Af • 2 February, 2023

Hårtab bliver en mere og mere udbredt lidelse – og det er faktisk ikke kun mænd, lidelsen rammer. Made4men får flere og flere henvendelser fra både mænd og kvinder, der spørger, hvad de skal gøre, når de lider af hårtab.

Derfor har vi lavet denne guide til alle jer, der lider af hårtab og som gerne vil vide lidt mere om vores bedste produkter til at lindre lidelsen for jer, der ikke ønsker at leve livet uden hår på hovedet.

Alpecin – Koffein shampoo mod skæl, hårtab og grå hår

Alpecin findes i fire varianter; tre forskellige shampoo’er samt Koffein Liquid, som skal bruges efter hårvasken. Det velkendte mærke producerer hårprodukter, der har til formål at hjælpe mænd med de mest typiske hårproblemer.

Det inkluderer bl.a. skæl, hårtab samt grå hår. De koffeinholdige formler er med til at gøre Alpecin til et unikt produkt med en utrolig god virkning. Så god at det kan dokumenteres, at den unikke koffeinformel kan bekæmpe arveligt hårtab, fordi det går ind og arbejder ved hårrødderne.

Alpecin producerer hårprodukter der har til formål at hjælpe mænd med de typiske hårproblemer som skæl, hårtab og grå hår. Med dr. Kurt Wolff i spidsen har de dannet koffeinholdige formler der giver deres produkter en utrolig god virkning. Det kan sågar dokumenteres at koffeinformlen kan bekæmpe arveligt hårtab ved at arbejde helt inde ved hårrødderne.

Teorien bag Alpecins produkter er baseret på en række undersøgelser lavet af Jena Universitetet i Tyskland. Her fandt man ud af, at koffein rent faktisk stimulerede de svage hårrødder, samt at det kunne formindske tab af hår og øge væksten af nyt hår.

Alpecin Koffein Shampoo C1 – Mod Hårtab

Alpecins koffein shampoo er en shampoo, der kan hjælpe med at bekæmpe hårtab. Den indeholder nemlig koffein, som er med til at styrke de svage hårrødder.

Samtidig har den også en bevist bremsende effekt på arveligt hårtab. Så hvis din far også lider af hårtab, er Alpecins C1-shampoo måske løsningen for dig.

Påfør shampooen netop som normal shampoo – dvs. i vådt hår. Efterlad det i håret i minimum 120 sekunder – det skal nemlig have lov til at trænge grundigt ind i hårrødderne.

Anmeldelser fra kunder: 4.53 ud af 5 stjerner

Alpecin Tuning Shampoo – Mod grå hår og hårtab

Lider du både af grå hår OG hårtab, så er dette shampooen for dig. Den forstærker nemlig din naturlige hårfarve og dæmper samtidig de første grå hår ved at styrke dine hårrødder og holde dit hår mere fyldigt og mørkt.

De aktive stoffer i produktet styrker samtidig dit hårs evne til at vokse og er med til at bekæmpe selv arveligt hårtab. Denne shampoo indeholder også koffein – som er den hemmelige ingrediens mod hårtab i Alpecins produkter.

Du kan bruge denne shampoo præcis som din normale shampoo. Du skal blot lade Alpecin sidde i håret i minimum 120 sekunder for at være sikker på, at produktet får tid til at trænge ind i hårrødderne.

Anmeldelser fra kunder: 4.38 ud af 5 stjerner

Alpecin Dobbelt Effekt Koffein Shampoo – Mod Hårtab

Alpecins dobbeltvirkende shampoo hjælper dig ikke blot mod hårtab. Den fjerner samtidig skæl. Så lider du både af hårtab og skæl, er dette produktet for dig. Shampooen går ind og løsner de skorpedannende hårceller og befrier din hovedbund ved at fjerne skællen.

De aktive stoffer i produktet inkluderer bl.a. salicylsyre og protoctone olamine, som løsner skællen skånsomt, forhindrer betændelse, forbedrer hårets modstandskraft samt har antimikorbielle egenskaber.

Påfør shampooen netop som du plejer med din normale shampoo, men lad produktet sidde i mindst 120 sekunder. Så er du sikker på at produktet får tid til at trænge ind i dine hårrødder og har mulighed for at fjerne skællen.

Anmeldelser fra kunder: 4.21 ud af 5 stjerner

Alpecin Koffein Liquid – Mod Hårtab

Det sidste produkt, vi vil beskrive, fra Alpecin er ikke en shampoo. Det er en slags “Leave-In-Conditioner”, som du skal påføre efter hver hårvask. “Leave in”, fordi du ikke skal vaske det ud ligesom med shampooerne.

Den indeholder en kombination af koffeinholdige stoffer, som er med til at styrke hårrødderne og som samtidig bidrager til ekstra hårvækst. Ikke nok med at den styrker dine hårrødder, den modvirker for tidligt tab af hår

Påfør Alpecins Koffein Liquid om morgenen efter hver enkelt hårvask. Det er vigtigt, at dit hår er håndklædetørt, mens du putter produktet i. Den nemme flaske gør det desuden nemt at dosere.

Anmeldelser fra kunder: 4.42 ud af 5 stjerner


Toppik – Mikrofibre, der bekæmper hårtab

Toppik består af en række lækre produkter, der alle virker effektivt mod hårtab. Der fås både den almindelige Toppik shampoo, balsam og den effektive applikator, som gør det nemt at påføre produkterne i håret. Men Toppik har faktisk også et ganske unikt produkt, som alene består af mikrofibre. Fibrene er lavet af organisk keration. Netop som menneskers eget hår.

Når du sprayer dem i hovedbunden, lades de med statisk elektricitet og gør, at de kan sætte sig fast på de tyndeste hårstrå. Det er en helt sikker metode at få din hårpragt tilbage – og så er der ingen fare for at det smitter af – hverken på tøj, i vind eller regn. Du kan endda bruge det, når du dyrker sport.

Toppik Shampoo – Til tyndt hår

Shampooen fra Toppik indeholder masser af aminosyrer, som er med til at styrke og stabilisere hårets vækst. Den indeholder desuden keratin, som er det protein, vores hår er opbygget af.

Når du bruger shampooen, udvider hårstråene sig og gør det muligt for keratinen at trænge ind og opbygge hårene. Shampooen er med til at gøre dit hår tykkere, takket være keratinen og aminosyrerne.

Shampooen fra Toppik bør anvendes hver dag for at du kan få den ønskede effekt. Brug den netop som du ville med en normal shampoo, dvs. benyt den i vådt hår og skyl ud efter brug.

Anmeldelser fra kunder: 4.75 ud af 5 stjerner

Toppik Balsam – Mod tyndt hår

Toppik Balsam benytter sig også af proteinet Keratin for at gøre dit hår tykkere. Den unikke balsam stabiliserer desuden håret ved hjælp af styrkende aminosyrer.

Du vil med det samme kunne se en dramatisk forandring af dit hårs tykkelse og styrke. Balsamen fra Toppik bør anvendes hver dag for en endnu bedre tykkelse.

Brug den gerne sammen med shampooen for at få et maksimalt resultat. Brug den som en normal balsam, dvs. ved at bruge den efter du har vasket shampooen ud af håret. Put balsam i, lad virke i et par minutter og skyl så ud grundigt.

Anmeldelser fra kunder: 5.00 ud af 5 stjerner

Toppik – Mikrofibre der bekæmper hårtab

Toppik er bittesmå mikrofibre, som enkelt påføres i dit hår, og som takket være den avancerede fremstillingsproces sætter sig fast på dine hårstrå og gør dem tykkere.

Da Toppik er helt naturlige hårfibre lavet af organisk keratin protein, er det helt ufarligt og kan ikke skade dit hår. Du får på blot få minutter fyldigere og tykkere hår – uden at folk kan se, at det ikke er dit eget hår!

Toppik er intet mindre end et vidundermiddel til dig, der gerne vil skjule hårtabet mest muligt. Vælg den farve, der minder mest om din egen – så får du et garanteret, flot resultat.

Toppik Spray Applikator

Toppik Spray Applicator er en pumpe, som fordeler Toppik fibrene lige, hvor du vil have dem. Den gør det meget nemmere at påføre Toppik og du vil mærke stor forskel allerede første gang, du bruger den.

Takket være sin præcision passer pumpen ekstra godt til brugere med hårtab på forsiden af hovedet, men også andre vil opleve et bedre resultat, når de anvender applikatoren. Applikatoren gør det nemmere for dig at fordele Toppik i dit hår og du får et flottere og mere jævnt resultat.

Ved at bruge applikatoren kan du samtidig bruge mindre af din Toppik, så din Toppik holder meget længere. Du sparer altså penge – og får et flot resultat hver gang. Brug den fra siderne (ikke fra toppen), så er du garanteret et flot og jævnt resultat til dit hår.

Anmeldelser fra kunder: 4.50 ud af 5 stjerner


Kan man stoppe hårtab?

Hårtab kan være en frustrerende og bekymrende oplevelse for mange mennesker. Der er dog en række ting, du kan gøre for at minimere hårtab eller stoppe det helt. Her er nogle af de mest effektive metoder:

 1. Spis en sund kost

  Mangel på visse næringsstoffer, såsom jern, zink og B-vitaminer, kan føre til hårtab. Derfor er det vigtigt at spise en kost, der er rig på disse næringsstoffer.

 2. Undgå stress

  Stress kan føre til hårtab, så det er vigtigt at finde måder at mindske stress i din hverdag. Prøv at praktisere yoga, meditation eller andre stressreducerende teknikker.

 3. Undgå overstyling

  Overdreven brug af hårstylingprodukter og varmebehandlinger kan beskadige håret og føre til hårtab. Prøv at begrænse brugen af hårstylingprodukter og brug beskyttelsesprodukter, når du bruger varmebehandlinger.

 4. Massér din hovedbund

  Massage kan forbedre blodcirkulationen i hovedbunden og fremme hårvækst. Prøv at massere din hovedbund med en blød børste eller fingrene i et par minutter hver dag.

 5. Overvej at tage supplementer

  Der er en række supplementer, der er designet til at stoppe hårtab, såsom biotin, saw palmetto og silicium. Tal med din læge om, hvilke supplementer, der er bedst for dig.

 6. Shampoo mod hårtab

  Shampoo mod hårtab kan hjælpe med at styrke hårsækkene og reducere mængden af hår, der falder ud. De indeholder ofte aktive ingredienser som biotin, niacinamid og koffein, der alle er kendt for at fremme hårvækst og forbedre hårets sundhed. Det er vigtigt at vælge en shampoo, der er specielt formuleret til at tackle hårtab. Det kunne være fra Alpecin, Toppik, Njord eller Watermans.

Således er der mange ting, du kan gøre for at stoppe hårtab. Hovedbud er at have en sund livsstil, undgå stress og overstyling, massere din hovedbund og overveje at tage supplementer. Hvis hårtab er et alvorligt problem for dig, anbefales det også, at du taler med en dermatolog eller tricholog for at få en professionel vurdering.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om hårtab

Hvad er bedst mod hårtab?

Hårtab er et almindeligt problem, som mange mennesker oplever på et tidspunkt i deres liv. Der er mange faktorer, der kan føre til hårtab, herunder genetik, aldersrelaterede ændringer, hormonelle forandringer og miljømæssige påvirkninger. Heldigvis findes der mange produkter på markedet, der kan hjælpe med at reducere hårtab og fremme hårvækst herunder Toppik, Alpecin eller skjult det med Mane hårspray.

Kan man stoppe hårtab?

Hårtab er et problem, som mange mennesker oplever på et tidspunkt i deres liv. Det kan være skræmmende og følelsesmæssigt belastende, men heldigvis er der en række ting, du kan gøre for at stoppe hårtab eller mindske det.

Hvilke vitaminer er gode mod hårtab

Vitaminer spiller en vigtig rolle i at opretholde et sundt hår. Manglende vigtige næringsstoffer kan føre til hårtab og andre hårproblemer. Her er nogle af de vigtigste vitaminer, der kan hjælpe med at forbedre hårets tilstand: B-vitaminer (især Biotin), Vitamin C, Vitamin D, Vitamin E, Zink og jern.


Summary
Produkter mod hårtab - Alpecin og Toppik
Article Name
Produkter mod hårtab - Alpecin og Toppik
Description
Lider du af hårtab? Så har vi løsningen hos Made4Men - Tjek vores guide til de bedste produkter til bekæmpelse af lidelsen.
Author