Af • 26 October, 2016

Et af de mest frygtede ting blandt teenagere, unge og voksne mennesker er i sandheden uren hud.  Forestil dig om morgenen når du kigger i spejlet, og opdager uren hud i f.eks. ansigtet. Det er et mareridt for de fleste og mange prøver at komme uren hud til livs, uden at have nogen som helst information vedrørende uren hud.

Det er dog slut med at være uvidende om uren hud. Denne artikel vil give dig generel information om uren hud, så alle kan blive bedre til at bekæmpe det i hverdagen.

Uren hud har mange navne, og går f.eks. også under navnet akne, bumser, hudorme mm. Dette skyldes at uren hud dækker en bred vifte af hudproblemer.

Uren hud kan ligeledes opstå på mange forskellige måder, og kan i samme stil behandles på mange forskellige måder. Det er nemlig forskelligt hvad der virker fra person til person, så selvom der er nogle der har heldet med sig, når de drikker en urgammel drik fra sin bedstemors tid, så betyder det ikke nødvendigvis at dette hjælper på dit problem.

Uanset om du har uren eller pænt hud, så er det stadig rigtig godt at få en masse information om huden. Huden er det største organ på kroppen, og det har meget at mere at sige end man lige går og tror.

Lad os komme i gang!

Typer af uren hud

Når man snakker om uren hud, så er der rigtig mange der tænker på beskidt hud. Uren hud er nødvendigvis ikke det samme som beskidt hud, da uren hud blandt andet også er hudorme og bumser. Selvfølgelig skal din hud eller ikke være beskidt eller alt for fedtet, da dette også kan betegnes som uren hud.

Lad os kigge lidt nærmere på de forskellige former for uren hud.

Beskidt hud

Den beskidte hud er som førnævnt ikke nødvendigvis uren hud, det kan eksempelvis være at du arbejder i meget støvede omgivelser eller leger med børnene i børnehaven – der skal mudder til!

Den beskidte hud er ofte let at få behandlet, da man med ansigtsvask 2 gange om dagen kan forebygge og fjerne det overflødige skidt.

Vi anbefaler dette sæt

Fedtet hud

Nogle mennesker har så fedtet hud, at det er mere eller mindre irriterende. Det kan skyldes flere forskellige ting, men hovedsageligt er det et biologisk problem, der har sin rod i dine porer og talgkirtler.

Det kan godt se ud som om, at det er svært at tackle fedtet hud, men du kan faktisk få nogle cremer, der aktivt modvirker fedtet hud. På denne måde vil din hud se frisk og sund ud, i modsætning til en uren fedtet hud, der er en direkte turn-off.

Vi anbefaler denne bandit

Bumser

Bumser er nok et af de største hudproblemer, der generelt rammer alle mennesker. Nogle kan have et mindre udbrud mens andre får store og uoverskuelige udbrud af bumser. Der er selvfølgelig også en hel masse underkategorier til bumser, hvor der er typen og arten af selve bumsen.

Bumser er dog let genkendelige og kan spottes med det samme. Det er den typiske røde hævelse der buler ud på kroppen, som er kendetegnene ved en bums. Der er selvfølgelig også de små bumser, der har små hvide prikker på toppen. Disse kommer ofte i forbindelse med puberteten, men nogle har dem i højere grad hvilket kan skyldes kost vaner, for lidt motion og stress som vi også skal se lidt nærmere på i dag.

Vi anbefaler

Hudorme

Hudorme er også under kategorien uren hud, og der findes også forskellige slags hudorme. Husk nu, at hudorme ikke er rigtige orme på huden, men blot en betegnelse. De mest almindelige hudorme er de hudorme med sorte prikker.

Det er oftest ansigtet der bliver ramt af hudorme, men områderne ved næsen er også et højt profileret område, hvor der opstår hudorme. Der findes også hvide hudorme, og disse kan ses på panden, under øjnene samt kinderne. Kendetegnet ved de hvide hudorme er som navnet antyder, den hvide farve.

Vil du forebygge uren hud? Så sørg for at vaske dit ansigt hver aften og sørg for at bruge en creme der passer til din hudtype.

Faktisk kan den “forkerte” creme godt give dig flere hudorme i stedet for det modsatte.

Så test et par produkter og se hvad der virker for dig.

Vi anbefaler

Sådan forbygger du uren hud

Inden man går i gang med at forebygge, så anbefales det at man renser huden først. På denne måde fjerner man alle bakterier og døde hudceller fra huden, så man starter altså på en frisk.

Du kan bedst rense og vaske huden ren med nogle forskellige produkter. Er det til hele kroppen, så kan man købe forskellige produkter til kroppen, heriblandt noget bestemt sæbe der renser. Det skal også siges at man skal skrubbe kroppen ren, hvis man vil fjerne alle de døde hudceller på huden.

Til ansigtet kan også benytte sæbe og skrub, der fjerner og renser huden. Ansigtsvask er også med til at holde ansigtet rent, og vil i den grad hjælpe huden med at genstarte, så du kan starte på en frisk.

Vi anbefaler

Stress og andre faktorer

Efter en behandling, hvor man har renset og skrubbet huden ren, så er det tid til at man forebygger uren hud. Der er selvfølgelig mange forskellige måder at forebygge uren hud på, og da uren hud kan skyldes rigtig mange årsager, så skal man gøre mange ting før man kan forebygge det på bedst vis.

En af årsagerne er faktisk stress. Stress kan give uren hud og føre til f.eks. bumser og hudorme. Hvis du holder stressniveauet nede, så forebygger du faktisk disse ting. Det er ikke den såkaldte hverdagsstress der er tale om, men snarere den lange og pressende stress, der kan være på ens skuldre i længerevarende perioder. Hold derfor stressniveauet nede på et minimum.

Vand, frugter og motion er også med til at holde huden ren og sund. Holder du dig til disse tre ting, så er du godt på vej imod en forebyggelse. Uren hud kan netop også opstå pga. mangel på både vand og motion, så husk at holde gang i disse to ting, hvis du vil forebygge uren hud.

Produkter mod uren hud

Sidst, men ikke mindst, så kan man også benytte produkter, der aktivt hjælper huden med at forebygge imod uren hud. Du kan anvende en ansigtscreme, som aktivt hjælper imod uren hud. På denne måde får du på en metaforisk vis et beskyttende lag på f.eks. dit ansigt, der forebygger imod uren hud.

Desuden skal man bruge en ansigtsvask 2 gange om dagen, for at holde ansigtet rent og hygiejnisk. Når huden er sund, så er den også mere slidstærk og kraftfuld imod uren hud. Sådanne produkter kan også fås til kroppen, så du også får forebygget kroppen imod uren hud på en optimal måde.

Der er selvfølgelig ingen garanti for en 100% komplet forebyggelse imod uren hud, da kroppens veje er uransagelige. Kroppen er en biologisk maskine, som gang på gang overrasker menneskeheden. Dog kan denne guide hjælpe dig meget tæt på en komplet forebyggelse imod uren hud, og du vil faktisk se resultater, hvor uren hud forbliver væk, selvom alle andre døjer med problemet.

3 Produkter vi anbefaler

Som udgangspunkt bestemmer vi mænd selv hvad vi vil bruge ikke? – Men efter at vi har arbejdet med pleje til mænd igennem de sidste 7 år har vi oplevet 3 produkter vi ikke kan lade være med at anbefale.

Dem får du lige her.

#1 Ansigtscreme

En god ansigtscreme skal man ikke kimse af – det lyder måske for piger, men det får huden til at se glødende og sund ud. Det kan også skjule hvis du er lidt små træt eller har lidt tør hud.

Perfekt til de kolde vinter måneder.

#2 Ansigtsvask

En god ansigtsvask er fremragende redskab for os mænd til at rense huden for støv og generelt holde huden ung og sund. Det er et af de vigtigste redskaber for at holde dig på toppen hvad angår hudpleje.

#3 Tonic

Tonic til mænd? Ja den er god nok – en god tonic kan hjælpe dig med at fugte huden før du bruger din ansigtscreme. Den gør også at du rigtig hurtigt vil opleve en blødere hud – specielt lækker hvis du skal være sammen med kæresten.

Myter om uren hud

Uren hud kan være mange ting, så er der også mange myter om uren hud. Hudorme, bumser og fedtet hud – kært barn har mange navne!. Da definitionen af uren hud er bred, så kommer der nok nye myter til dagligt.

Herunder finder du nogle af de myter, som mange almindelige mennesker enten finder på eller har hørt før. Læs ikke kun myterne, men læs også hvorvidt myten er sand eller falsk, så du og andre kan få en større indsigt om uren hud, der til sidst vil hjælpe dig med at få fjernet og forebygget det.

Uren hud får man kun støvede og beskidte steder

Det er en udbredt misforståelse, at man kun får uren hud i steder hvor der er beskidt og hvor der er meget støv. Det er rigtigt at uren hud også kan opstå sådanne steder, og at ordet uren hud også dækker for beskidt hud, men alene af den grund, så kan myten ikke bekræftes.

Der er en hel masse andre faktorer der medvirker til, at man får uren hud, så det kan ikke kun kobles sammen med støvede og beskidte steder, desværre. Myten er afkræftet, da man sagtens kan få uren hud pga. mange andre årsager.

Et ansigt fyldt med bumser/uren hud går kun væk med tiden

Denne myte findes i mange forskellige former, f.eks. kan det nævnes, at mange tror at uren hud er noget man ikke kan gøre noget ved. Det er rigtigt at udtrykket ”tid læger alle sår” er rigtig, men man kan godt skynde på processen.

Benytter man de rigtige produkter imod bumser og uren hud, så kan man faktisk se et positivt resultat meget hurtigt. Det er derfor at man ikke skal sidde på et venteværelse og vente til uren hud forsvinder, da man aktivt selv kan gøre noget ved det. Myten er afkræftet, da man kan skynde på processen og at det ikke er umuligt at få fjernet uren hud og bumser via de rigtige produkter.

Det bedste produkt til at gøre dette arbejde, er Basiron Gel, som findes i tre varianter.

Det er et meget kraftigt produkt så konsulter evt. med læge før du bevæger dig ud i hidsige produkter!

Jeg får aldrig uren hud, så jeg behøver ikke at gøre noget.

Selvom man ikke har fået uren hud, så betyder det ikke at man ikke skal gøre noget. Det kan jo være at der er et udbrud lige om hjørnet, og derfor vil det være meget irriterende hvis ikke man har forebygget uren hud. Der er nemlig ingen der kan vide sig sikker imod uren hud, da det er en biologisk proces i kroppen. Vi kan forebygge det og begrænse det til et minimum, men igen er det moder natur der med sine kræfter kan få uren hud frem hos os mennesker. Det biologiske væsen i os er endnu ikke tæmmet, men med de nuværende metoder og produkter er vi tæt på.

Igen, så er det også vigtigt at have en sund og hygiejnisk hud, og det kan man få med blandt andet en ansigtsvask. Det vil være en god ide at få gjort noget ved huden, også selvom man aldrig har fået uren hud indtil videre.

Vi anbefaler

Uren hud er en skrøne

Dette er en myte man hurtigt kan afkræfte, og den bygger hovedsageligt på empiriske udtalelser af personer, der endnu ikke har haft uren hud. Du kan faktisk hurtigt få afkræftet denne myte selv, da man på ingen tid kan finde personer, der har uren hud, hvis du kigger godt efter i gadebilledet.

Det er kun teenagere der kan få uren hud

Alle mennesker i alle aldre kan få uren hud, så det er ikke noget teenagere har monopol på. Det er vigtigt at huske, at man ikke er fredet bare fordi man er nået en vis alder. Det kan godt være at udbruddet af uren hud er formindsket, men man kan stadig godt få det. Af den grund, så er myten afkræftet.

Konklusion

Vi håber du blev lidt klogere på uren hud – om ikke andet er det et meget kendt område for mænd da det er skide irriterende at have en bums i panden.

Har du selv et par gode råd eller har du prøve nogle produkter du vil anbefale?

Smid en kommentar i feltet herunder!