Af • 28 October, 2018

Movember-traditionen nærmer sig med hastige skridt. Er du klar til at gro dig et overskæg? Har du de rigtige produkter og redskaber til at udføre din movember-drøm? Ellers guider vi dig hele vejen, så du får den rigtige movember-style.

Det er vigtig, at vi som mænd står sammen! Mænd lever gennemsnitlig kortere end kvinderne, og det skal vi jo gerne have lavet om på. Vi hjælper dig selvfølgelig på vej, så du kan støtte en god sag med det perfekte og skarpeste movember-skæg.

Hvad er movember?

Statistikker viser, at mænd lever kortere end kvinder. Det er der én grund til – vi mænd er nemlig langsommere til at gå til læge, når vi mærker noget besynderligt. Det ligger lidt til os, at vi gerne vil være en rigtig mand, der ikke klager eller piver.

De længere ventende lægebesøg betyder selvfølgelig, at vi kommer til lægen alt for sent. Derfor har man lavet denne tradition om movember, der støtter prostatakræft og testikelkræft. Simpelthen for at gøre mere opmærksom på mænds helbred – hvem vil ikke gerne leve længere?

Hvordan foregår movember?

Movember navnet kommer sig af, at november og moustache er en sammentrækning – movember. Mændene der deltager i projektet, kaldes mo-bro – igen en sammentrækning, men her af movember og brother. Det indikerer, at man står sammen, ligesom brødre gør.

Kender du ikke reglerne for movember? Der er ikke mange regler for traditionen, men hvordan griber man det nu lige an? Du barberer dig helt glat den 1/11, og lader derefter skægget stå. Derudover er den helt rigtige movember-style, at det kun er overskægget, der skal blive stående hele november.

Når det kun er overskægget, man lader stå, giver det helt sig selv, at det er nødvendigt at have de helt rigtige redskaber, for at få det pæneste movember-skæg.

3 steps til den perfekte movember

Vi guider dig igennem step by step, så du kan få det skarpeste look fra start til slut. Disse steps kan du også anvende efterfølgende, hvis du bestemmer dig for at beholde overskægget. Hvem ved, om du bliver vild med at have overskæg?

Når vi rammer den 1/11 barberer du alt dit skæg væk. Det kan gøres på flere forskellige måder – enten den gammeldagsmetode eller med en trimmer. Når du har fjernet alt skægget, skal du bare lade overskægget gro resten af november.

Første step

Først er det vigtigt, at du har de helt rigtige redskab til at barbere dig i. Med de helt rigtige produkt vil du undgå irritation, rødme eller udslæt. Vi har produkterne til dig lige her!

Taylor of Old Bond Street Barbercreme Sandalwood

Når du vælger at gøre det på den gammeldagsmetode, er det vigtigt, at du anvender et produkt, du kan shave dig i. Her anbefaler vi Taylor of Old Bond Street Barbercreme, der gør din barbering nem, samtidig med den fugter huden, så den ikke føles udtørret efter en barbering.

Duften er utrolig maskulin, da den indeholder sandalwood, der er meget kendt i barberingscremer.

Barbercremen fra Taylor of Old Bond Street er desuden også nem at skumme op med Njord Shaving Brush.

Njord DE Safety Razor Shaving Set

Dette sæt er perfekt til manden, der er nybegynder, samt til manden der er vant til shaving. Njord Shaving Set giver dig muligheden for en perfekt barbering, samt en præsentabel måde at have det stående fremme på.

Denne razor er undervurderet. Den kan give dig en helt glat, blød og sikker barbering. Især som nybegynder. Fordelene ved denne razor er, at der benyttes barberknive, der er små og nemme at udskifte. Razoren har den perfekte vægt, så razoren ligger godt i hånden, og derved får du en helt sikker og skånsom barbering.

Hvis du ønsker, at din moustache er knivskarp i hele november, så kan du sagtens bruge razoren til at lave et skarpt look – dog kræver det en meget stille hånd, og også lidt erfaring. Du kan prøve dig frem – det gror jo ud igen, hvis ikke det er helt lige!

Wella Professional Contura HS 61 Trimmer

Er du ikke til den gammeldags metode, kan du i stedet bruge en trimmer til at fjerne alt skægget. Her anbefaler vi denne klassiske trimmer fra Wella. Denne trimmer klipper ultratæt, og kan tage helt ned til ca. 0,1 mm. Derfor får du også alt skægget væk, så du kan gro din movember.

Ønsker du at holde dit movember-skæg skarpt? Så kan du med fordel anvende denne Wella trimmer, da du kan få et helt skarpt look. Skægtrimmeren er god til at være helt præcis, da den har en fantastisk detalje-trimmer, der gør, at du kan få den ægte movember-stil – med en knivskarp kant.

Andet step

Andet step til det perfekte movember-skæg er at holde dit skæg soigneret. Skal det ikke se soigneret ud? Vi kommer med vores bud på de bedste produkter og redskaber til at holde det ved lige.

Mr. Bear Family Overskægskam

Denne skægkam er perfekt til overskægget. Faktisk er den designet til overskægget. Red overskægget igennem, så det renses for det skidt og snavs, der kan sidde i skægget. Kammen er både rå og stilet, og den har en perfekt størrelse til lommen.

Mr. Bear Family Skægvoks Wilderness

En god skægvoks til at style skægget med, er klart Mr. Bear Family Skægvoks Wilderness. Denne skægvoks er af 100% naturlige ingredienser, og har en meget mild duft af natur. Denne skægvoks er perfekt til movember-skægget, da den er exceptionel god til at style og holde styr på overskægget.

Det er vigtigt, at du varmer denne skægvoks godt op, inden du begynder at style skægget, da det ellers kan blive meget svært at arbejde med voksen. Brug en passende mængde skægvoks, så det giver dig et fint finish, og helt uden at fedte skægget til. Derfor anbefaler vi, at du bruger din skægvoks med omtanke, så du får det bedste resultat.

Tredje step

Det tredje og sidste step i det perfekte movember-skæg er pleje. Her kan du blandt andet klippe skægget til, eller studse det, og derudover tilføre en masse pleje og fugt til skæg og hud, så der ikke opstår irritation eller rødme.

Njord Beard Scissor

Denne rustfri skægsaks er perfekt til at holde movember-skægget flot og trimmet, hvis ikke du ønsker, det bliver for langt. Saksespidsen er rundet, så man ikke kommer til at stikke sig selv med den.

At anvende en skægsaks er et uundværligt produkt, hvis du ønsker at have den fulde kontrol over dit skæg. Det giver dig den store mulighed for selv at kontrollere detaljerne i dit overskæg.

Beardbrand Silverline – Tree Ranger Utility Balm

Vi kan varmt anbefale denne balm fra Beardbrand Silverline. Balmen er perfekt pleje til skæg og hud – to i én. Denne balm er bygget på naturlige ingredienser, som arbejder helt ned i dybden i skægget og huden.

Balmen giver masser af fugt til skægget og huden, da den blandt andet indeholder mango, sheasmør og jojobaolie. Det gør, at dit skæg og din hud ser sundere og meget mere velplejet ud.

3 skægge facts

Her er lige 3 hurtige og sjove facts om skæg. Vidste du at:

  • En gennemsnitlig mand røre sig i skægget ca. 760 gange om dagen? Ja, det er ikke så lidt – og det er lige synderen til, at der sidder så mange bakterier i et skæg.
  • Der er ca. mellem 10.000-20.000 hår på en mands ansigt. Ja, det lyder også vildt? Men det er sandt. Ud af alle de hår består overskægget af ca. 600 hår.
  • En mand bruger ca. 5 måneder på at barbere sig, hvis man antager, at han starter, når han er 14 år og til han er 75 år.

Vidste du ovenstående? Er det ikke vildt? Har du tænkt over, hvor lang tid du rent faktisk bruger på at barbere dig? Lad nu skægget stå – i hvert fald bare i november! Men hey, det tager jo ikke særligt lang tid at pleje skægget. Det at pleje sit skæg er ofte ret meget forsømt – det skal vi nu lave om på. Er vi enige?

Dette movember-skæg opnår du

Det er nemmere for dig at holde dit movember-skæg sundt og pænt, hvis du plejer det. Desværre ses et usoigneret skæg ret hurtig. Et sundt skæg kan for det første påvirke hårvæksten, og for det andet ser dit skæg soigneret og velplejet ud. Hvem vil ikke gerne have et skæg, der stråler?

Hvis du ønsker et flot og sundt movember-skæg, er det vigtigt, at du plejer det. Vi har givet dig rådene til, hvordan du kan gøre det – nemt og hurtigt. At pleje skægget behøver ikke tage lang tid, eller være nødvendigt med mange produkter.

Det kan jo være, at du bliver så glad for dit movember-skæg, at du vil lade det sidde efter movember – eller at du vil til at gro dig et fuldskæg. Hvis du ønsker at gro dig et fuldskæg, så har du jo allerede produkterne til det. Spring ud i det, du vil ikke fortryde det! Vi har givet dig de bedste råd med på vejen.