Grooming til mænd - her er din A, B, C!

Ved du ikke, hvordan du skal håndtere groomingen, eller mangler du blot et par råd - hvorfor så ikke lige bruge 2 minutter på at få styr på det. Vi har lavet en begynder-håndbog, til alle os der ikke har tid eller lyst til at vide alt.

Efterhånden er der rigtig mange groomingsritualer - og blandt andet også til os mænd. Derfor kan det være rigtig svært at følge med - men vi udpensler de vigtigste for at gøre det nemt og håndgribeligt for dig. Det skal nemlig gerne være nemt, hurtigt og effektivt, når man er mand - ikke sandt?

Ansigtsvask

Formål: Fjerner skidt, døde hudceller, overskydende fedt på huden, og andre urenheder. Hjælper med at åbne porer og nedsætter udviklingen af acne.

Udvalg: Stærkere syre-baserede cleansers vælges til meget fedtet hud. Cremede, lotionbaserede cleansers til meget tør hud. Vælge din ansigtsrens ud fra din hudtype, så du opnår de bedste resultater.

Hvis din hud føles ”stram” eller let irriteret umiddelbart efter brug af cleanser og før brug af fugtighedscreme, betyder det at cleanseren har fjernet for meget af hudens beskyttende lag. Det kan betyde at din hud overproducerer olie for at kompensere. Det kan så betyde at du midt på dagen kan opleve at have en skinnende og fedtende hud samt lukkede porer. Hvis dette sker, skal du vælge en anden cleanser der fugter mere.

Sådan gør du: Blandes med lunken vand. Bruge dine hænder eller en blød vaskeklud og anvend det direkte på dit ansigt og hals. Afvask derefter med lunken vand. Dub det tørt igen med et blødt håndklæde.

Hvor ofte: En gang om morgenen og engang om aftenen før du går i seng.

Rækkefølge: Brug din cleanser før barbering og/eller anvendelse af scrub.

Undtagelser: Ingen.


Scrub

Formål: Renser dine porer for bakterier, skidt og snavs. Fjerner rest af ansigtsvask eller barberingsprodukt. Hjælper med at holde huden fri for fedt. De døde hudceller som sidder og blokerer bliver fjernet, så du mindsker risikoen for urenheder.

Udvalg: Det er vigtigt, at du vælger en scrub, der passer til lige din hudtype. Den må ikke være for hård, hvis du har en sensitiv hud, da det kan gøre din hud yderligere sensitiv. Du bør anvende en scrub 1-2 gange om ugen, da den holder din hud i en sund balance.

Sådan gør du: Masser det let ind i ansigt og hals. Pas på ikke at gøre det for hårdt, da huden kan tage skade af dette.

Hvor ofte: I forhold til hudtype - men normalt 1-2 gange om ugen.

Rækkefølge: Brug en scrub efter en ansigtsvask.

Undtagelser: Bør ikke bruges ved tør hud.

Ansigtscreme

Formål: Holder på hudens naturlige fugtighed, og absorberes ind i det øverste hudlag for at holde på fugtigheden.

Udvalg: Olie- eller silikonebaserede fugtighedscreme til tør hud; Olie frie eller ”Oil Free” creme til fedtet hud.

Sådan gør du: Brug spidsen af dine fingre til blidt at massere små mængder af ansigtscreme ind i din hud.

Hvor ofte: En ansigtscreme skal anvendes både morgen og aften - og hver dag, for at din hud er gennemfugtet, beskyttet og plejet.

Rækkefølge: Fugt efter ansigtsvask, barbering eller scrub.