Af • 4 April, 2018

Tommy Jensen er vores ekspertanmelder når det kommer til plejeprodukter til mænd – og i særdeleshed barberinger! Han har i denne omgang testet barbersæben fra Proraso. Så nu kan du blive endnu klogere på denne skønne barbersæbe

Vi giver ordet til Tommy, som vil fortælle dig mere om, hvad han synes om Proraso Barbersæbe i Grøn Skål.

Historien om Proraso

I 1908 startede Ludovico Martelli sin egen barbershop op. 1948 var året hvor han startede sit eget laboratorie, så han selv kunne producere preshave, barbersæbe og aftershave. Siden da er der løbet rigtig meget vand under broen i Florentine i Italien. Proraso er i dag en af de helt store spillere inden for vådbarbering.

Tænker man vådbarbering kan man altså ikke komme uden om Proraso. Proraso bliver fremstillet i tre farver: hvid, rød og grøn.

Indpakning

Den grønne barbersæbe fra Proraso er hældt i en lille pæn plastbøtte med klistermærke på toppen, hvor farverne naturligvis er holdt i grønne striber med et touch af rødt. Låget er ganske nemt at ”poppe” af og klemme på igen – ingen dikkedarer her.

Der er kant både på top og i bund, så den nemt kan stables med op til flere i højden.

Duft

Grøn Proraso er en menthol baseret sæbe, og har dermed en dejlig forfriskende duft af friskkværnet smør og menthol. Den er meget behagelig, og bliver ikke for meget – selv om du kører både 3 og 4 pas.

Sæben

Barbersæben er en blød sæbe, og det vil sige, at hvis du trykker en finger ned i bøtten, så efterlader du mærker, modsat en hård sæbe.

Opskumning

Proraso Barbersæbe i Grøn er noget af det nemmeste at skumme op! Sving kosten rundt i 10 sekunder og der er sæbe nok til 3 pas. Jeg har kørt den direkte i skægget, kørt den op i skål og kørt den op i hånden. I alle tilfælde gav det en dejlig blød og meget fyldig skum.

Performance

Lad mig sige det med det samme: Er du begynder, så er Proraso lige noget for dig! Du skal virkelig dumme dig en hel del for ikke at få en dejlig barbering her. Sæben løfter 5 dages skæg meget nemt ind i skummet. Den tørrer ikke så hurtigt ud på huden og har et rigtigt fint glid selv ved 3-4 skrab på samme sted.

Jeg har brugt barbersæben alene og med to forskellige pre-shaves. Til 1 og 2 dages stubbe er pre-shave i mine øjne ikke nødvendig, men ved 3 til 6 dages stubbe vil det være en fordel. Ved 1 dags stubbe kan du tit ”nøjes” med 1 pas – men hvem tager ikke gerne pas nummer 2 for lige at være helt sikker?

Pleje efter barbering

Efter 14 dages barbering med denne barbersæbe kan jeg konstatere, at jeg ikke har haft behov for aftershave balsam. Jeg har kun skyllet efter og så smurt min farvorit aftershave på huden. Og videre det gik.

Jeg har hverken fået nick’s eller cut’s ved brug af Grøn Proraso – og det er jeg meget imponeret over!

Ville jeg købe barbersæben?

Et ord? JA! Til prisen skal du godt nok lede rigtig længe efter noget, der når den til sokkerne. Proraso er kendt for prisbillige barbersæber, der holder hvad de lover.

Hvis du vil have en lækker og autentisk italiensk barbering, så skal du prøve alle Proraso i samme farve, dvs. preshave, barbersæbe og aftershave. Jeg har været overbevist længe! Proraso var den første sæbe jeg købte til vådbarbering, og den vil altid være at finde på hylden.

Jeg har til denne anmeldelse brugt Dovo Bismarck ragekniv, Mühle R89 & Mühle R41 skraber, Boar brush, Pure badger og Silvertip badger.
Denne sæbe er brugt over 14 dage med og uden preshave.