigtig skal forkæle dig selv med en lækker barbering, kan du bruge et opvarmet håndklæde til at blødgøre ansigtet.
Alt dette gør at dine porer åbner sig og giver en lettere og behagelig barbering.

Efter du har barberet dig, så er det en god ide at vaske sig igen med koldt vand, da dette lukker porerne og afslutter din barbering med topkarakter. Evt. dup ansigtet af med et rent og tørt håndklæde.

Efter Barbering

De berømte aftershaves til efter barberingen, er vigtigere end du tror. De hjælper med at give dig et friskere look og de hjælper huden efter en barbering. Der findes forskellige produkter, men det er vigtigt at du vælger en aftershave der passer til din hud.

En barbering kan i nogle tilfælde være hård ved huden og derfor har din hud brug for den rette mængde fugt og pleje, for ikke at udtørre. Det er derfor meget vigtig at bruge en aftershave efter din barbering for, at genopretholde hudens fugtighedsbalance. Derudover kan den virke behagelig og nedkølende på den brændende hud.

De fleste aftershaves indeholder beroligende og nedkølende ingredienser fx. Aloe Vera. Disse ingredienser hjælper med at lindre huden efter en barbering. Alkoholen som er i aftershaven, lukker porerne i din hud, efter de er blevet åbnet af det varme vand du brugte under din barbering.

Forskellige aftershaves

Cologne


Du kan finde mange klassiske og moderne cologner. En cologne aftershave kan sagtens have flere formål, end blot at få dig til at dufte godt. Er din hud irriteret, tør, rød eller generelt i ubalance efter en barbering, så kan du sagtens overveje en cologne aftershave.

Cologne giver en mere kraftig duft end normalt. Den bruges ofte, hvis du gerne vil opnå en længerevarende duft end en almindelig aftershave. Vær varsom med din cologne – den giver nemlig utrolig meget duft!

Creme


En aftershave creme, er en slags hudcreme der har til formål, at give din hud nogle af de samme fordele, som en almindelig aftershave giver, men den er så tilført til creme i stedet for en væske.

Denne form for aftershave creme er en del mildere end en normal aftershave og kan bruges af alle, der ønsker en dejlig blød hud efter barbering. Den er derfor super god til mænd med sart eller følsom hud!

Lotion


Er kendt som den mere klassiske aftershave, der har duft men som ikke er vedvarende som i en cologne, men som stadig er en væske der påføres på huden, som de fleste mænd foretrækker.

En aftershave lotion trænger en del hurtigere ned i huden og indeholder typisk enten alkohol eller andre midler, som hjælper på diverse barberingsproblemer. Alle mænd kan anvende aftershave lotion – det handler blot om, om du kan lide konsistensen.
Summary
Barbering for begyndere
Article Name
Barbering for begyndere
Description
Er du ny i barbering - eller føler du dig ikke helt sikker med skraberen i hånden. Made4Men har en guide her, som vil få dig sikkert igennem barberingen.
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine