Af • 15 February, 2016

Makeup bliver typisk betragtet som noget, piger og kvinder bruger. Ikke desto mindre bliver det hyppigt diskuteret i dag, hvorvidt det er OK for en mand at bruge det – mange mennesker opfatter nemlig mænd, der bærer makeup, som værende mere feminine end gennemsnittet eller måske endda forvirret omkring deres seksualitet. For at komme nærmere et svar på dette spørgsmål, er det derfor vigtigt at fokusere på nogle fakta og tal om makeuppen samt dens historiske kontekst.

Kan mænd gå med makeup?

Det er ikke nødvendigvis en dårlig idé for en mand at bære makeup. I mange årtusinder har kropskunst, såsom tatoveringer, været en essentiel del af menneskets identiet. Selvom kropskunst, som sagt, er en oldgammel kunstform, er den mere populær i dag end den nogensinde har været.

Dengang var det hellere ikke blot kvinder, som anvendte denne kunstform. Det er eksempelvis kendeligt, at magtfulde mænd i Frankrig og England brugte pudder og rouge (sminke). Det var faktisk først i det 19. Århundrede, at makeup til mænd begyndte at falde i popularitet. Det skal dog nævnes, at i denne periode kom der i stedet andre kosmetiske produkter til mænd. Dette fremkaldte spørgsmålet, hvis det er okay for en mand at rede og forme sit hår, er det ikke i orden for ham at pynte sit ansigt en smule?

Essentielle produkter

Ligesom det gælder kvinder, kræver mænd også en række produkter, som kan gøre hele processen nemmere. Der er flere forskellige produkter, som du skal gøre dig bekendt med. Nogle af de helt essentielle produkter er de følgende:

Tips til at bære makeup

1. Hvordan fremhæver man bedst?

Highlighting og contouring, som er når man fremhæver og former, er to helt fundamentale teknikker, som kan forstærke dine flotteste træk. Med andre ord kan disse to teknikker fx definere dine kindben, give dig en naturlig glød, jævne din hud eller gøre din næse tyndere.

2. Aftegn dit ansigt

Hvis du ønsker at fremhæve dine kindben, skal du først, ved brug af dine fingre, finde fordybningen i kinden. Anbring derefter stoffet lige over det sted, hvor du kan mærke fordybningen.

3. Bland contour farven og din pudder

Ved at blande disse to kan hele processen forbedres. Brug en fugtig ”beautyblender” til at blande pudderet og farven.

4. Giv dit ansigt mere varme

Brug din pudder stick på området under øjnene. Hvis det ikke er nok, så prøv panden, næseryggen og hagen.

5. Støv dit ansigt af!

Støv hele dit ansigt af med en blød børste for at fjerne makeup rester.

6. Hvordan skjuler man poser under øjnene?

Det er lettere at skjule trætte øjne, end du måske tror. Brug din concealer under øjnene og masser det ind i huden. Når du køber en concealer, så brug eventuelt dit håndled og mere specifikt dine blodåre til at se hvilken concealer, der bedst og mest naturligt dækker dem.

Hvordan anvender man concealer i ansigtet?

– Brug små strøg. Efter det har tørret lidt, brug dine fingre til at massere det ind i huden.
– Hvis du vil dække urenheder, kræver det, at du bevæger dine fingre rundt om urenheden, men også på den. Dette bevirker, at der ingen kanter er.

7. Forpligt dig til det!

Det er vigtigt, at man afsætter tid og ressourcer til makeup programmet. Det er desuden vigtigt, at du forstår de fordele, som der er ved at bruge rensecreme, fugtighedscreme og toner. Brug fordelene som motivation. Med en fornuftig rutine er det derudover enormt overskueligt og behøver ikke at tage lang tid!

8. Hvordan får man bløde læber?

Bløde læber er noget, som især mange kvinder sætter pris på og noget, som de uden tvivl lægger mærke til. Bløde læber kan gøre enhver mand mere selvsikker, når han falder i snak med en kvinde. Det letteste er uden tvivl at bruge en læbepomade hver dag. For det bedste resultat, er det dog anbefalelsesværdigt at bruge en læbepomade lavet af shea og kakao. Undgå læbepomader med parfume eller smagsstoffer, da de kan udløse allergiske reaktioner.

9. Hvordan bruger jeg ”guy-liner”?

– Find en eye-liner, som ikke har en for feminin farve.
– Begyndt først på de nederste øjenvipper. Hvis du har svært ved at holde øjnene åbne, så træk forsigtigt i øjenlåget.
– Gå derefter til de øverste øjenvipper.
– Bland til sidst de nederste og øverste øjenvipper ved at trække i hjørnet af øjet.

10. Hvordan former, trimmer og plejer man øjenbryn?

At bære makeup er mere end at putte lidt makeup i ansigtet. For at styrke makeuppens effekt er det vigtigt, at du også former og trimmer dine øjenbryn. For bedst at gøre dette skal du investere i et pat pincet, bryn gele og en bryn stift.

Kan mænd gå med makeup? Langt de fleste er idag enige: Selvfølgelig kan vi også det.