Af • 14 November, 2023

Vi kender alle til problematikken med de hudorme. De er der altid – og så snart man har fjernet dem, så er de der sørme igen… Hudorme er nogle stride banditter, og de er ekstremt svære at komme af med – og mon ikke, du allerede har erfaret det?

Den nemmeste løsning mod hudorme

Fordi vi ved, at det er dejligt når tingene er lidt nemmere, så vores kosmetolog har samlet en række udvalgte produkter til fjernelse af hudorme.

Det er et dejligt simpelt sæt til en overkommelig pris og indeholder en vask, en scrub, en creme og en maske. Og så kommer sættet i en smart toilettaske. Vi vil så gerne hjælpe dig! Med Njords ansigtsplejesæt får du alt, hvad du har brug for, for at komme dine hudorme til livs.

Anbefalet

Uanset hvor meget man prøver, så er de hudorme ultra svære at få bug med. De kan være tydelige sorte, eller de kan være hvide. Om ikke andet, hvis du ønsker at bekæmpe dem, minimere dem og tilintetgøre dem, så giver vi dig de allerede bedste 7 til at komme af med banditterne.

Hvad er hudorme?

I dine øjne er hudorme nok nogle forbandet irriterende banditter. Vi kender det også – så bare rolig! Og vi kan garantere dig for, at du ikke er den eneste, der kan bande dem langt væk. Det kan virke så uoverskueligt og umuligt at få dem fjernet, men du kan faktisk selv være med til at undgå at få dem, hvis du plejer din hud ordentligt.

Men hvad er en hudorm egentligt? En hudorme består af talg og keratin. Derudover består det også af snavs, skidt, sved og bakterier der ligger sig på huden. Faktisk opstår en hudorm ved, at porerne eller talgkirtlerne tilstopper – og det betyder, at du ikke renser og peeler din hud. Alt snavs, talg, keratin, skidt og bakterier får lov til at ligge på huden, så det tilstopper porerne, og derfor kan din hud ikke få den luft, som den har brug for.

Hvilke typer af hudorme findes der

Der findes altid flere forskellige typer af alting i denne verden, og sådan er det desværre også med hudorme. I den medicinske verden, så opererer man med to forskellige typer. Men du kan som person godt føle at der findes tusind forskellige typer, når du får et udbrud på kroppen. Det skal for en god ordensskyld siges, at hudorme ikke er rigtige orme der render rundt på din hud.

De to forskellige typer af hudorme er beskrevet i denne artikel, så du kan få en større viden og forståelse for hvad det egentlig er. Desuden vil denne indsigt også ruste dig til at være bedre i forhold til forebyggelse og fjernelse af forskellige typer af hudorme.

Sorte hudorme

De sorte hudorme går også under navnet. Det er nemlig disse slags hudorme man mener, når man snakker om hudorme generelt. De sorte opstår fordi der er noget der sætter sig fast i porerne. Typisk er det overskydende talg, men det kan også være døde hudceller og olie, der forstopper porerne.

Når f.eks. talg stopper porerne, og det overskydende talg kommer op til hudens overflade, så kommer det i kontakt med ilt, og dermed får det sin sorte farve. Hermed har du også fået forklaringen på hvorfor det hedder sorte hudorme – netop pga. sin sorte farve.

Nogle tror fejlagtigt at disse sorte hudorme er bakterier eller virus, som rammer huden, men det er det altså ikke. Det er derfor vigtigt at vide hvad det er der rammer en, når man får de sorte. Du kan forebygge de sorte ved eksfoliering af huden. Desuden vil en rigtig god ansigtsvask også være med til at forebygge de sorte hudorme.

Nogle gange kan man være nødsaget til at fjerne hudorme fysisk, og dette kan gøres med en hudorme fjerner eller en blackhead-remover.

Hvide hudorme

Den anden type er de hvide. Disse kaldes også for milier, så hvis du har hørt navnet milier før, så er det altså de hvide hudorme man snakker om. Disse hudorme er noget besværlige, da de eksempelvis ikke kan presses ud på samme måde som bumser.

Milier, eller hvide hudorme, har fået dets navn hvide hudorme, netop fordi det er nogle hvide og hårde knopper på huden. Man kan godt forveksle dette med bumser, men eftersom hvide hudorme ikke rødmer eller hæver op, så kan man hurtigt konkludere at det ikke er bumser.

Igen er det en rigtig god ide med eksfoliering af huden, hvis man skal have forebygget og fjernet de hvide hudorme. Typisk fremkommer de hvide på panden, under øjnene og nogle gange på kinderne. Du kan dog godt få de hvide orme andre steder på ansigtet, men disse tre nævnte områder er de hyppigste steder, hvor de hvide hudorme opstår.

Hvordan fjerner man hudorme?

Du er ved at arrangere århundredets fest i næste weekend og glæder dig vildt meget. Du går ud til spejlet og bang så ser du det, du har fået en hudorm/bums. Du har nu under en uge til at få fixet huden, hvad gør du?

Længere nede i denne artikel vil jeg give dig 7 gode råd til hvordan du slipper af med hudorme… Nemt! Du får ligeledes vores anbefalinger til produkter mod hudorme og bumser der kan hjælpe dig på vej!

Der er desværre ikke nogen quickfixes til hudorme. Man kan ikke fjerne hudorme over natten eller på et par timer. Behandling af hudorme er en længere proces, og det handler primært om at forbedre porernes miljø og tilstande. Men det kan altså lade sig gøre at hjælpe porerne på vej.

Der er lavet et hav af forslag igennem tiderne på, hvordan man slipper af med hudorme. De nedenstående 7 forslag, er efter vores overbevisning, de mest effektive tips til at undgå hudorme.

7 gode råd mod hudorme

1. Exfoliér huden for at undgå hudorme

Det første råd handler om en scrub/peeling. På markedet findes flere specielle peelinger, der indeholder slibesten/kerner som exfolierer huden. Peelingen går ind og fjerner døde hudceller.

Man skal aldrig exfoliere huden mere end 1-2 gange om ugen! Vi anbefaler Njord Scrub, som renser i dybden, fjerner døde hudceller og stimulerer cellefornyelsen for at give huden en frisk ny glød. Du kan endda bruge den i stedet for en almindelig ansigtssæbe et par gange om ugen.

2. Fjern hudorme med en hudormefjerner

Det andet råd er, at dampe et håndklæde over en gryde med varmt vand. Læg derefter håndklædet på huden i ca. 15-20 minutter.

Dette skal du gøre hver aften, hvorefter du vasker huden med vand og sæbe. Dette skulle gerne opløse de døde hudceller, snavs og andet skidt i porerne. Derefter kan du med en hudormefjerner effektivt fjerne hudormen, husk at sørg for at den er meget ren.

3. Salicylsyre er godt mod hudorme

Det tredje råd handler om syren salicylsyre. Syren exfolierer huden, og fjerner døde hudceller. Det gør, at porerne åbner sig og så er det nemmere, at fjerne hudormene.

Virkeligt gode produkter som bare hjælper! Indholdet af salicylsyre i produkterne modvirker uren hud, dræber bakterier og forebygger kommende udbrud. Brug dem en til to gange dagligt, og du vil opleve et fantastisk resultat.

4. Damp i ansigtet kan fjerne hudorme

Brug damp til at rense ansigtet. Man koger bare noget vand i en gryde eller med en elkedel og så smide vandet over i en skål. Placér nu dit ansigt henover dampen, og tildæk dig eventuelt med et håndklæde henover hovedet, for at holde dampen inde.

Nu burde du kunne klemme hudormene forsigtigt ud med en hudorme-fjerner. Vask efterfølgende huden med vand og sæbe. En god idé er at anvende et produkt under dampbadet, eller du kan anvende et produkt før eller efter dampbadet. Det vil give en optimering, og derved større chance for at fjerne hudormene.

5. Ansigtsmasker er vejen frem for at undgå hudorme

Det femte råd handler om ansigtsmasker. Ansigtsmasker er et super værktøj til, at komme hudormene til livs.
Ansigtsmasken går ind og renser huden og gør huden lækker. Det anbefales dog ikke, at bruge en ansigtsmaske mere end 1 gang ugentlig.

Vi anbefaler Njord Black Peel Off Mask, som er en unik ansigtsmaske specielt fremstillet til at minimere og forbygge hudorme og urenheder.

6. Benyolperoxid mod hudorme

Det sjette råd omhandler Benyolperoxid. Det er meget skrappe sager, og skal købes som håndkøbsmedicin. Benyolperoxid er et af de bedste anti-bakterielle midler på markedet, men det er som sagt også meget krads, så pas på.

7. Vask dit ansigt ofte og undgå hudorme

Det syvende og sidste råd handler om almen ansigtsvask. Vask ansigtet med en antibakteriel sæbe 2 gange dagligt. 2 daglige vaske er det mest optimale, da huden selv udskiller døde hudceller og overskydende talg, som skal fjernes ved vask.

Færre vaske end 2 er derfor for lidt, hvorimod flere end 2 vaske dagligt er overvaskning af ansigtet, som virker stik imod hensigten, nemlig ved at huden producerer ekstra talg, og dermed kommer der flere hudorme.

Vi anbefaler Njord Face Wash (150 ml), som er en ansigtsvask, der fjerner urenheder og tilstoppede porer og mildt renser huden uden at udtørre den.

Generelt om hudorme

Først lidt almindelig info omkring hudorme, så vi kan få på plads hvad dælen en hudorm egentlig er. Udover at være pisseirriterende, er en hudorm kort sagt en lille prik eller bums, som sidder i en pore i huden. Hudorme er en type akne, der på fint sprog bliver kaldt for åbne komedoner

De kloge hoveder i form af læger og behandlere mener, at hudormen er det første stadie i udviklingen af bumser (akne). Det sker simpelthen ved, at hudorm dannes, inden der trænger bakterier ind i porerne i huden. Når det sker, opstår der betændelse og irritation i porerne og dermed skabes bumser.

De kloge hoveder i form af læger og behandlere mener, at hudormen er det første stadie i udviklingen af bumser (akne). Det sker simpelthen ved, at hudorm dannes, inden der trænger bakterier ind i porerne i huden. Når det sker, opstår der betændelse og irritation i porerne og dermed skabes bumser.

Der findes to former for hudorme: Sorte og hvide

Sorte hudorme – Sorte hudorme bliver også kaldet de åbne hudorme. De sorte hudorme ses som små sorte prikker på huden, og er derfor nemme at få øje på. Den sorte farve er en slags pigment, og altså ikke snavs. En åben hudorm betyder, at den er åben, så overflødigt hudfedt kan sive ud, hvilket skaber bumser.

Hvide hudorme – Hvide hudorme er sjovt nok modsætningen, nemlig en lukket hudorm. De hvide hudorme kan ses som små hvide prikker på huden. De lukkede hudorme gør, at hudfedtet ikke kan komme ud. De hvide hudorme bliver dannet af døde hudceller, bakterier og talg, som sætter sig sammen inde i porerne.

Årsager til hudorme

Den første årsag der springer i øjnene er talg eller talgproduktion. Udgangspunktet for hudormene er nemlig talg. Talgproduktionen er dog noget helt normalt ved alle mennesker, og det er ikke lige noget, man kan eller skal slippe helt af med. Hudorme findes hos stort set alle mennesker, men personer med fedtet hud (forøget talgproduktion) har en hyppigere tendens til hudorme.

I puberteten ses hudorme også væsentlig mere end det gør på voksne mennesker. Dette skyldes hormonet dihydrotestosteron, som sørger for en overproduktion af talg.
Hudorm i huden
Faktisk er nogle af de skrappeste, lægeordinerede produkter mod bumser (som feks. roaccutan) produkter som nærmest helt fjerner hudens talgproduktion over den periode du tager medicinen. Derfor er læger meget tilbageholdende med at ordinere denne type medicin, for det kan give deciderede leverskader.

En anden årsag til hudorme er, at huden ikke bliver renset ordentlig eller ofte nok. Når huden ikke bliver renset, samler porerne døde hudceller. Porerne bliver hurtigt overfyldt af døde hudceller,
og dermed dannes der talg i porerne, og wupti så kom hudormen.

Porerne kan også blive overfyldt af foundation, solcreme, make-up og generelt overforbrug af fugtighedscremer.

Det er vigtigt at fortælle, at man skal heller ikke overvaske eller overskrubbe huden, for at sørge for hudormene ikke kommer. Huden har brug for talg, til at gøre huden lækker og smidig. Ved at skrubbe alt talg af huden, tvinger du kroppen til at producere endnu mere talg, og så har du gjort problemet endnu værre. Du skal altså forsøge at finde en gylden middelvej.

Hvor kan man have hudorme?

Hudorme kan forekomme de fleste steder på kroppen.
For de fleste af os får vi hudorme i ansigtet såsom næsen, hagen og panden.

Summary
Fjern Hudorme – Se 7 gode og nemme råd!
Article Name
Fjern Hudorme – Se 7 gode og nemme råd!
Description
Der er lavet et hav af forslag igennem tiderne på, hvordan man slipper af med hudorme. De nedenstående 7 forslag, er efter vores overbevisning, de mest effektive tips til at undgå hudorme.
Author
Publisher Name
Made4men
Publisher Logo