Af • 3 March, 2019

Vores ekspertanmelder Tommy Jensen har i denne omgang testet Sword barbersæbe fra Wilkinson. Så nu kan du blive meget klogere på denne lækre barbersæbe og hvad den kan.

Vi kaster bolden videre til Tommy, som vil fortælle dig mere om, hvad han synes om Wilkinson Sword Barbersæbe.

Historien om Wilkinson

Wilkinson Sword går et par hundrede år tilbage, hvor de lavede sværd og våben til den engelske konge og fædrelandet. Der hvor det bliver rigtig sjovt, er da de i år 1898 laver deres første barberskraber. Det sker i 1898, hvor de introducerer deres Pall Mall Safety Razor – den blev et hit.

Så gik der endda nogle år, hvor de red på bølgen, og så kom de med det første non-stick barberblad, som gjorde det endnu mere sikkert at hive skægget af. I år 1971 kom de så med det første blad, der var fikseret i et plastikhoved, og så kender vi alle jo historien derfra.

Indpakning

Der står på hylden i dag en bøtte i blåt plast med et markant ”Wilkinson” logo på, ellers er den ret anonym. Bøtten er fremstillet i ret tyndt plast – men okay den skal kun holde på en hård sæbe! Til gengæld er den super nem at skylle ren efter brug.

Duft

Wilkinson har en duft som jeg ikke forbinder med en barbersæbe. Den dufter mildest talt af god gammeldags håndsæbe. Så selvom der både er kokosolie og lemon i kan jeg ikke genkende duftene på dem. Så resultatet er duft af håndsæbe.

Sæben

Det er en klassisk hård sæbe. Så når du presser en finger i den, efterlader den ikke et aftryk modsat en blød sæbe. Farven er kridhvid som nyfalden sne. Sæben er spækket med palme- og kokosolie – så alt i alt burde det give en super barbering.

Opskumning

Vand på kosten og videre det gik. Kunne man næsten skrive. Sæben skummer meget hurtigt op, og giver rigtig meget skum på meget kort tid. Skummet føles lækkert blødt og cremet, og så må vi se om den kan holde på formerne, når den kommer i skægget.

”Håndtesten” viser dog dryspots efter påføring og klemning (Håndtest er, når man smører sæben på hånden og klemmer hånden sammen. Når man så åbner hånden igen skulle der gerne være sæbe over hele hånden. Denne test viser hvor god vedhæftningsevne sæben har).

Performance

Det er jo her en sæbe virkelig skal stå testen, de andre punkter er sekundere. 6 dages skæg stod klar til at modtage en stor portion skum. Det går fint med at fordele og løfte skægget ind i sæben. Til så langt skæg brugte jeg et R41 hoved, da det kræver en større kam for at få skægget ind til bladet.

Allerede efter første strøg kan jeg mærke bladet imod huden kradse lidt. Lang historie fortalt kort: 6 cut’s og razorburn. Barbersæben har ganske enkelt ikke særlig meget glid til at fuldføre opgaven, uanset hvor tyk jeg har loaded sæben får jeg små cut’s.

Sæben tørrer hurtigt ud på huden, og dermed skal man hele tiden smøre ekstra på for at fugte skægget. Jeg kunne til nok barbere mig med 1-dags skæg, hvis jeg gik hurtigt til den.

Pleje efter barbering

Ja, det er desværre hvad jeg forventede. Der er meget lidt plejende effekt at mærke efter endt barbering. Huden er tør og lettere irriteret, så brug en god aftershave efter barbering.

Ville jeg købe barbersæben?

Lad mig for det første skrive, at jeg har prøvet rigtig mange sæber. Alle sæber har plusser/minusser og sådan er det bare. Nogle sæber har alt det gode og nogle har måske kun det halve.

Denne sæbe er ikke propfyldt med gode egenskaber, men fungerer fint til den lette barbering af 1-dags stubbe. Ønsker du en barbersæbe der er spækket med gode egenskaber, kan du med fordel finde en fra D.R. Harris & Co. Dog er prisklassen her også en anden – så det er en vurderingssag, hvor meget du forventer af din barbersæbe.

Jeg har til denne anmeldelse brugt Mühle R41 Skraber, Mühle R89 Skraber, Dovo Bismarck ragekniv, Pure Badger kost, Silvertip kost og Boar kost.
Denne sæbe er brugt over 12 barberinger med og uden preshave.