Af • 6 December, 2018

Let’s face it: Mænd er dårlige til at pleje deres hud. Vores ansigt er det første som folk ser. Det er deres første indtryk af os. Det er vores billede udad til af hvem vi er og hvad vi gerne vil være. Hvorfor bruger kvinderne i vores liv tusindevis af kroner om året på kosmetik og hudpleje? Og hvad er der med alle de sæber, cremer, sticks, tuber, flasker og… ting?

Kvinder forstår, hvor vigtigt det er, at præsentere sig fra sin bedste side. De forstår, at gode produkter giver en tilfredsstillende følelse af selvtillid. Vi elsker følelsen efter en varm og tæt barbering. Men mange af os gør det med den ene hånd bundet bag ryggen. Efter barbering er vores hud så blød som en barnerumpe, men hvad er det værd, hvis poserne under vores øjne får os til at ligne en hængt kat?

Husk hele ansigtet

Wet shavers bør omfavne vigtigheden af mænds hudpleje! Vi skal bruge mere tid på hele vores ansigt! Vores kinder, hage og hals klarer den godt, men vores næse, øjne og pande har brug for noget mere opmærksomhed. Vi er nødt til at tage udgangspunkt i kvinderne i vores liv og åbne op for ideen om, at inkorporere sæber og cremer osv., i vores egne rutiner.

I disse dage er hudpleje til mænd ikke bare din mors brands. Det er et marked og en stadigt voksende industri for sig selv. Virksomheder som Jack Black og Anthony Logistics fremstiller produkter kun til mænd og stadig flere virksomheder og produktlinier skyder op, år efter år. Anthony går endda så langt og donerer noget af deres overskud til kampen mod prostatakræft! Du får ikke et meget mandigere brand end det.

Ansigtsrens og ansigtscreme

”Ordentlig pleje og daglig vedligeholdelse af din hud, er en af de bedste gaver, du kan give dig selv, ligesom det også er den bedste måde at forberede din hud til barbering.” – Eric Malka, medstifter af The Art of Shaving

Rensning har tendens til at være det mest oversete aspekt indenfor hudpleje. På den anden side, tilfører mænd ofte tilstrækkelig fugt til deres ansigt, når de anvender en god aftershave, dog glemmer mange, at det er hele ansigtet, der har brug for fugt, og ikke kun det område de har barberet.

Disse to aspekter af vores daglige rutine, er afgørende for vores huds sundhed på lang sigt, ligesom de kan gøre vores wet shaving-oplevelse betydeligt bedre.

Vi anbefaler, at du renser og fugter din hud to gange om dagen, om morgenen og om aftenen inden du går i seng. Rensning af huden vil fjerne overskydende olie, snavs og bakterier, mens en god fugtgivende og plejende ansigtscreme vil tilføre huden fugt og samtidig beskytte den mod forurening.

Hudens olie

Olie er et interessant element i huden. Det er både hudens allierede, men samtidig dens værste fjende. Det er nødvendigt for at holde huden sund, idet det fungerer som et fugtgivende lag, der holder huden hydreret. Dog kæmper olie ofte med vores hud ved at lukke porrer, hvilket fører til hudorme og bumser. Olie medvirker også til at skidt, bakterier og andre urenheder sætter sig i ansigtet.

Hvis du vasker dit ansigt mere end det anbefalede, vil du udtørre din hud ved at fjerne det tynde, vitale lag olie, som er nødvendigt for at opretholde en sund hud. Din tørre hud gør, at huden vil begynde at arbejde på højtryk og producere endnu mere olie.

Folk med fedtet eller olieret hud kommer ofte ind i en ond cirkel. De renser huden for ofte, i et forsøg på at fjerne den overskydende olie, uden at opdage, at de rent faktisk gør situationen værre. Så nøjes med at rense din hud to gange om dagen.

Kropssæbe og bodylotion skal ikke i ansigtet

Faktisk, så bør de fleste sæber og cremer til kroppen slet ikke bruges i ansigtet. Huden i ansigtet er tyndere og mere sart end noget andet sted på kroppen. Produkterne du bruger i dit ansigt, skal være specifikt til det område.

Produkter til kroppen er som regel fremstillet til at virke lidt stærkere pga. den tykkere hud, så ved f.eks. at bruge et stykke sæbe til at vaske ansigtet, kan huden risikere at udtørre. Bodylotion indeholder ofte olie, så hvis du anvender det i ansigtet, risikerer du fedtet hud og bumser.

Du bør i stedet anvende ansigtsrens uden sæbe og ansigtscreme uden olie. Disse vil give huden den helt perfekte balance mellem rensning og fugt og din hud skal ikke længere kompensere for nogle af tingene.

Hudpleje og wet shaving

Så hvordan fungerer alt dette med wet shaving? Et velplejet ansigt booster generelt en mands selvtillid. En god barbering er helt klart én del af dette og en hudplejerutine burde være den anden. En hudplejerutine dækker ikke kun over de områder der bliver glemt ved wet shaving, den forbedrer ligeledes barberingen. Hvis du renser huden før din barbering, er der mindre i vejen for barberbladet, idet det ikke skal skære igennem både hår og snavs.

En rensning vil fjerne skidt, forberede skægget med varmt vand og blødgøre hårene. Fugtighedscreme vil fugte huden, genopbygge fugt, beskytte huden, reparere skader, øge smidigheden og endda reducere synligheden af solskade og aldring.

En god fugtighedscreme kan også blødgøre hårene og gøre din næste barbering meget lettere og fri for irritation. Hudpleje komplimenterer en barberingsrutine. Hudpleje komplimenterer en mand! Du kan endda få både ansigtsvask, ansigtsscrub og ansigtscreme samlet i ét. Hvor nemt kan det være!