Af • 25 December, 2018

Fuldskæg er på højeste mode – og det er vi super glade for her på Made4men! Flere og flere mænd vælger at hoppe ud i det og lade skægget gro og gro, hvor det til sidst ligner en vild jungle. Skæg skal passses og plejes, hvis det skal se godt ud!

Et fuldskæg bliver hurtigt ulækkert, hvis det ikke får den pleje skægget kræver og man bare ignorere det og til sidst ender med at blive træt af det.

Lad skægget stå – men husk at vaske det!

Et fuldskæg skal plejes og vaskes jævnligt, ellers fungerer dit skæg som en kæmpe gulvmoppe der bare samler snavs. Hvis du har et fuldskæg har du sikkert tit oplevet at man får mad i skægget når man spiser og ikke lige får det renset – dette kan godt medføre grobund for bakterier!

Dit skæg kan godt komme til at se og lugte rigtigt grimt, hvis du ikke vasker det. Jo længere og længere tid du venter med at vaske dit skæg, jo større er chancen for at de madrester du glemte at vaske ud – har udviklet bakterier og luftgener. Det kan i nogle tilfælde blive ret slemt!

Du skal hvertfald vaske dit fuldskæg et par gange om ugen. Du kan passende vaske skægget samtidighed med du vasker hår. En god idé er også at bruge en skægbørste for at evt. få de sidste madrester ud af skægget.

1. Brug en skægshampoo

Mange vil tænke at man bare kan bruge en normal shampoo eller sæbe til skægget – men det er et no-go. Skægget har oftest brug for mere pleje og fugt end f.eks. dit hår på hovedet. Vask skægget med en skægshampoo som er beregnet til skæg. Selvom det måske virker ligegyldigt, bør du ikke vaske dit skæg med din almindelige shampoo, hvis du vil passe ordenligt på det.

Njord Beard Wash

En skægshampoo vi kan anbefale er Njord Beard Wash. Her får du en maskulin skægshampoo som sikrer dig et rent og velplejet look, samtidigt gør den det nemmere for dig, at style dit skæg.

Njord Beard Wash er specielt designet til dit skæg. Shampooen trænger dybt ind i skægget samt i huden omkring, hvor den tilfører masser af pleje og næring. Derudover har den en lækker klassisk og maskulin duft af sandalwood, uden at blive for dominerende på nogen måde.

2. Brug en Skægbalsam

Skægbalsammen er mindst lige så vigtigt som en skægshampoo, og de komplimentere hinanden super godt! Skægget bliver blødgjort og den lindre huden for kløe og diverse irritationer. Skægget bliver renset blidt og dette er med til at give et soigneret look.

Skægbalsam har ikke kun evnen til at rense og blødgøre håret, men beskytter også din hud fra udslæt eller irritation. Skægbalsammen hjælper dig helt sikkert på vej mod et sundere og hygiejnisk skæg.

Beardsley Conditioner

Vil du gerne have et velplejet og velduftende skæg, så er denne conditioner fra Beardsley lige noget for dig.

Beardsley Conditioner er fremstillet med naturlige ingredienser og formuleret specielt til at løse de særlige behov mænd med skæg oplever.

Beardsley Conditioner blødgører skæg og overskæg og renser det blidt. Det har ikke kun evnen til at rense og blødgøre håret, men beskytter også din hud fra udslæt eller irritation, om ellers ofte opstår, når man begynder at vokse hår i ansigtet.

3. Slut af med skægolie

Det sidste skridt er en skægolie, som giver den sidste blødhed, og hjælper med at holde skæl og andre urenheder væk fra skægget. Skægolien giver fugt og plejer dit skæg – og er et must for dig, som vil lade dit skæg gro.

Du bør anvende skægolien et par gange om ugen – ligesom din skægshampoo og balsam. Ved at anvende en skægolie nedsætter du risikoen for skæl og olierne er typisk lavet af naturlige olier, så huden under skægget også får en masse fordele.

Udover at en skægolie giver en masse pleje til både skægget og huden, Så har den også en anden effekt. Den tilføjer nemlig en lækker duft til dit skæg, så den virker mere sund og frisk. Så hvis dit skæg har tendens til at lugte lidt – vil en skægolie være et perfekt redskab til dit skæg.

Beardsley Conditioner

Njord Beard Oil giver alle mænd i Skandinavien et velplejet skæg og hud, da den netop er udviklet med henblik på at modvirke det slid, som det nordiske vejr udsætter mænd for.

Skægolien passer ind i resten af Njord-serien med en maskulin, men diskret, duft af Sandalwood. Og netop den diskrete duft gør, at du kan holde ud at have den i skægget hele dagen, uden at den bliver for tung eller kvalm. Olien fungerer derfor også rigtig godt som en hverdagsolie.