Af • 22 July, 2018

Det er altid vigtigt, at du sørger for at passe ekstra godt på din hud – også selvom du er en mand – rigtige mænd går nemlig op i sig selv. Der findes efterhånden et hav af lækre grooming produkter, der er ekstremt maskuline.

Men det kan være svært at finde hoved og hale i de mange produkter på markedet, så for at gøre det ekstra let, har vi lavet den ultimative guide til de groomingprodukter, du bør bruge – fra du står op, til du går i seng.

Groomingritualerne i din morgenrutine

Det er nærmere reglen end undtagelsen, at morgenstunden bliver en småforhastet fornøjelse. Selvom det kan friste helt at droppe groomingen og i stedet snooze sig til flere minutter under dynen, så kan rutinerne klares hurtig og effektivt, hvis du udelukkende holder dig til de mest essentielle ritualer – så er der både tid til at pleje kroppen og nå morgenkaffen i ro og mag, før du stormer ud af hoveddøren og går i gang med arbejdsdagen.

Kropspleje

Der findes ingen bedre måde at starte dagen på end med et koldt brusebad. Det er godt for din hud, det vækker dig ordentligt, da dit adrenalin bliver sparket igang, og den lave temperatur sørger for, at du ikke bliver fristet til at blive under bruseren for længe.

Fugtighedscremer fungerer bedst umiddelbart efter, du træder ud af badet, mens din hud stadig er fugtig, og derved porerne er åbne. Jack Black Cool Moisture Body Lotion er perfekt, da de kølende ingredienser i cremen er et fremragende supplement til huden, der har brug for ekstra næring, fugt og afkølende fornemmelse.

Jack Black Cool Moisture Body Lotion

Jack Black Cool Moisture Body Lotion er en let creme som hjælper med at pleje huden ved at give fugt og lindre.

Specielle kølende ingredienser beroliger og opfrisker overophedet hud, hvilket gør denne lotion ideel til brug efter bad, sport eller træning. Huden bliver genoprettet uden at være fedtet og klistrende efterfølgende.

En ren og naturlig duft efterlader huden med en forfriskende og ren duft uden at være stærk eller tung. Jack Black Cool Moisture Body Lotion er fri for farvestoffer. Derudover er cremen dermatologisk testet.

Ansigtspleje

På trods af at det evige danske sommervejrs dårlige ry, er det stadig vigtigt, at du påfører en ansigtscreme med solfaktor fra morgenstunden. I Danmark er vi let tilbøjelige til kun at bruge solcremer, når vi bevidst tilbringer meget tid i solen – som eksempelvis en tur på stranden eller i parken – men det er vigtigt, at du konstant passer på din hud og beskytter den mod solens skadelige stråler.

Anthony Facial Moisturizer SPF30

Anthony Facial Moisturizer er lækker ansigtscreme med UV-filter, der beskytter mod solens farlige UVA og UVB stråler.

Perfekt til runden på golfbanen, når du laver havearbejde, maler båden, lufter hunden osv. Giver en øjeblikkelig beskyttelse af huden mod de frie radikaler, den konstant udsættes for.

Denne ansigtcreme indeholder en masse naturlige ingredienser og har samme formål, at blødere og tilfører dit ansigt en masse fugt og energi, mens den beskytter dig fra solens farlige stråler.

Er du kommet lidt for sent i seng dagen før, så du har fået mørke rande og poser under øjnene, så kan du med stor fordel benytte en dækstift til at mindske de mørke rande og pletter som et sidste trin i din daglige groomingrutine.

Menaji Dækstift

Dækstiften fra Menaji er specifikt lavet til mænds hud, så den ikke kan ses efter brug – du vil derfor ikke få spørgsmålene, om du har noget i ansigtet – for det er helt usynligt.

Menaji Camo Magnum Medium kan bruges til at dække mørke cirkler, bumser, urenhed og barberingknopper, uden at nogen kan se det, den er derfor genial lige at have, hvis man skulle være uheldig.

Menaji Camo Magnum Medium er en dækstift der modstår vand og udover at dække fejl til er den også god for huden, så du skal aldrig tænke på, om det bliver tværet ud eller ej, den er effektiv og gør lige hvad den er designet til.

Njord Hair Wax

Hvis din sociale kalender dikterer en direkte rute fra kontor til restaurant eller bar, så er Njord Wax det perfekte hårprodukt, der sørger for at holde dit hår i skak, uden at du behøver at påføre mere eller restyle i løbet af aftenen.

Hårvoksen holder dit hår 100% på plads hele dagen – så nemmere for dig bliver det altså ikke. Den er utrolig nem, at arbejde ind i håret, blot tag en fingernegls størrelse og varm op i hænderne.

Med Njord Hair Wax opnår du et lækkert og naturligt, mat look, samtidig med at frisuren bliver, hvor den skal. Voksen er fremstillet til det relative korte hår og er som sagt en rimelig kraftig voks.

Den rette parfume til hverdagen

På arbejdspladsen er det generelt vigtigt, at du ikke bruger en parfume, der har en alt for gennemtrængende duft – det kan jo nærmest slå dine kollegaer ud af kurs, hvis den er alt for kraftig.

Gem de tunge og krydrede dufte til om aftenen, og vælg i stedet dufte, hvor friske citrus- og frugt-aromaer dominerer.

Calvin Klein CK One EDT (100 ml) er en klassisk parfume, der gennem årtier er forblevet populær, da den har en afdæmpet duft, der er behagelig at være omkring, uden at den bliver for overdøvende i duften.

Groomingritualerne i din aftenrutine

Få det meste ud af din fritid om aftenen, så du kan snooze igennem din alarm et par ekstra gange om morgenen. Hvis du klarer barberingen om aftenen, vil det give dig en masse ekstra tid fra morgenstunden – og du slipper for at skære i dig selv af ren stress. Prøv også at få de mindre ‘opgaver’ ud af verden, der kan klares, mens du slapper af på sofaen.

Neglepleje

Mange mænd ignorerer at pleje deres negle, men eftersom hænderne er det første, du rækker frem mod nye mennesker, bør de heller ikke forsømmes.

Brug fem minutter på at reparere hærgede negle og neglebånd, så dine hænder ser helt friske ud igen. Det giver altså bare et bedre førstehåndsindtryk.

Den stilfulde og praktiske manicure-æske fra Men’s Society indeholder alt, hvad du skal bruge for at holde dine negle pæne og stærke.

Hvilken parfume skal jeg vælge?

Uanset om du skal på en vigtig date eller ud med venner, er der få ting, der gør så stort et indtryk som en diskret men genkendelig duft.

Der er fri leg, når arbejdsdagen er overstået, så i stedet for at gå efter de lette citrus-bårne parfumer, vil en klassisk og krydret maskulin duft tiltrække opmærksomhed.

Paco Rabanne One Millon har etableret sig som en ikonisk og populær duft med sin lækre sødme og dybe toner af træ og læder.

Ansigtsmaske

Én til to gange om ugen bør du bruge en ansigtsmaske, der dybderenser din hud. Dette gør du efter, du har renset dit ansigt.

Njord Scrub er en danskproduceret ansigtsmaske, der netop er skabt til de skandinaviske vejrforhold, der aktivt går ind og dybderenser, så de døde hudceller bliver fjernet samt fremtidige urenheder.

Påfør masken på huden, og lad den sidde i 5-10 minutter, inden du trækker den af. Kan den ikke trækkes af, kan du sagtens vaske masken af. Den fungerer også som en ansigtsmaske, der efterlader huden ekstra blød.

Velvære

Huden arbejder allerhårdest på at reparere sig selv om natten, så før du hopper under dynen, bør du give din hud lidt ekstra hjælp med på vejen.

En natcreme eller ansigtsserum, der indeholder AHA eller BHA-syrer fugtgiver huden og eksfolierer døde hudceller.

Er alderstegn en bekymring, bør du vælge en anti-aging creme i stedet, som for eksempel Avivir Aloe Vera Anti Wrinkle Night Cream, der passer godt på huden, mens du sover.

Nogle vil måske nu mene, at det er dyrt og et spild af ressourcer at bruge penge på disse ting, men hvis man bruger et par kroner ekstra på at være god ved sig selv, vil man få det meget bedre med sig selv – og det smitter.