Af • 23 March, 2016

Bumser er på et tidspunkt en irriterende del af langt de fleste menneskers liv. Faktisk oplever over 80% af befolkningen akne i løbet af deres liv. Nogle får flere bumser og mere uren hud end andre. Samtidig får nogle det kun kortvarigt, mens andre igen har det indtil de er omkring 40-årsalderen.

I dette blogindlæg vil jeg fortælle om et effektivt produkt der kan redde din ’bumsede’ hverdag – det gælder lige meget om du har få eller rigtig meget akne. Midlet har allerede hjulpet masser af andre danskere på vej til et liv med mere overskud og flottere hud.

Hvorfor får vi bumser?

I puberteten øges produktionen af mandligt kønshormon i din krop, hvilket stimulerer talgkirtlerne til en større produktion af hudfedt. Udførselsgangene fra disse talgkirtler forsnævres, så hudfedtet får svært ved at komme ud, hvilket er det der danner en øm lille bule. Den fyldes med vand indtil talgkirtlen ødelægges, hvorefter fedtet siver ud i huden og danner bumser.

Bumserne opstår på grund af en hudbakterie der lever af fedtet fra huden. Derfor er det nødvendigt at kunne hæmme denne bakterie, hvis man vil slippe for bumserne. Du kan finde mange produkter der prøver at modvirke bumserne på den ene eller anden måde. Realiteten er bare at gels fra mærket Basiron er den mest populære metode, og det er ikke uden grund. Basiron Gel indeholder det aktive stof benzoylperoxid som åbner porerne i huden og dræber bakterierne, så de ikke når at vokse sig store.

Midlet findes på Made4men i tre varianter. De bekæmper aknen med de samme ingredienser, men med forskellig effekt og anvendelse.

Basion 5%

Dig der har moderat akne

Hvis du gerne bare vil have de irriterende bumser til at forsvinde hurtigst muligt, er den bedste løsning Basiron Gel 5%.

Gelen indeholder 5 mg benzoylperoxid per gram og er derfor yderst velegnet til dig der vil behandle en omgang moderat akne. Gelen gennemfugter desuden huden og virker blødgørende der hvor det påsmøres.

Basiron Gel 5% indeholder hverken alkohol eller parfume, så du ikke skal bekymre dig om skadelige stoffer.

Er der ingen effekt efter 6-8 uger, bør du opsøge din læge med henblik på yderligere behandling.

Basion 10%

Dig der kæmper med svær akne

Hos nogle personer, især drenge, kan talgkirtlerne være så følsomme overfor androgen at de rammes af akne i så høj grad, at der er brug for skrappere midler. Hvis dette er tilfældet for dig, vil du garanteret gerne snart af med de mange bumser.

Basiron Gel 10% indeholder, som navnet antyder, dobbelt så meget benzoylperoxid som Basiron Gel 5% og giver derfor en stærkere effekt.

Gelen fugter og blødgører stadig huden maksimalt. Hvis du end ikke med denne gel oplever nogen effekt efter 6-8 uger, bør du kontakte din læge for yderligere behandling.

Basion Wash Gel 5%

Dig der døjer med store områder af akne

Hvis du har store hudområder med akne, fx på ryggen, så kan det være besværligt at skulle bruge en almindelig gel til det. Her har Basiron lavet en løsning i form af Basiron Wash Gel 5%.

Midlet indeholder samme aktive ingredienser, men kan bruges i forbindelse med et brusebad, da den bare skal vaskes ind i huden og derefter virke i nogle minutter. Så behøver du ikke bruge en halv tube gel hver gang du skal behandle dine akneområder.

Du kan også bruge Basiron Wash Gel i ansigtet, så du ikke er tvunget til at købe flere produkter på en gang. Det kan dog være en god ide at påføre en fugtighedscreme til det behandlede område efterfølgende.

God fornøjelse med dit Basiron Gel produkt!

P.S. Husk at du skal være fyldt 15 år for at kunne købe et håndkøbslægemiddel som Basiron Gel. Læs desuden altid indlægssedlen inden anvendelse.