Af • 9 October, 2015

Hvis du er en mand med skæg, er det vigtigt at vide hvordan man egentlig holder styr på det. Når nogle mænd har et flottere skæg end andre er det ikke altid en tilfældighed. Det skyldes at de vedligeholder og plejer skægget regelmæssigt. Når man bruger ordet pleje, så menes der selvfølgelig vask og rensning af skægget.

Det er vigtigt at sørge for at dit skæg er vasket grundigt og samtidig har en frisk duft, så andre folk har lyst til at snakke med dig. Det er ikke svært at holde styr på skægget, da det faktisk bare kræver lidt basisviden og de rigtige produkter. Denne lette guide giver dig her tre gode råd til hvordan du på en nem måde kan finde de korrekte produkter og få lidt viden på samme tid.. Ikke dårligt, vel?

1 – Fjern madresterne

Mange bruger almindelige former for shampoo/sæbe til deres skæg. Dette er en misforstået proces, da skægget oftest skal have en del mere pleje og fugt end f.eks. dit hår på hovedet. Skægget sidder på første parket når du spiser og der efterlades tit madrester i dit skæg. Efter en nat ude med drengene kan det heller ikke rigtig undgås, at du spilder en sjat øl i skægget.

Derfor er rengøring alfa og omega. Vask skægget med en face scrub (any-one will do) og en skægshampoo. Vi anbefaler du bruger en shampoo som er specifikt beregnet til skæg, for at få det bedste resultat. Så undgår du også bedst muligt irritationer og får i stedet et behageligt og velduftende skæg.

2 – Husk altid conditioner!

Hårene i skægget kan ofte have tendens til, at virke stift eller meget grov i strukturen. Du kan med snilde opnå et professionelt touch af blødhed ved at bidrage med en balsam/conditioner til skægget. Det har nemlig godt af, at blive blødgjort engang imellem.

Dit skæg får et lækkert hygiejnisk look og på samme tid føles det helt fantastisk. En god balsam får desuden også skægget til at dufte rigtig godt.

3 – Elsk dit skæg, mand! (med duft)

Det er en naturlig ting for en mand at vedligeholde sit skæg. Derfor skal du bare tage dig god tid og værne om, at gro det korrekt. Husk at bruge de velkendte kvalitetsprodukter til at gøre skægget lækkert og attraktivt. Det er som bekendt mandens eneste rigtige legitime accessories – og med et flot, velplejet fuldskæg er der kun en ting tilbage: Duften.

Når du kommer direkte ud af badet og dit skæg er lidt vådt, så anbefaler vi at benytte en skægolie til dit fuldskæg. Dette vil gøre at dit skæg dufter godt og har samtidigt også evnen til at blødgøre skægget så det ikke kradser så meget.