Mørke render under øjnene

Oplever du mørke rander under øjnene og det der trætte udseende? Frygt ej mere, Made4men er her for at hjælpe dig. Vi har produkter der kan skjule det, bekæmpe det og i hele taget give dig et sundere og mere friskt ansigt. Læs meget mere om mørke render under øjnene her >>
Sorter efter

Mørke render under øjnene

Vi har alle sammen prøvet det: Du kigger dig selv i spejlet og ser hvor træt du ser ud. Men en nat med massere af søvn er ikke nok til, at få fjernet de mørke render under øjnene. Det hjælper måske lidt, men du slipper ikke af med dem permanent ved blot at sove.
Det er vigtigt at forstår, hvorfor de opstår i første omgang:

Hvorfor opstår mørke render?

Genetisk: Det er typisk her de fleste tilfælde opstår. Hvis du arver tynd hud under øjnene, bliver det meget mere tydeligt når blodet samler sig under øjnene pga. f.eks. for lidt søvn. Den tynde hud kan ikke strække sig tilstrækkeligt og så opstår der mørke render.

Alder: En anden meget udbredt faktor. Over tid mister huden lag så blodårene bliver mere tydelige. Og hvis de så får samlet blod, bliver det ekstra tydeligt.

Allergi: Det sker for mange mennesker, at de får allergi og det kan godt skabe midlertidige mørke render. Allergi udløser nemlig histaminer i kroppen, som bliver til betændt blod og kan give hævninger.

Du kan finde ud af hvorfor du har fået mørke render under øjnene ved at, strække huden ud under øjnene. Hvis huden bliver mørkere er det typisk et tegn på, at renderne er genetisk arvet eller også er det alderen der er på vej. Hvis den ikke skifter farve, er det typisk UV eksponering eller allergi der har skylden for dine mørke render.

Hvordan skal du behandle dem?

Hvis dine mørke render skyldes dine blodkar er "fyldt op" - der er simpelthen samlet for meget blod under dine øjne. Så kan du med stor fordel sove lidt højere med f.eks. 2 puder. På den måde undgår du, at blodet bygger sig op under øjnene når du sover.

Hvis du har fundet ud af, at det er allergi der forårsager dine mørke render, skal du opdage det i tide og få taget medicin mod det. Det kan ende med at sætte sig i det tynde hud under dine øjne og lave mørke render.

Du kan også med stor fordel bruge en creme, som hjælper med at bygge lag på den tynde hud. Kig blandt andet efter ingredienser som C vitamin, som også hjælper med at lyse hudfarven op. Og husk for guds skyld solcremen når du bevæger dig ud i den.