Sorter efter

Hvad er kombineret hud?

Kombineret hud opstår når to eller flere hudtyper møder hinanden på én gang på samme tid. Typisk er kombineret hud når en del af dit ansigt er tør og din T-zone (nose, hage og pande) er olieret. Kombineret hud kan også være når rynker, bumser og tør hud er til stede på samme tid.<

Hvordan opstår kombineret hud?

Der kan være rigtig mange grund til, at kombineret hud opstår - nogle gange er det endda generisk. Det er typisk forskellige fra person til person, hvordan det er opstået.

Generelt har områderne omkring næse, hage og pande en tendens til, at blive mere olieret end resten af ansigtet. Nogle mennesker oplever at rødme og tør hud f.eks. og når disse mødes har vi balladen. Rigtig tit opstår det pga. at du bruger forkerte produkter til din hudtype. Det sker tit at mænd bruger en creme eller rens der indeholder ingredienser som irriterer huden, og i forvejen har du måske tør hud. Så får du helt automatisk kombineret rødme og tør hud.

Hvordan bekæmper du så kombineret hud?

Brug en mere mild rens
Brug en så mild ansigtsrens som muligt, som er med til at bekæmpe irritationer og tørhed. Hvis du har en olieret kombineret hud er en gel eller en skum helt perfekt, da de har en tendens til at være mildere end cremer.

Undgå alle sæber og barer, uanset hvad der står på pakken. Ingredienserne i en bar af sæbe har tendens til at stoppe porerne en smule og det vil tørre huden ud og irriterer den.

Brug en toner til at reparere huden
Hvis du bruger en toner må den ikke indeholde ingredienser, som kan finde på at irritere huden. Det betyder ingen alkohol, mandel, menthol, duft eller citrus olier. Så tjek formularen en ekstra gang.

Brug kun tonere som er fyldt med sunde doser af reparerende ingredienser som f.eks. antioxidanter.