Af • 13 November, 2018

Er din hud klar til at vinteren kigger forbi? Tiden flyver afsted, og det er allerede snart vinter, så hvis din hud ikke er klar, så er det på tide, at du får gjort din hud vinterklar.

Du frygter måske allerede vinter, fordi du plejer at få en knastør, irriteret, kløende eller rød hud – frygt ikke! Vi hjælper og guider dig på vej, så din hud bliver helt vinterklar – og så din hud kan klare hele vinteren uden skader.

Hvad gør, at din hud bliver tør?

Der er flere forskellige ting, der kan påvirke din hud, når vi taler om en tør hud til vinter. Der er faktisk rigtig mange ting, der kan påvirke din hud, så den bliver tør – måske et par af tingene også kommer bag på dig!

Gå ind, og gå ud…
I takt med at vinteren kommer, så sætter du varme på i dit hjem – det er klart, selvfølgelig vil du ikke fryse i dit eget hjem – det vil ingen! Det er derimod rigtig hårdt mod din hud, da den hurtigt vænner sig til indeklimaet. Når du går ud i kulden igen, sker der en form for chok på huden, da den pludselig skal omstille sig på en anden temperatur – dét kan huden have utroligt svært ved!

Vejrskiftet fra efterår til vinter
Det samme sker for din hud, når vejret skifter fra efterår til vinter. Går vi fra plusgrader til minusgrader, kan det irritere din hud så meget, at den ikke kan finde ud af at indstille sig på det. Din hud kan komme på utroligt meget overarbejde, når den hele tiden skal omstille sig på nye forandringer. Det kan huden desværre ikke altid følge med til.

Tynd hud er ik’ godt om vinteren
Det lyder måske ikke som noget, der kan påvirke – men det kan det i den grad. Tynd hud kan være rigtig hårdt for din hud, fordi huden ikke har noget at stå imod med. Derfor er en tynd hud altid mere disponibel overfor tør hud – og især i vinteren kan det blive rigtig slemt.

Din hud kan være så tør, at det næsten kan ligne en eksem – både fordi huden kan være helt tynd, skællende, rødlig og kløende – det er bestemt ikke rart.

Er vinterbadning så sundt, som man siger?
De siger, det er sundt. Det er da hvert fald opkvikkende, og sætter gang i blodcirkulationen, adrenalinet og så videre. Dog skal det siges, at vinterbadning er totalt ødelæggende for din hud – medmindre du har beskyttet den med en god ansigtsolie, inden du hopper i det iskolde vand. Husker du at gøre det?

4 tegn på at du kan se, at du har vintertør hud

Der er flere tegn, der kan vise, at du har en tør, kløende og irriteret vinterhud. Det er altid tydeligt at se tegnene på en hud, der har det hårdt i vinteren. Det ses hurtigt, fordi huden ikke er intakt – derfor vil man kunne se det på huden, fordi den brokker sig. Her får du de 4 tegn på, at din hud er vintertør:

 • Rødme ses tydeligt
 • Irritation kan hurtigt opstå
 • Tørhedspletter kan forekomme i ansigtet eller på hele kroppen
 • Huden kan føles tør og stram – som om din hud er et nummer for lille

Der er selvfølgelig rigtig mange ting, du kan gøre for at forebygge, at du ikke får en tør, kløende eller irriteret hud til vinter. Hvem vil ikke gerne have en hud, der opfører sig pænt, selvom det er vinter?

Hvordan behandler du en tør vinterhud?

Vi vil selvfølgelig guide og hjælpe dig, så du får det bedste hudpleje til vinter. Det kan være hele ansigtet, der føles tørt, men det kan også sagtens bare være områder i ansigtet. Du kan også opleve, at du har tørre skællende pletter på huden i vintertiden. Du skal ikke frygte noget af det – der er hjælp at hente mod det hele!

Du kan komme ud for, at din hud er så tør, at det vil klø. Det ses især ved tør hud omkring næsen, da det er et meget sart område på grund af den tynde hud. Huden kan være så tør, at det kan ligne og føles som eksem – rødligt og kløende. Det er ikke særligt behageligt! Derfor skal du selvfølgelig have en god vinter hudplejerutine – og det behøver desuden ikke tage lang tid.

Vinterhudpleje til den tørre hud

Ønsker du en hud, der ikke klør, er irriteret eller tør her til vinter, så bør du læse videre! Vi guider dig nemlig igennem 6 hurtige og nemme vinterhudpleje steps, så du kan undgå en vintertør hud!

Biotherm Biosource Cleansing Milk
Denne ansigtsrens renser din hud meget mildt og skånsomt for skidt og snavs, også helt uden at udtørre huden. Din hud vil føles dejlig blød, frisk, beroliget og gennemfugtet grundet det høje indhold af vitaminer og mineraler.

Denne rens er perfekt til brug i vinteren, da den ikke udtørrer din hud yderligere. Derudover er den også god til selv den sensitive og sarte hud.

Find vores store udvalg af ansigtsrens lige her!

Njord Face Scrub
Selvom din hud er tør til vinter, så skal du stadig fjerne de døde hudceller, der sidder og tilstopper dine porer, der forårsager urenheder og hudorme. Du skal dog vælge en peeling, der er mild og ikke udtørrer din hud. Her kan vi anbefale peelingen fra Njord, der er utrolig mild, og fjerner dine døde hudceller skånsomt, så huden ikke irriteres eller udtørres yderligere.

Vi har et bredt udvalg af ansigtspeelinger. Du kan finde udvalget lige her!

Cicamed Intens Repeair Facial Oil
Denne ansigtsolie er perfekt til dig, der ønsker noget lipidfedtstof til din hud, fordi den er knastør. Olien reparerer den skadet, tørre, kløende og skællende vinterhud, så den ikke længere er i ubalance. Derudover vil din hud føles meget beroliget og fugtgivet.

Vi anbefaler, at du bruger dette serum både morgen og aften i hele vinterperioden.

Find vores brede udvalg af ansigtsolier lige her!

Beauté Pacifique Fugtighedscreme til tør hud
Hvis din hud føles tør og stram, så bør du overveje at bruge en creme, der er mere fugtgivende. Huden har brug for meget mere næring i vinteren. En ansigtscreme der er god til vinter, er denne fugtighedscreme fra Beauté Pacifique, da den er utrolig fugtgivende på en tør vinterhud. Anvend den hver morgen og aften for at opnå den optimale fugtgivende effekt og beskyttelse af huden.

Se vores kæmpe udvalg af ansigtscremer lige her!

Biotherm Life Plankton Mask
Denne ansigtsmaske er en maske, der gennemfugter og beroliger huden helt i dybden. Det er en god maske til vinter, da den holder din hud fugtet, så du undgår at skalle eller have tørhedspletter i ansigtet. Masken kan bruges af alle, også den sensitive hud. En god idé er at anvende masken 2-3 gange ugentligt i vinteren.

Vi har et stort udvalg af ansigtsmasker, som du kan finde lige her!

Er din krop vintertør?
Hvis det ikke kun er dit ansigt, der er tør i vintertiden, så kan vi anbefale, at du bruger Egyptian Magic All-Purpose Hudcreme. Denne kropscreme er perfekt til den helt tørre hud, da den er rig på naturlige vitaminer. Desuden er den exceptionel god til folk med psoriasis, og derfor er cremen ekstrem god til at hele sår og skader, lindre, berolige og gennemfugte huden i den hårde vinter.

Du kan anvende den på de tørre steder på kroppen, eller du kan anvende den på hele kroppen. Med sin reparerende effekt kan selv det tørreste vinterhud på kroppen blive god igen! Gerne anvend den minimum en gang om dagen for optimal fugtgivende effekt!

Hvad er strengt forbudt? Og hvad er ikke forbudt…

Der er altid noget, du kan gøre for din hud – men der er helt sikkert også noget, der er strengt forbudt, når du ønsker at have en flot vinterhud, eller gerne vil undgå den tørre vinterhud.

Dét her vil gavne din hud
Vi har gode råd til, hvad der kan være godt for din hud. Bruger du disse ekstra råd, så vil du helt sikkert have en flot vinterhud, helt uden problemer.

 • Brug en god fed creme, der er god til at holde på fugten
 • Anvend gerne en god serum, der stimulerer din cellefornyelse
 • Drik en masse vand, der hjælper med at fugte din hud indefra
 • Rens din hud skånsomt, da den ikke skal udtørres yderligere
 • Vigtigt! at du anvender de rigtige produkter til din hud

Dette er strengt forbudt
Vi har selvfølgelig også et par gode råd til, hvad du helst ikke skal gøre ved din hud, hvis du gerne vil have en hud til vinter, der ikke er tør, kløende eller irriteret.

 • Ikke brug en sæbe… Det udtørrer din hud endnu mere, da sæbe har en høj pH-værdi
 • Drop skrubbecremer og skrubbehandsker, da det er alt for hårdt for din hud
 • Drop de lange varme bade – ja, det er super dejligt, men det er desværre også ekstremt udtørrende på din hud
 • Drop produkter der indeholder masser af syre – det kan udtørre din hud, og gøre den meget sensitiv her i vinteren
 • Generelt er det vigtigt, at du ikke bruger produkter, der er for hårde mod huden, da din hud er på overarbejde i vintertiden

Din vinterhud skal føles perfekt

Brokker din hud sig, så er det nødvendigt, at du lytter til den. Føles den tør, stram, klør og irriteret, så skal du ændre noget i din hudplejerutine. Enten ved at bruge en federe creme, eller ved at tilføje flere nærende produkter, der kan lindre og afhjælpe problemet.

Det er meget almindeligt, at din hud har brug for noget forskelligt i forhold til årstiderne. Det er derfor meget normalt at have en anden hudplejerutine end normalt, når vi rammer vinteren.

Vil du gerne have en pæn hud i vinteren, der ikke er irriteret, kløer eller er tør, så bør du tage din hud alvorligt. Det kan sagtens være nemt!