Af • 11 June, 2019

Er du en af dem, der frygter for at blive tyndhåret? Det skal du slet ikke gå og bekymre dig om. Der er nemlig masser af hjælp af hente, for at du kan undgå at blive tyndhåret.

Har du stået til diverse familiefester og kigget på alle mændene i familien, og konkluderet, at du også bliver tyndhåret en dag? Det er arveligt, men du kan helt sikkert være med til selv at gøre en stor forskel for dit hår.

Hvad kan forårsage det tynde hår?

Der er jo faktisk rigtig mange ting, der kan forårsage tyndt hår. Det er ikke kun arveligt eller genetisk, men du kan også selv være med til at fremprovokere det tynde hår, hvis ikke du behandler eller beskytter dit hår godt nok.

Har du tænkt over, at du skal være mere opmærksom på dit hår? Her får du 10 tips om håret, der er værd at undgå:

 • Alt for dampende varmt vand
 • Varmeredskaber til styling af håret
 • Hurtige slankekure og kostændringer
 • Vådt hår – det er mere sårbart
 • Stramme håropsætning – har du en man-bun så pas på
 • Kløende hovedbund og skæl
 • Tørshampoo
 • Kraftig sollys
 • Brug af visse lægemidler
 • Daglig brug af hat, kasket osv.

Tyndt hår er genetisk og arveligt

Som sagt er det at blive tyndhåret meget arveligt og genetisk betinget. Det er dog ikke en selvfølge, at fordi alle mænd i familien døjer med tyndt hår, så får du det også. Det er det langt fra!

Det er sådan, at hvis du lider af tyndt hår, er du fornemtligt sensitiv overfor det mandelige kønshormon ‘androgener’. Det gør, at håret vil blive tyndere med tiden, fordi du er sensitiv overfor hormonet.

Der er også mange andre ting, der kan forårsage det tynde hår. Det er blandt andet:

 • Stress
 • Sygdom
 • Ændringer i hormonsystemet
 • Medicin

Er dit hårtab utroligt kraftigt, så vil det være en god idé at komme et smut forbi din læge, som vil kunne kigge på, om der kan være andre faktorer, der spiller ind.

Hvor hurtigt bliver du tyndhåret?

Det er et rigtig godt spørgsmål – og der er jo desværre ikke et rigtig resultat. Hårtab er faktisk ret udbredt blandt mænd, og mange flere mænd end du kan forestille dig, døjer med dette problem. Største delen af mænd vil opleve hårtab igennem deres liv. Derfor er du absolut ikke alene om det.

Det er sådan, at det oftest ses med alderen, at mænd begynder at blive lidt tyndhåret på toppen. Det er dog sådan, at hårtabet allerede kan begynde i midt 20’erne – og faktisk oplever flere og flere unge, at de taber håret tidligere og tidligere. Herefter er det meget forskelligt hvor mange år, der går, før du sådan rigtig begynder at kunne se det tynde hår. Det kommer nemlig ikke fra den ene dag til den anden.

Der kan gå alt fra et par år til 5 år, inden du begynder at kunne se det helt tynde hår. Det er derfor meget individuelt, hvor lang processen er, når det kommer til det tynde hår.

Hvordan bekæmper du det tynde hår?

Der er flere ting at gøre, hvis du kæmper med det tynde hår. Hvis du ønsker at gøre noget ved dit hår, så er det vigtigt, at du har tålmodighed, samtidig med at du også plejer og passer dit hår – og det behøver ikke tage alt for lang tid.

Toppik Sort – Mikrofibre der bekæmper hårtab

Dette produkt fra Toppik er perfekt til dig, der kæmper med hårtab og tyndt hår. Du vil med dette vidunderprodukt få tilført en masse små mikrofibre, der giver fylde til dit hår – og som holder hele dagen uanset vind og vejr.

Du kan få det mest fyldige hår – meget mere fyldig, end du vil tro kan lade sig gøre. Du får et tykkere, tættere og fyldigere udseende af dit hår.

Cicamed Hair Loss Treatment Kit

Et lækkert hårsæt fra Cicamed, der giver dig alt, hvad der er nødvendigt for at bekæmpe et tyndt hår – der er både en effektiv shampoo og conditioner i sættet.

Produkterne indeholder masser af vitaminer og mineraler, der styrker dit hår, og derved kan sætte gang i volumen af håret. Derudover giver mineralerne og vitaminerne en masse næring til hovedbunden – og så snart du har en sund og frisk hovedbund, så har du også et flottere og sundere hår.

Mane Hair Thickening Spray – Mørkbrun

Denne spray kan give dig øjeblikkeligt resultat af et mere fyldigt og tykkere hår, så du straks kan få en masse selvtillid – og selvfølgelig et lækkert hår. Den er ekstrem nem at anvende, og du vil blive overrasket over, hvor meget volume, den tilfører til dit hår.

Produktet er et mikro-fint pulver, der sætter sig fast på dit eget hår, uden at skade det, og så giver det straks fylde, så du lige efter kan gå ud af døren med et hår, der er fyldt med volume.

TRX2 – Molecular Food Supplement for Hair

Skal du virkelig se vilde resultater, og er det ikke nok at få dit hår til at se mere fyldig ud – så bør du prøve disse kosttilskud. De indeholder alle de nødvendige næringsstoffer, der hjælper dit hår til at vokse.

Her vil du allerede efter 12 ugers brug kunne se, at hårene vokser betydeligt bedre, hurtigere og mere end normalt. Derfor kan du med dette kosttilskud virkelig sætte gang i hårvæksten.

Alternative behandlinger mod hårtab

For at få sat gang i hårvæksten er der alternative ting, du kan gøre for at prøve at få gang i hårvæksten. Det er sådan, at motion er en god ting – og det er en god ting for rigtig mange ting, siger de jo! Det er heller ingen undtagelse, når det kommer til hårvæksten. Når du dyrker motion udskiller din krop endofiner, som blandt andet modvirker stress – og derfor kan du nedsætte chancen for at få stress, samtidig med at det holder din hårvækst i gang.

Er du rigtig træt af det tynde hår, så er det en god idé at tage til en frisør, der kan hjælpe dig med at finde frem til den frisure, der passer bedst til dit hår, for at du får mest muligt ud af din frisure og de hår du nu engang har at arbejde med.

Lider du af blandt andet eksem i hovedbunden, psoriasis i hovedbunden eller skæleksem, så kan det forårsage større hårtab i perioder, og dette skal du selvfølgelig være mere opmærksom på. Det er derfor en god idé at være mere skånsom i de perioder, hvor det er slemmest.

Nu kan du gå i krig mod de tynde lokker, du har på toppen. Det er ret enkelt – og du kan få et fyldigere hår uden at gøre så meget ved det.