Af • 29 October, 2019

Hvorfor er ar skabt? Det kan være skabt til ingen verdens nytte. Et ar kan dog give dig et kendetegn. Et ar kan være “et minde” fra noget i dit liv – men et ar kan helt bestemt også være forbundet med noget skidt. Det kan give dig flashback til en træls eller dårlig tid i dit liv.

Lever du stadig den dag i dag med ar, som du er træt af? Ar kan faktisk minimeres, og ar kan også reduceres eller fjernes helt. Det kræver, at du arbejder for det – og det kræver, at du har en god portion tålmodighed.

Hvorfor får du ar?

Ar kan opstå af mange ting – det kender du nok selv. Det kan komme af utroligt mange ting, og måske flere ting end du lige tror. Ar kommer jo af, at der er kommet et sår. Vi ved, at der er flere, der elsker at pille i et sår, men det er faktisk ikke særligt godt for udfaldet af dit ar. Det kan blive grimmere, og det kan tage længere tid, får dit ar er væk.

Ar kan komme af:

  • Hvis du har slået dig
  • Fået et sår
  • Hvis du piller i et sår
  • Acne

Nogen har lettere til ardannelse end andre. Det afhænger også af, hvor god din krop er til at hele efter, du har slået den. Derfor kan det være forskelligt fra person til person, hvor mange og hvor store ar der dannes.

Sådan behandler du ar

Der er forskellige måder at behandle ar på. Du kan selv gøre noget for at behandle dine ar, så du kan minimere dem. Det kræver lidt tålmodighed, da et ar selvfølgelig er noget, der sidder dybt.

Hvor meget du kan minimere eller helt fjerne dit ar afhænger af, hvor gammelt dit ar er. Har du et ar, der er utroligt mange år gammelt, så kræver det længere tids behandling, end hvis dit ar er forholdsvist nyt.

Har du sår i ansigtet efter bumser, ar på næsen efter hudorme eller har du røde ar efter bumser, så kan du gøre noget. Denne step by step guide er til dig, der gerne vil komme dine ar til livs. Det er vigtigt, at du følger hele guiden, som er de 4 steps for at du opnår det helt rigtige resultat.

1. Rens ansigtet

Det første du skal gøre er at sørge for, at dit ansigt er helt rent. Du skal derfor rense dit ansigt, så alt skidt og snavs ikke ligger på huden, da der absolut ikke må ligge noget på din hud. Ligger der skidt og snavs på din hud, får du det ind i huden nede i step 3 – hvilket ikke er særligt godt, nu når det er dine ar, du skal arbejde på.

Vi anbefaler derfor, at du renser dit ansigt 2 gange, når du skal lave denne hudplejerutine med en dermaroller. Det er nemlig yderst vigtig, at den er helt ren – så hellere rens lidt mere end for lidt.

2. Brug et serum

Inden du begynder at dermarolle, er det vigtigt, at du har et serum, du kan dermarolle i. For at minimere ar er det en god idé at vælge serums med noget e-vitamin, c-vitamin eller hyaluronsyre, eller andet der kan være med til at lysne huden. Det vil få dit ar til at lysne, så det ikke har en rødlig tone.

Vi anbefaler, at du tager din dermarolling bid for bid. Det vil sige, at du evt. starter på din ene kind. Du starter derfor med at fordele lidt serum på din ene kind – og derfor dermaroller du kinden. Så fordeler du serum på den anden kind – og dermaroller der. Sådan fortsætter du hen og hele ansigtet, hvis du ønsker hele ansigtet.

Du kan også sagtens holde dig til dine ar, og kun dermarolle dine ar. Det vil dog give din hud en finere struktur, at du dermaroller hele ansigtet.

3. Dermarolle din hud

Nu kommer du til det sjove – for nu skal du dermarolle. Eller sjovt og sjovt – men nu starter det, hvor du skal kunne se resultater. Vi anbefaler, at du har gjort ovenstående steps, inden du når her til. Ellers kan du ikke starte din dermarolling.

Når du skal dermarolle din hud, så skal du køre både lodret, vandret og diagonalt. Rul gerne 3-4 gange samme sted, og vend derefter dermarolleren. Det er meget vigtigt, at du ikke trykker dermarolleren ned i huden – det må du ikke. Den skal selv køre lige så stille ovenpå huden, uden et pres.

Det gør ikke ondt – du kan blot mærke, at det prikker lidt. Du begynder heller ikke at bløde. Der er derfor ingen grund til bekymringer. Det er slet ikke så smertefuldt eller svært, som det lyder til.

4. På med en ansigtscreme

Til sidst er det meget vigtigt, at du får en god beskyttende og plejende creme på. Det er vigtigt, fordi huden er en smule åben, og din hud kan være lidt sensitiv på grund af dermarollingen.

Cremen skal du påføre efter. Igen er det meget vigtigt, at du har rene hænder, når du skal påføre cremen, så du ikke påfører skidt og snavs ned i de åbne porer, så det kan give urenheder eller irritationer. Du må gerne fordele en god omgang creme, da huden efterfølgende kan føles lidt stram og tør.

Behandle derfor din hud de efterfølgende dage rigtig godt med godt med creme. Det er naturligt, at din hud har brug for ekstra fugt herefter.

Ekstra tips til dermaroller

Hvis du gerne vil have noget ekstra udbytte af din dermaroller mod ar, så kan vi varmt anbefale, at du bruger en ansigtsmaske efterfølgende, som er kølende og beroligende på huden. Din hud kan være en lille smule rød, så vi anbefaler selvfølgelig altid, at du dermaroller om aftenen.

Vi kan blandt andet anbefale disse fugtgivende ansigtsmasker, der er beroligende, kølende og beskyttende på huden. Og som samtidig også minimerer ar og sår.

Kan et produkt behandle ar?

Der findes faktisk produkter, der kan hele sår hurtigere og bedre, så dit ar ikke bliver så slemt. Det kan dette produkt fra Cicamed.

Det er en god idé hvis du bruger dette serum, som en del af din daglige hudplejerutine. Så snart du har et sår, så start med at bruge dette serum direkte på dit sår. Det vil få dit sår til at hele pænere, og derved kan du undgå at få et grimt ar.

Det er virkelig nemt, og det vil hjælpe dig med, at du hurtigere og nemmere kan slippe af med dine ar.