Af • 5 November, 2018

Vær sikker på at du vælger eller har valgt det skæg der passer bedst til dig, din stil, hovedeform og hårfarve. Hvordan sikre du dig, at du har det overskæg der passer bedst til dig?

Nu hvor flere og flere mænd vælger at udforske overskæggets verden i november måned, for at støtte movember kampagnen, vil vi gerne støtte op omkring det rette overskæg, med en guide til jer. Hvordan finder du det rette overskæg?

Din personlige stil

Dit overskæg skal, som så meget andet ved ens ydre, passe til din personlige og unikke stil. Den måde du udtrykker dig selv og dine holdninger gennem, skal selvfølgelig passe med dit skæg.

”Pencil” Overskægget

Til den travle forretningsmand, passer det tynde overskæg bedste. Har du ofte slikhår og/eller sideskilning, kan du uden problemer rocke det tynde overskæg, der udstråler rigtig meget overskud og fokus på ens udseende og udstråling til folk. Det tynde overskæg får nemlig personen til at se mere velsoigneret ud.

Tyren også kaldet ”Handelbar”

Dette overskæg, er bredere end det først nævnte, her er twistet at skæggets spidser peger op ad, som en tyrs horn eller som styret på en racercykel. Dette er også et stilfuldt look, som var meget moderne i de “gode gamle dage”.

Hvalrosskægget også kaldet ”Chevron” overskægget

Dette skæg er tykt og bredt, set i mange år på Tom Selleck. Denne type overskæg passer godt til politibetjente, da det er en klassiker på betjentene gennem 80’erne. Dette skæg passer godt til mange, uanset hvilken type mand du er. Skægget kan nemlig nemt tilpasses og varieres.

Fu Manchu skægget

Dette skæg er opkaldt efter en fiktiv person. Det består af et overskæg der vokser sig nedenfor kæbelinjen. Dette skæg passer til typen der er en vaske ægte kampsports ånd. Et vaskeægte kinesisk skæg.

”Hulk Hogan” overskægget:

Navnet beskriver næsten hvordan skægget ser ud. Det er et stort overskæg der vokser ned langs din mundvige og ned til kæbelinjen. Ofte båret af et stort brød af en mand og med en stor lyst til at bryde. Dette gør sig naturligvis gældende udfra navnet.

Det ”Britiske” eller ”Engelske” overskæg

Det originale britiske overskæg, minder lidt om Pencil overskægget, det er dog længere og delt mere på midten af overlæben. Skægget er helt lige, der er ingen svinggerninger i dette stilfulde overskæg. Også meget passende til den stilsikre forretningsmand.

”Imperial” overskægget:

Man kan godt sige at imperial overskægget er en storebror til handelbar overskægget, da det besidder den samme form, bare større og mere fyldigt. Som navnet så smukt indikerer, passer dette skæg sig nok mere til den modne mand. Det er en ældre og mere moden udgave af det moderne og ”frække” handelbar.

”Dali” overskægget

En mere speciel udgave af det engelsk overskæg. Med en skilning på midten går Dali skægget lidt ud og op ad ansigtet. Det er tyndere end handelbaren og bliver ikke snoet på samme måde, men har bare en lille stigning i forhold til det engelske overskæg. Også dette overskæg er meget passende til den mere stilrene type med et mere alternativt twist.

”Mexicaneren”

Mexicaneren er en lidt mere vildere udgave, men til gengæld mindre end Hulk Hogan overskægget. Et fyldigt skæg, der bevæger sig ned langs munden og ikke kræver helt så meget arbejde, ser det ud til.

Produkter vi anbefaler, uanset skægtype

Aftershave

Tendskin er vores mest solgte afterhave produkt og faktisk et af vores mest solgte produkter overhovedet. En god aftershave some Tendskin giver dig muligheden for at undgå røde knopper efter barberingen og giver en dejlig følelse af sund og frisk hud.

Skægshampoo

De fleste mænd oplever ikke at deres skæg lugter – det gør deres kærester, veninder eller tinder-dates til gengæld. Når du spiser mad eller drikker, vil dit skæg på sigt komme til at lugte, så når du går i bad er det super vigtigt at vaske det ordenligt. Vi anbefaler du bruger en skægshampoo til at vaske skægget grundet igennem for madrester og generelt gøre det mere blødt og lækkert for alle.

Skægolie

For ekstra pleje anbefaler vi en skægolie til brug i hverdagen. Det giver en dejlig duft af sundt og friskt skæg og har den ekstra dimension, at det også plejer skægget. Du får med andre ord et sundere, mere duftende og fyldigt skæg.

Hovedeform og skæg

Det er også vigtigt, at du vælger skægstil ud fra din hovedform, lige som det er med frisurer, således er det også med valget af skæg. Det er netop ikke alle former for skæg, der passer til alle hovedformer.

Smalt ansigt/hovedform

Går du rundt med et smallere ansigt og hovedform vil et kraftigt overskæg være yderst flatterende. Det brede og fyldige overskæg vil give mere fylde til dig ansigt og hoved, uden netop at dække alle dine karakter træk. Et smalt og fint overskæg, vil ikke virke flatterende på en smalt ansigt og/eller hovedform, da det kan virke ret fladt i fornemmelsen.

Bredt ansigt/hoved form:

Har du derimod en bredere ansigt- eller hovedform, vil et kraftigt og fyldigt overskæg blive en kende for voldsomt og kan fremhæve bredden af dit ansigt og/eller hoved. Det kan give illusionen af at man er kraftig, da det virker meget overvældende både at have et markendt ansigt og hovedform, sammen med et stort overskæg. Derfor vil en smaller og mere fint overskæg, fremme de positive elementer både i dit ansigt og på din hovedform.

Hårfarven har også betydning!

Din hårfarve kan også påvirke hvilket skæg og specielt overskæg du burde have. Er du super træt af din skægfarve kan du også vælge at farve dit skæg. Vi har et stort udvalg af skægfarve produkter der kan hjælpe dig med at finde lige præcist den farve du ønsker.

Mørkt hår

Hvis du har mørkt, helt mørkebrunt eller sort hår, kan du både slippe godt af sted med de tynde, smalle former for overskæg. Grunden til at lige de typer overskæg fungere for dig, er fordi det er skægtyper, der har brug for og være meget markante, da de er relativt tynde. Du vil også sagtens kunne bevæge dig ud i mere kraftige skægformer. Faktisk er det bedst at have en mørk farve i sit skæg, da dette giver mulighed for flere variationer.

Mellemblond

Befinder du dig lige mellem det blonde og det mørke, kan du ikke helt slippe af sted med de helt fine og tynde typer overskægge, men du behøver heller ikke komme op i en Hulk Hogan type overskæg, før det kan ses. Det vil anbefales at du her prøver dig lidt frem og tilbage med tykkelsen af dit skæg, da hårfarven måske godt kan være mørk nok til at give den ønskede effekt.

Blond

Er du en af dem der er sluppet godt afsted med den helt blonde hårfarve, er det nødvendigt at du allerede fra starten sætter dig for, at du skal op og have en god tykkelse skæg, du ville kunne rocke: Chevron, Hulk Hogan, Imerial, Mexican og måske med den rette tykkelse, Handelbar.

Den rødhårede

Det er ofte set at både folk med mellemblond og blond hårfarve, ender med at få rødligt skæg. Derfor skal dette også tages i betragtning. Rødhåret eller rødskægget mænd, får samme råd som de blonde. Dog, med undtagelse hvis det er en rødlig, mellemblond farve og du besidder en kraftig skægvækst. Er dette tilfældet vil det være muligt for dig at rocke de tykke og de tyndere overskægge. Dog ikke Pencil, det hører sig alligevel til det sorte eller næsten sorte skæg.