Af • 4 April, 2018

I denne artikel tager vi dig tilbage til den spæde start af mandens barbering. Tilbage til dengang hvor man tog sig tid til tingene, og lagde kærlighed i sin barbering. At røre sin egen barberskum op med en god barbersæbe er den ultimative måde, mener vi, at opnå den perfekte barbering på.

Men hvordan opnår man så den perfekte barberskum med en barbersæbe? Læs videre i vores komplette guide til hvordan du rører en perfekt barberskum op, og hvad du skal bruge til det.

Hvorfor bruge barbersæbe?

Der findes mange forskellige produkter, som du kan bruge til at barbere dig med, og barbersæbe er bare et af dem. En barbersæbe er, som navnet så tydeligt siger, en sæbe du bruger til din barbering.

Barbersæben adskiller sig fra den traditionelle barberskum ved, at du selv får æren af at røre din skum op. Mange mænd siger faktisk, at der er noget beroligende ved at røre sin egen barberskum op.

Den almindelige barberskum på dåse, som du måske har brugt utallige gange, virker nem og hurtig. Du har en klar barberskum på ingen tid. Denne metode fejler absolut ingenting, og er fortrukne for de fleste. Men sådan en barberskum indeholder ingredienser som kan være sarte mod huden.

Det kan føre til en dårlig barbering og irriteret hud. En barbersæbe derimod, skåner huden fordi den ikke indeholder mange af de konserveringsstoffer som den almindelige barberskum indeholder.

Barbersæbe – alt du skal bruge for at komme igang

For at røre din egen barberskum op, kræver det at du har det rette udstyr. Læs videre for at finde ud af hvad du skal bruge for at komme i gang.

Barbersæbe

Først og fremmest skal du bruge en god barbersæbe, som du skal bruge til at danne din skum med. For at få en god barberskum kræver det en god barbersæbe. Som vi nævnte lige før, så er en god barbersæbe med til at skåne huden og give en perfekt barbering.

Proraso Barbersæbe

Proraso er kendte i det meste af verdenen for deres udsøgte produkter. De har utroligt mange år på bagen, og derfor får du også produkter af meget høj kvaltiet, når du køber noget fra dem.

Hvis du gerne vil gøre noget ekstra for din daglige barbering, så skal du prøve denne barbersæbe fra Proraso. Den er lavet af de bedste råvarer specielt udvalgt for at gøre din daglige barbering mere behagelig.

Barbersæben er lavet på eukalyptus olie, som er meget plejende for huden, så du er sikker på din hud får den rette pleje under barberingen. Derudover tilføjer den en frisk og opkvikkende duft til huden af menthol.

Barberkost

For at røre din barbersæbe op kræver det en barberkost. Barberkosten kommer i mange forskellige prisklasser, alt afhængig af hvilken slags hår børsten er lavet af. Barberkosten bruges til at exfoliere huden, altså rense døde hudceller, og så løfter børsten hårene så skægget bliver helt klar til barbering.

Pure Badger
Pure Badger er den perfekte begynderkost. En Pure Badger barberkost er typisk den billigeste af sin slags, men derfor ikke ensbetydende af dårlig kvalitet. Hårene på børsten er ofte en kombination af hår fra hele kroppen fra en grævling. Derfor har en Pure Badger typisk en lidt hårdere og stivere konsistens

Best Badger
En Best Badger er lige det bedre end en Pure Badger barberkost. Hårene er nøje udvalgt fra grævlingens mave, hvilket sikrer dig en barberkost af rigtig god kvalitet, som giver en blød og behagelig påføring af barberskummet.

Super Badger
Nu begynder vi at komme op i en klasse for sig selv. En Super Badger barberkost er lidt dyrere end de førnævnte. Men her får du også en barberkost af rigtig høj kvalitet. Denne slags barberkost er lavet af hår fra ryggen på en grævling, hvilket er af finere kvalitet. Dette giver en virkelig rar og blød fornemmelse.

Silvertip Badger
Silvertip Badger er den ultimative barberkost. Den er af allerhøjeste kvalitet. Hårene på barberkosten er nøje udvalgt af grævlingehår taget fra nakken. En Silvertip Badger er 100% naturlig i farven.

Parker OWST Super Badger

Her har du et rigtig fint eksempel på en super badger barberkost. Her får bu både rigtig høj kvalitet, men også til en god pris i forhold til kategorien.

Som tidligere nævnt, så er hårene på en super badger barberkost fra grævlingens ryg, som er et af de blødeste områder på grævlingen.

Håndtaget på denne super badger er lavet i oliventræ, som er super lækkert og lyst. Håndtaget har fået en knop i enden, så kosten er lettere at navigere med – denne er belagt med krom.

Barberskål

Barberskålen skal du kort og godt bruge til at røre din barbersæbe op i. Udover dette, pryder en barberskål jo bare på mandens badeværelset. Den giver et maskulint og moderne look. En barberskål er lavet i den helt rigtige diameter, så den er i perfekt størrelse til at skumme en barbersæbe op med.

Der er ikke den store forskel i kvaliteten på de forskellige barberskåle. Derfor er det mere en smagssag, når du skal vælge den rette barberskål. Vi synes personligt her hos Made4men, at barberskålen fra danske Njord er et godt bud på en rigtig fed barberskål.

Den perfekte barberskum

Når du har udstyret på plads, er du klar til at gå i krig med den klassiske barbering. At skumme sin egen barberskum op kræver tålmodighed og kærlighed. Men desto oftere du gør det, vil du også få bedre styr på at skabe den helt perfekte barberskum.

Læg din barberkost i blød
Det første du skal er at lægge din barberkost i blød. Du kan med fordel fylde din barberskål op med varmt vand og lægge barberkosten i, imens du tager et bad. Hæld vandet fra skålen og klem det overskydende vand fra barberkosten ud. Barberkosten skal kun være fugtig.

Nu skal din barberkost lades med barbersæbe
Hæld en lille smule vand på barbersæben. Dette vil blødgøre sæben og give en bedre konsistens. Hæld den smule vand, som ligger på sæben over i din barberskål. Påfør sæbe på din barberkost ved at køre barberkosten ovenpå sæben. Derefter opskummer du sæben i cirkulære bevægelser i barberskålen.

Til at starte med vil din skum virke tynd, og boblerne i sæben vil være store. Men det er her, at der kræves tålmodighed, for den perfekte barberskum skal nok komme.

Bliv ved med at opskumme sæben i cirkulære bevægelser indtil det får en lækker, varm og cremet konsistens. Hvis du ikke kan få den rette konsistens, kan du blive ved med at tilføre en smule varmt vand, indtil den sidder lige i skabet.

Et lille tip til at teste din barberskum er, at du kan fylde din hånd med barberskum. Klem hånden forsigtigt sammen og åbn hånden igen. Hvis barberskummet er perfekt, skulle den gerne have den samme cremet konsistens. Hvis ikke, så er det bare igang med at opskumme i barberskålen igen, indtil du opnår det ønsket resultat.

Nu er du klar med din egen barberskum

Påfør den lækre, cremet barberskum i cirkulære bevægelser på huden med barberkosten. Barberkosten vil løfte hårene og fordele barberskummen. Nu er du fuldstændig klar til, at gå i krig med din klassiske wet-shave.

Husk at rengøre barberkosten for sæberester efter barberingen. Vask den grundigt og klem det overskydende vand ud af børsten. Hæng barberkosten til tørre, så den er klar til næste gang. Vi håber at denne guide, kan hjælpe dig med at få den helt perfekte barberskum ud af en barbersæbe.

Njord DE Safety Razor Set

Njord har lavet et nyt smart sæt, som er helt optimalt til dig, der har lyst til at prøve kræfter med DE safety razor barbering. Sættet består af 6 essentielle dele, som giver dig grundlaget til en super barbering – Alt sammen pakket i en praktisk sort toilettaske.

Du kan komme godt igang med at lave din egen barberskum med dette startersæt fra Njord. I denne pakke får du alt hvad, du skal bruge til den klassiske wet-shaving, med bl.a. en Best Badger barberkost, der er perfekt til dig, som vil igang med at opskumme din egen barberskum.

Summary