Af • 28 July, 2022

Er du vågnet op med de største mørke rander under øjnene? Du er langt fra den eneste, der døjer med dette irriterende problem. Det kan være gentagne gange, det kan være hver dag og det kan være aldrig. Men om ikke andet så har alle nok prøvet at have mørke rande.

Det er frustrerende, irriterende og mørke rande er vores værste fjende, når man står og skal ud af døren, man skal til en kæmpe fødselsdag eller man skal til et andet stort arrangement, og så er man vågnet op med de største mørke rande, der findes i Danmark. Det er godt, vi har en masse life-saving tips til dig!

Hvad er årsagen til mørke rande under øjnene?

Der er flere ting, der spiller ind, når man taler om, hvorfor mørke rande opstår. Du har nok hørt nogen af grundene til, hvorfor du får mørke øjenhuler – og det er både det indre og ydre, der kan påvirke hvor store mørke rande, du får.

Huden omkring øjnene er så tynd i forhold til resten af huden i ansigtet. Derfor er det tydligere at se blodkar lige netop under øjnene. Når det er et tyndt område, så vil du også opleve, at der ikke skal meget til, før man kan se problemerne under øjnene.

Blodkarene er dog vigtigt at have, da de transporterer ilt frem og tilbage fra hjernen. Derfor er de nødvendige – og derfor skal øjenområdet stimuleres, så blodtilstrømningen fungerer upåklageligt.

Grundene til mørke rande kan blandt andet være:

  • Dårligt blodomløb
  • Der samles affaldsstoffer under øjnene
  • For lidt søvn
  • For dårlig kost
  • Rygning og alkohol
  • Stress
  • Medicin
  • Vitaminmangel
  • Dårlig fordøjelse
  • For lidt motion

Det er sådan, at mørke rande kan også påvirkes af nyren. Det er dog mere sjældne tilfælde, at det sker. Nyren bruges nemlig til at rense blodet for affaldsstoffer og giftstoffer (fra blandt andet medicin). Er de mørke rande derfor utroligt slemt, anbefaler vi, at du får undersøgt udfordringen hos din læge.

Med mørke rande kommer man lynhurtigt til at se uoplagt, træt og slidt ud. Det behøver ikke engang være fordi du er det – men de mørke rande kan symbolisere noget helt forkert. Og det er jo absolut ikke fedt at møde chefen med Danmarks største mørke rande.

Bekæmpe mørke rande med hudpleje

Selvom du kan gøre mange gode ting for dig selv, så du kan undgå mørke rande, så er der også gode ting, du kan gøre ved hjælp af hudpleje. For ja, en god drænerende øjencreme kan faktisk sætte gang i blodcirkulationen, så du kan undgå de mørke banditter under øjnene.

For at du kan vælge den helt rigtige øjencreme, så giver vi dig vores bedste bud på de bedste øjencremer til mænd.

Bulldog Eye Roll-On

Øjencremen med en applikator. Er det godt? Ja, det er ekstremt godt. Den kølende fornemmelsen du får af applikatoren er drænerende, og sætter dermed gang i blodcirkulationen, så blodet strømmer nemmere igennem. Derfor er denne øjencreme en lifesaver, hvis du er vågnet op med mørke rande. Du kan nemlig stimulere hele omløbet med denne øjencreme.

Ginsing, hirsefrø og æble tannis er med til at drænere og fugte dit øjenområde, så du kan undgå de mørke rande. Derudover virker den forfriskende grundet indholdet af agurk. Derfor har du en øjencreme, der kan hjælpe dig af med eller minimere dine mørke rande.

Recipe for men Under Eye Gel

En forfriskende, kølende og fugtgivende øjencreme der reparerer, behandler og forebygger. Det vil sige, har du allerede mørke rande i forvejen, så kan du med fordel anvende denne. Har du ikke mørke rande, men vil gerne forebygge mod at få det, så kan du også bruge denne fantastiske øjengel fra Recipe for men.

Øjengelen indeholder en unik blanding af urter, peptider og mineraler, som reducerer og minimerer hævelsen og lysner de mørke rander under øjnene. Derudover forbedres huden elasticitet ved hjælp af ekstrakt af sort te. Denne øjengel er specieltudviklet til mænds behov.

Beaute Pacifique A-Vitamin Øjencreme

Beaute Pacifique A-Vitamin Øjencreme Pumpe er en anti-age øjencreme, der bekæmper mørke rander samt aldringstegn under øjnene. Cremen stimulerer huden til at danne stærkere og tykkere collagenfibre, så den genvinder sin elasticitet og fasthed.

Øjencreme er nem at anvende med pumpen. Øjencremen indeholder plejende ingredienser heriblandt 3 tuyper vitamin A, som genopbygger hudens struktur og giver den fornyet robusthed. Derudover indeholder den Glycerin og squalane, der forsegler fugten i huden og opretholder den naturlige fugtbalance.

Molton Brown Anti-Træthed Bai Ji Øjencreme

Er du til den lette øjencreme, men hvor du stadig får et resultat, så kan du prøve denne Molton Brown. En øjencreme der er opfriskende, lysende og opkvikkende – og som sørger for, at dit øjenområde altid vil se lyst og åbent ud. Dermed vil du aldrig se træt ud, når du går ud af døren.

Bai Ji og alger giver masser af energi til øjenområdet, så de mørke rande mindskes, samtidig med at fine linjer udlignes. Denne øjencreme har en applikator, der gør, at den drænerer øjenområdet, så du undgår de mørke rande.

Bedste concealer til mørke rande

Hvis du samtidig med at du forebygger, behandler og reparerer de mørke rande gerne vil skjule dem, så kan du med stor fordel bruge en corrector til mørke rande. Det er nemt, og desuden kan det overhovedet ikke ses – så du kan sagtens bruge en concealer som mand.

Der findes faktisk concealere til mænd, så det slet ikke kan ses, efter du har påført en concealer. Du kan derfor mindske dine mørke rande – og hvem vil ikke gerne gøre det, hvis det er meget slemt?

Menaji Camo Magnum Concealer Medium (7g)

En concealer der er decideret lavet til mænd. Den er nem at anvende, og derudover får du et resultat, der gør, at det ikke kan ses efter brug. Derved beholder du stadig det maskuline look – og ingen vil kunne se, at du har brugt concealer.

Du kan både bruge denne concealer for at minimere mørke rande – men den kan faktisk også bruges, hvis du har fået en bums eller andet du har lyst til at minimere eller skjule.

Recipe for men Concealer – Medium

Endnu en concealer der er super velegnet og designet til mænd, der døjer med mørke rande. Og ikke nok med det, så kan den også bruges mod bumser, urenheder og poser under øjnene. Derfor kan du med denne concealer få et helt lyst og fint øjenområde – og helt uden at man kan se, at du har concealer på.

Concealeren er samtidig plejende for dit øjenområde, og indeholder blandet andet E-vitamin, der er blødgørende og fugtgivende. Derfor får du også pleje samtidig med dækkeevnen. Det er jo win win!

Bliver mørke rande værre med tiden?

Det er sådan, at mørke rande også godt kan være genetisk betinget. Så er der en tendens til mørke rande i familien, så kan det altså være arveligt. Dog er det selvfølgelig ikke ensbetydende med, at du vil få mørke rande overhovedet. Men risikoen er der.

Kan det blive værre, hvis ikke du gør noget? Det er altid svært at svare på, da det kan gå både den ene og den anden vej. Det er sådan, at hvis blodomløbet er dårligt, så kan det godt blive værre, da affaldsstofferne blot vil hope sig lidt op under øjnene – og derved skabe de mørke rande.

Du vil måske også kunne opleve, at i nogen perioder er det slemmere end andre. Derfor bør du selvfølgelig tage hånd om det, hvis du ønsker at minimere disse perioder, hvor det er slemt.

Hvis du har perioder, hvor det er slemt, så anbefaler vi, at du også gør noget ekstra for dig selv for at minimere det. Sørg for at få nok søvn, rigeligt med vand og dyrk noget motion. Derudover er det vigtigt, at du selvfølgelig bruger din øjencreme – så skal det hele nok gå.