Køb julegaverne allerede i dag | Vi bytter indtil d. 1 februar

Tør hud

Tør hud forekommer typisk, men ikke udelukkende, til vinter når luftfugtigheden falder. Kulden og blæsten kan være hård ved din hud og udtørre den. Du kan dog bruge et par tommelfingerregler for at bekæmpe det: Brug fugtgivende cremer, sæber med ph-venlige værdier, drik rigeligt med væske sørg for at lufte ud. Læs mere om tør hud her!
Sorter efter

Hvad er tør hud?

Tør hud er en meget almindelig ting for rigtig mange mænd og kvinder. Det er karakteriseret ved, at der ikke er blevet tilført nok vand til det yderste lag af din hud. Selvom at tør hud er lige almindeligt for både mænd og kvinder, ses det mere hyppigt at jo ældre du bliver, jo mere forekommer tør hud. Det sker fordi jo ældre huden bliver, jo flere naturlige olier fra huden forsvinder. Steder som arme, hænder og fra knæet og ned har en større tendens til at blive ramt af tør hud.

Tør hud i flere former

Tør hud kan komme i en meget mild form, hvor det blot forekommer i et par dage eller en uge. Tør hud kan dog også blive værre og blive et langvarigt hud problem. Symptomerne på tør hud blandt andet: ubehag fra stram hud og kløe.

Det er typisk faktorer som f.eks. klimaet der er skyld i tør hud. F.eks. er koldt og tørt vejr ikke godt for huden i forhold til at få tør hud.

Hvordan slipper du af med tør hud?

- Vær god ved din hud
Du må ikke begynde at slås med din tørre hud! Du tænker måske, at den bedste scrub og en god skrubbe tud er en løsning, men det vil kun gøre alting meget værre. I stedet skla du tænke i den modsatte retning. Vær god ved din hud og giv den massere af kærlighed. Hvis du f.eks. bruger en scrub, skal du massere den langsomt og meget mildt ind i huden med små cirkulære bevægelser.

- En maske kan hjælpe dig!
Brug en aloe vera maske et par gange om ugen, så du kan få tilført en masse fugt til ansigtet i dybden og samtidig fjerne rødme og irritationer. Det virker måske feminnt og bruge en ansigtsmaske, men det er en rigtig god ide mod tør hud i ansigtet!

- Bekæmp tør varme når du sover
Når du sover, går din hud i et selvreparerende mode, men her kan en tør luft i dit soveværelse være skadende for din hud. Hudcellerne får ikke mulighed for at danne sig ordentligt og pludselig har du tør hud med flakker i.
Brug en luftrenser på dit værelse, som giver samme effekt som at stille en skål vand tæt på din radiator. Disse løsninger vil give en smule vanddamp i luften, som bekæmper tør hud i ansigtet.