Af • 20 August, 2018

Døjer du med dårlig ånde og undrer dig over hvordan det egentlig opstår? Så er du ikke den eneste. Der er mange som dig, der har problemer med dårlig ånde uden at vide hvorfor det opstår. Derfor vil vi sørge for at du ved hvorfor den dårlige ånde kommer, og hvordan du kan slippe af med den hurtigst muligt!

Derfor får du dårlig ånde

Først og fremmest er det vigtigt at du ved hvorfor du har dårlig ånde, for på den måde at modvirke det i dagligdagen. Vi forklarer dig her, hvad de hyppigste årsager til dårlig ånde er.

Dårlig mundhygiejne

Hvad gør du for at undgå en dårlig mundhygiejne? Det er selvfølgelig vigtigt at du børster tænder 2 gange om dagen. Det anbefales at du bruger ca. 2 minutter hver gang du børster. Ja det er ret simpelt, men får du det gjort?

Mange kan blive utålmodige og stresser derfor når de børste tænder. Det kan være at du står lidt for sent op og derfor kun bruger 20 sekunder på at børste dine tænder, fordi du bare skal hurtigt ud af døren.

Måske du bare ikke gider at bruge din tid på at børste tænder generelt og tænker at det er fint bare at børste dem 1 gang om dagen. Derudover er det en god idé at børste tungen, så bakterierne her også forsvinder.

Tørhed i munden fører til dårlig ånde

Hvis du er tør i munden, får du højst sandsynlig dårlig ånde. Du undrer dig sikkert over hvordan tørhed i munden opstår. Det kan der være flere grunde til. Hvis du er på medicin til dagligt, kan det gøre at du automatisk bliver tør i munden og derved får dårlig ånde.

En anden årsag er hvis du trækker vejret meget gennem munden, i stedet for næsen. Det er en vane hvordan du trækker vejret, du får derfor nok svært ved at ændre på om du trækker vejret gennem næsen eller munden.

Dine spisevaner har indflydelse

Spis med mindre mellemrum! Hvis der går lang tid imellem du spiser, øger du risikoen for dårlig ånde. Dette skyldes, at der dannes spyt når du ikke får spist. Spyttet er fyldt med bakterier og derfor kommer du til at lugte ud af munden.

Sørg derfor for at huske madpakken på arbejde eller i skole. Du vil nødigt både være sulten og have dårlig ånde på samme tid. Del eventuelt dine måltider op i flere små måltider.

Sygdom skruer op for den dårlige ånde

Du er sikkert klar over at man får dårlig ånde, når man er syg. Man kan faktisk smage sin egen dårlige ånde, så slemt er det. Så hvis du er syg, er det sten sikkert du vil få dårligere ånde i sygdomsperioden.

Hvis du generelt døjer med dårlig ånde, selv om du ikke er syg eller gør noget for at medvirke til det. Så er det en god ide at få det tjekket hos lægen, det kan nemlig være et symptom på forskellige sygdomme.

Sådan slipper du af med dårlig ånde

Hvordan kommer du den dårlige ånde til livs? Nu skal du høre, der er heldigvis flere måder at gøre det på. Vi vil gerne give dig et overblik over hvad du kan gøre, så du kan komme af med den grimme lugt.

Fokus på god mundhygiejne

Det siger selvfølgelig lidt sig selv. Men hvis du holder en god mundhygiejne, kan du modvirke den dårlige ånde. Det kræver bare at du fokuserer på at børste tænderne ordentligt til dagligt. Her anbefaler vi en elektrisk tandbørste fra Panasonic. Den besidder alle nødvendige funktioner som en elektrisk tandbørste bør have.

Men det nytter ingenting at børste tænder uden en god tandpasta. En god tandpasta giver dig hvidere tænder, men vigtigst af alt så bidrager den til at du får en god ånde efter du har børstet. White One Tandblegnings Tandpasta giver dig begge dele.

Mundspray til bedre ånde

Kan jeg ikke bare sprøjte noget i munden og få en bedre ånde med det samme? Jo det kan du faktisk godt. Hvis du skal ud og feste eller måske bare til et møde på arbejdet, og du ønsker en hurtig vej til bedre ånde, så kan du bruge en mundspray.

Med White One Tandblegnings Mundspray holder du din mund ren og din ånde frisk. Det er super smart hvis du er på farten og ikke lige kan finde tiden til at børste dine tænder.

Summary
Dårlig ånde? Sådan slipper du af med det
Article Name
Dårlig ånde? Sådan slipper du af med det