Ugens kampagner: 3 for 2 på American Crew, 20% på Babyliss & 20% på Just For Men, se kampagnerne her >>

Kreatin

Jonas Primdahl
Hvis du vil øge din muskelmasse eller mindske muskelømhed og restitutions tid, så skal du prøve kreatin. Kreatin øger indholdet af kreatinfosfat i dine muskler, som fremmer din præstationsevne.

Kreatin er bedst til sportsgrene med hurtig og høj eksplosivitet, så som styrketræning, sprintere eller is-hockey. Dyrker du meget eller hård sport, så kan du sammen med den rette træning, opnå en meget større muskelmasse ved brug af kreatin.

Vil du værre større og mere muskuløs, så finder du vores udvalg af kreatin lige herunder.

Skjul filtre
Filtrer efter
Sorter efter

Sådan gør du

  • Afvej 3 gram kreatin, eller anvend den vedlagte måleske.
  • Bland pulveret med enten vand, mælk eller den væske du synes er bedst.
  • Tages efter træning.

Indtagelse

Der er mange diskussioner om hvornår, man skal indtage kreatin. Vi anbefaler at man tager det efter træning, sammen med nogle hurtige kulhydrater. Man siger at man efter træning øger insulinresponset, og at man derfor også optager kreatin nemmere i kroppen.

Det er vigtigt at du ikke overskrider den anbefalede dosis på 3 gram, uden aftale med din læge.

Bivirkninger

Der er som udgangspunkt ingen dokumenterede sundhedsrisici ved at tage kreatin, men man siger, at det er godt at holde en pause efter 6-8 ugers brug. Det er i forhold til kroppens egen kreatin produktion, som kan gå i stå hvis du tager kreatin for længe. Dette er et meget omdiskuteret emne, men man kan lige så godt være på den sikre side, og holde en lille pause.

Få større muskler

Det er vigtigt at du minder dig selv om, at kreatin ikke er et mirakel middel. Det er ikke alle der får samme effekt, og det sker ikke hen over natten. De effekter kreatin har er:
  • Øget kapacitet, dvs. flere repetitioner i korte træningsøvelser.
  • Større muskelmasse kombineret med styrketræning og kost.

Når man tager kreatin, binder du mere væske i musklerne, så du kommer til at se større ud. Selve dine muskelceller bliver også stimuleret, og vokser også. Det vigtigste om kreatin er, at det ikke er en mirakel kur. Det kan give dig et boost i din træning, sammen med en varieret kost.
Jonas Primdahl
Mit navn er Jonas Primdahl, og jeg er ansvarlig for Made4men.
Jeg har arbejdet med personlig pleje til mænd i 5 år. Mit ønske er at gøre det nemmere at være mand, og det er det, jeg brænder for hver eneste dag. Jeg vil sørge for at du har alle de rigtige værktøjer til at forblive skarp.