Af • 23 January, 2016

Ønsker du at dele duft med kæresten, men uden at dufte ens? Og faktisk helt uden at dufte, som nogen andre? Det lyder umuligt, men det er det faktisk ikke.

Escentric Molecules har nemlig udviklet disse unikke duftserier, til både mænd og kvinder, med kun få ingredienser og tilføjet dem forførende noter, men som dufter forskelligt fra person til person.

Virker det ikke fristende, men næsten stadig for godt til at være sandt? Så læs med her…

Hvad er Escentric Molecules egentligt?

Escentric Molecules blev lanceret i 2006 og det hele startede egentlig som en udfordring.
Skaberen bag brandet er Geza Schoen, som er en kendt mand inden for parfume industrien. Hans ønske var at knytte en bevidst provokerende kommentar til den måde parfume bliver fremstillet i dag og ikke mindst til den markedsføring der er i forbindelse med produktet. Hans tiltag var som udgangspunkt enkelt, han ville lave to dufte – hvoraf den ene skulle være en berusende syntese af forskellige ingredienser, hvorimod den anden skulle være en hyldest til den éne aroma/molekyle.

Vores udvalg af Escentric Molecules

Processen var enkel og de nye dufte var baseret på Iso E Super, men det var koncentrationen af Iso E Super, der vakte opsigt, for ingen havde før brugt så store mængder af dette før. Escentric 01s indhold var på hele 65 % af Iso E Super, sammen med andre ingredienser som pink peber, lime skræl og orris røgelse. Herimod Molecule 01 kun indeholdte Iso E Super. Og til disse produkter kom det grafiske design, som skulle afspejle matematiske binær koder og molekylær grafik.

Stort samarbejde mellem Schoen & Jeff Lounds

Schoen indgik et samarbejde med den anerkendte grafiker Jeff Lounds og virksomheden ThisCompany, og sammen udviklede De, de nye dufte og emballagen til Escentric Molecules, som var og stadig er et fascinerende visuel analogi, som en kontrast til selve duften og generelt til hele parfume industrien. Det blev en kæmpe succes, og parfumerne blev revet ned af hylderne på meget kort til.

Så allerede i 2008 kom Escentric 02 og Molecule 02, som var baseret på ambroxan.
Og i 2010 kom Escentric 03 og Molecule 03, som havde fundamentet aroma, med den raffineret vetiver note.

Fokus på duft i stedet for design

Alle tre duft udgivelser, med hver to forskellige parfumer, én parfume indeholdende det éne molekyle, og den anden spræng fyldt med lækre ingredienser.

Det essentielle i skabelsen af disse dufte, var at skabe fokus omkring indholdet i parfumer og på selve parfumeindustrien, som egentlig oftest har størst fokus på designet. Det ironiske er dog at denne nye innovative duft serie, trods Schoens afsky af parfume industrien, er endt med at blive en kultduft.

Hemmeligheden bag denne duft serie er at duften aldrig er ens, den tilpasser sig den person den inhyller og forstærker dennes personlige duft. Også er det en dufte til både mænd og kvinder, som ønsker en individuel duft.

Escentric Molecules Molecule 01

Indeholder udelukkende Iso E Super, som kun kommer til udtryk når den kommer i berøring med varm hud, og forstærker din personlige duft, det er kendt i næsten alle parfumer, men slet ikke i den mængde som der er i denne duft fra Escentric Molecules. Det eneste duft der er tilføjet er en smule træ-noter, som i op til 10 timer, dukker op og forsvinder igen. Se Escentric Molecules Molecule 01 her.

Escentric Molecules Molecule 02

Nr. 2 i rækken af serien molecules. Denne duft indeholder kun essensen fra ét enkelt aroma-molekyle, som er identisk med ambroxan. En frisk og mineralsk duft og som også forstærker din egen personlige duft. Se Escentric Molecules Molecule 02 her.

Escentric Molecules Molecule 03

Er indtil videre den sidste i serien Molecules, som er en pyramide af dufte, med top noten af ingefærrod, hjerte noten orrisrod og base noten vetiverrod, og sidste nævnte den vigtigste ingrediens i denne duft. En i øvrigt fortryllende duft, som du har sært ved at placere, den er mystisk og samtidig organisk – en rigtig spændene duft. Se Escentric Molecules Molecule 03 her.

Escentric Molecules Escentric 01

Indeholder igen Iso E super i højere koncentreringer, end det er set før. Samtidig har escentric 01 er dejlig duft af pink peber, frisk lime og varme trænoter. Som ligesom alle de andre dufte fra Escentric Molecules fremmer din egen duft og tilfører den små lækre strejf af dufte. Se Escentric Molecules Escentric 01 her.

Escentric Molecules Escentric 02

Er en blanding af ambroxan, vetiver og muscone. Med topnoter af violrod, hyldeblomst ekstrakt og hedione. En dejlig varm, og forførende duft, som kommer til udtrykke når den rammer din varme hud. Se Escentric Molecules Escentric 02 her.

Escentric Molecules escentric 03

Er en hyldest til vetiver, den mørke og eksotiske træduft, med topnoter af grønne peberkorn og mexicansk lime. Og med hjertenoter af orrisrod, egyptisk jasmin og bløde tenoter. Og endelig en bundnote af vetiver noter krydret med saldetræ, cedertræ, læder og musk. En krydret og unik duft til mænd og kvinder. Se Escentric Molecules Escentric 03 her.

Se alle de forførende parfumer her.

Summary
Escentric Molecules - Læs historien her
Article Name
Escentric Molecules - Læs historien her
Description
Ønsker du at dele duft med kæresten, uden at dufte ens? Og faktisk helt uden at dufte, som nogen andre? Det lyder umuligt, men det er det faktisk ikke.
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine