Af • 31 July, 2018

Vi kender det alle, man har brug for nye barberblade til sin razor, men synes det er en dyr fornøjelse, så vi vælger at bruge barberbladet lige lidt endnu.Nu er det ved at være på tide, at vi får lavet regnestykket. Hvilken form for barbering er billigst?

Hvilken type barbering er billigst

186 mænd blev spurgt om de var tilfredse med prisen på razors og barberblade. Her sagde hele 50 % at de var utilfredse, de synes at det er alt for dyrt.

Den høje pris på razors er den største grund til at folk skifter over til DE-razor eller barberknive. Derfor er det nu tid til at lægge kortene på bordet og få regnestykket løst.

Vi skal igennem alle typer for våd barberings metoder, og se på levetid og omkostninger for den gennemsnitlige mand. Husk at resultaterne kan variere fra mand til mand.

For det første vil vi ignorere udgifterne til enhver form for pre-shave olie, barbergelé, creme, barberkoste, sæbe, after shave osv.. Vi tager udelukkende udgangspunkt i barberbladene.

Der er i vores eksempel regnet ud fra barbering første gang du skal ud og investere i udstyr.

Hvis du leder efter en langsigtet investering, kan du med fordel gå efter det produkt, der har den laveste omkostning pr. barbering, da denne ikke tager højde for omkostninger af startudstyr.

Engangsskraber

Engangsskrabere svinger meget i pris, alt efter om man vil have dem med 1, 2 eller 3 blade. Her er der taget udgangspunkt i Bic Comfort 2, som kan købes her hos Made4men. Bic Comfort 2 er engangsskraber med to blade der er en ganske udemærket engangsskraber til prisen. Hvis du ikke glatbarbere dig så ofte, er det klart en fordel at bruge engangsskrabere, hvor udgifter ikke er så store.

Hvor ofte skal jeg bruge den?

Nu kaldes det jo en engangsskraber af en grund, men kan de bruges oftere end det?

Det er et spørgsmål om smag, og om hvor meget skæg du barbere af gangen. For den bedste barbering er det optimale, nok at du skifter skraber hver gang, men hvis du gerne vil spare penge på din barbering, kan du godt også sagtens benytte engangsskraberen op til 4 gange. Du kan med fordel benytte Razorpit til at vedligeholde din skraber, så den holder længere.

Beregning er lavet for den samme type engangsskraber, hvor man i det første tilfælde, kun bruger engangsskraberen en enkelt gang, før man smider den ud. I det andet tilfælde bruger man den 4 gange, før den skiftes ud.

ProduktetBic Comfort 2 bladeBic Comfort 2 blade
TypeEngangsskraberEngangsskraber
Antal barberinger14
Pris pr. barbering6 kr.1,5 kr.
Startkit pris59,95 kr.59,95 kr.
Daglig barbering2188 kr.547 kr.
3 barberinger om ugen935 kr.234 kr.
1 barbering om ugen312 kr.78 kr.

Almindelig Skraber

Gillette Fusion

Gillette Fusion ProGlide, er en af de mest populære og avancerede skraber med udskiftelige barberbladshoveder. Den er dog også, i den lidt dyrere ende.

Gillette siger selv at deres barberbladshoveder holder i op til 5 uger. Men da de ikke tager højde for hvor mange gange man barberer sig, er det svært at sige om dette tal en 100% korrekt.

Ifølge forbrugerne af Gillette Fusion Proglide række til cirka 14 barberinger, og vi vil derfor tage udgangspunkt i dette tal. Fordelene ved Gillette Fusion Proglide, er at du få en glatbarbering, og at start omkostningerne er relativt små.

En anden rigtig god skraber fra Gillette er den velkendte MACH3 Turbo, der er en af de bedste skrabere, du kan få på markedet! MACH3 er en lidt ældre model, men fungere stadig rigtig godt.

Denne skraber har 3 blade, og er designet sådan, at du kan barbere uden at trykke for hårdt, og på den måde mindske irritation i huden. Derfor er denne ideel til en rigtig behagelig og skånsom barbering. Derudover er MACH3 Turbo også designet til, at give dig en hurtig barbering, ved at du skal bruge færre strøg.

MACH 3 skraberen er et udemærket alternativ til ProGlide skraberen og der er et par kroner at spare på barberblade i længden og det kan derfor sagtens betale sig uanset hvor ofte du barbere dig, selvom barberskraberen er lidt dyrere.

Du kan let forlænge levetiden af dine barberblade ved at bruge Razorpit efter du har barberet dig. Dette skulle også gerne give dig en bedre og billigere barbering i længden.

Her kan du se en prissammenligning på to af vores mest solgte skrabere.

ProduktetGilette MACH3 SensitiveGilette Fusion Proglide
TypeBarberhovederBarberhoveder
Antal barberinger1414
Pris pr. barbering2,3 kr.2,4 kr.
Startkit pris105 kr.115 kr.
Daglig barbering944 kr.996 kr.
3 barberinger om ugen454 kr.494 kr.
1 barbering om ugen224 kr.244 kr..

Double Edge Razor

Double Edge Razor, også kaldet DE razor har som navnet så fint påpeger det, en razor med et blad på hver side. En ordentlig DE razor koster omkring 300 – 400 kr. og kan holde i rigtig mange år, helt op til 10 år, alt efter hvor godt man passer på den. Double Edged Razor er en lidt mere gammeldags form for barbering, og derfor en lidt speciel oplevelse. Giver dig en hurtig og billig barbering.

Parker 96R DE Safety Razor

Især Parker har gode double edged skrabere af høj kvalitet, og er derfor ideele hvis du gerne vil give dig i kast med, brug af en double edged skraber. Derfor tager vi udgangspunkt i denne kvalitets Safety Razor, som er god til både nybegyndere og erfarne brugere.

Bladede er dog super skarpe, så vær opmærskom på det i starten!

Disse blade er som sagt ekstremt tynde og skarpe og holder derfor i gennemsnit til 5 barberinger. Det vil sige at der er 50 barberinger i en pakke blade.

Fordelen er af kan få en forholdsvis billig barbering, men du skal samtidigt slippe 300 til 400 kr. første gang du køber sådan en skraber. Der kan altså gå mange barberinger, før denne metode bliver billigere, og er derfor en lidt mere langsigtet investering.

En god barberkniv og slibestrop kan sagtens holde hele livet. Prisen på barberknive, altså Straight Razor, kan varierer ekstremt meget. En god, mellemklasse barberkniv plus slibestrop bør koste omkring 400-1.200 kr. Prisen kan variere, alt efter hvilken model, mærke og kvalitet du vælger. Jo dyrere model du vælger jo længere kan du regne med den holder.

Da en barberkniv og slibestrop bør holde hele livet er det en rigtig god investering. Det er desuden vigtigt at du har det nødvendige udstyr til bruge of vedligeholde barberkniven optimal.

Der er altså tale om ret meget startudstyr og kan derfor være dyrt. Fordelen er så tilgengæld at du efter nogle års barbering sagtens kan spare penge i det lange løb. Derudover det også er der stil over at at barberer sig med en gammeldags barberkniv.

Dovo Sollingen Classic Barberkniv

I vores regneeksempel tager vi udgangspunkt i Dovo Sollingen Classic Barberkniv 5/8″. Dove Sollingen stiller store krav til kvaliten af deres matrialer og laver altså produkter af god kvalitet. Derfor er der altså ikke sparet på kvaliteten da knviven gerne skulle holde længe og er en stensikker investering.

Hvis du køber din barberkniv er det vigtigt at have det nødvendige udstyr med for den optimale barbering.

Her kan du se en pris sammenligning på en tilfældig DE-skraber og en barberkniv.

ProduktetDouble Edge BarberbladeDovo Solingen Barberkniv
TypeDobbeltbladetBarberkniv
Antal barberinger5Ubegrænset
Pris pr. barbering0,9 kr.0 kr.
Startkit pris300 kr.799 kr.
Daglig barbering628 kr.0 kr.
3 barberinger om ugen440 kr.0 kr.
1 barbering om ugen347 kr.0 kr.

Razorpit

Hvis du vælger at benytte dig af de dyrere skrabere eller engangsskraberer, kan der dog også sagtens være penge at spare, hvis du benytter dig af Razorpit. Razporpit er et redskab til at slibe dine brugte barberblade tør for snavs og hår, så din skraber kan holde meget længere.

Heraf har du altså et redskab der kan forlænge levetiden på dine brugte barberblade betydeligt, hvilket gør at barberblade kan begynde at konkurrere med barberknive og double edge razors i prisen også på længere sigt. Et must-have til dig der gerne vil have dine barberblade til at holde længere.

Konklusion

Så har vi fået smidt alle kortene på bordet, der er blevet lavet lidt regnestykker og tallene taler for sig selv.

Det at benytte sig af en razor med udskiftelige barberbladshoveder er på sigt den dyreste løsning, men for mange sikkert også den letteste og hurtigste løsning. Razors fra er et godt valg, hvis man ikke rutineret i at bruge en barberkniv eller ryster lidt på hænderne.

Men vi kan ikke helt komme udenom, at en Double Edge Razor eller en barberkniv er den billigste løsning i det lange løb. De er dog ikke billige at købe ind, men holder som sagt i meget længere tid. Har man en rolig hånd og interesseret i en stilet og billig barbering, skal man prøve en barberkniv.

Summary
Hvordan sparer jeg penge på barbering? | Made4men Magazine
Article Name
Hvordan sparer jeg penge på barbering? | Made4men Magazine
Description
Barberblade og tilbehør kan hurtig rende op i en hulens masse penge. Derfor har vi lavet en oversigt til dig, som ønsker at spare penge på din barbering.
Author
Publisher Name
Made4men Magazine