Af • 11 August, 2022

Bumser kommer altid, når de ikke skal komme. Kender du det med, at du vågner op og har fået en bums? Lige meget om den er stor eller lille, så er det sindssygt frustrerende og irriterende. Du går i gang med at grave, pille og prikke i bumsen, og resultatet ser endnu værre ud.

Der er helt sikkert SOS-hjælp at hente – så du behøver ikke længere at frygte, at du vågner op med en bums. Vi guider dig igennem, hvordan du bedst muligt undgår bumser, og hvordan du bedst muligt får slået bumsen ihjel hurtigst muligt.

Anbefalet

Hvorfor får du bumser?

Der er rigtig mange ting, der kan skyldes, at du får bumser. Både hvad du selv indtager, hvordan du behandler din hud, men selvfølgelig ses det også rigtig ofte som genetisk betinget.

5 ting der kan give bumser

Der er forskellige ting, der gør, at bumser kan opstå. Læs med videre, så giver vi dig svaret på, hvad der sker med huden!

Mælk, yoghurt, ost…
Måske du elsker mælkeprodukter? Det forstår vi godt, men det er faktisk utroligt hårdt for kroppen at fordøje, og det kan lynhurtigt ses på din hud. Spiser du riiigtig mange mælkeprodukter, og døjer med uren hud, så bør du overveje at skære ned på mælkeprodukter for at se, om det kan gøre en forskel.

Mange ser store forandringer på huden, når de stopper med at spise mælkeprodukter. Gi’ det et forsøg – hvis det kan hjælpe dig fri for bumser, så er det jo fedt!

Forkerte hudplejeprodukter
Ja, det er rigtigt. Anvender du produkter, der er alt for hårde mod din hud, så vil huden reagere og vise dig det – og det sker ofte ved, at der opstår urenheder. Derfor er det vigtigt, at du bruger produkter, der passer til din hudtype.

Er du i tvivl om, hvilken hudtype du har, så kan du finde frem til din hudtype lige her!

Usunde sager
Vi kender vidst alle til den søde tand, og vi ved også godt, at det kan være dårligt for huden. Derudover kan alkohol også være en stor synder til bumser. Du kender måske det med, at du lige har hygget med nogen venner, og fået et par øl og nogen chips? Dagen efter vågner du op med en bums – det er så frustrerende. Skær derfor ned på det usunde og på alkohol, hvis du ønsker en hud uden urenheder.

For mange proteiner
Træner du rigtig meget, og spiser derfor rigtig mange proteiner? Det kan give en stor risiko for at få urenheder, da huden ikke kan fordøje så mange proteiner. Når det ikke kan fordøjes, så vil det ses på huden i form af urenheder.

Hvad putter du i håret?
Du bruger selvfølgelig en shampoo samt balsam en gang imellem – det gør alle jo. Du bruger måske også en hårvoks – og de dage du ikke sætter håret, har du en hue på – lyder det meget rigtig? Faktisk kan hårprodukter og hue give dig bumser rundt i hårkanten, hvis ikke du renser det grundigt igennem.

Vasker du ikke håret inden sengetid, kan du risikere at få uren hud. Det kan ske, fordi hårprodukterne sætter sig på din hovedpude, hvor dit hoved selvfølgelig også ligger. Det sætter sig så på huden, og kan tilstoppe porerne – og så har vi balladen.

5 absolut værste ting du kan gøre ved en bums

Du er vågnet op med en bums, og er helt panisk. Du kan selv være med til at bumsen bliver endnu værre, hvis ikke du lader den være. Vi kommer med gode råd til, hvad du skal og specielt ikke skal gøre, hvis du ønsker, at bumsen skal væk hurtigst muligt.

1. Nix pille i bumserne!

Denne fejl laver riiiiigtig mange… Når man vågner op med en bums, så kender alle følelsen af, at den bare skal væk med det samme. Så det første du gør, er at pille i bumsen. Det må du ikke – du gør kun det hele værre. Det vil se endnu værre ud efterfølgende, fordi du sikkert har pillet dig frem til et åbent sår.

Derudover er det nix pille i huden, da det giver dig grimme ar, der senere kan være svære at fjerne – alt efter hvor slemme og gamle arrene er. Det skal siges, at det også tager længere tid at hele, hvis du har pillet i bumsen.

Så vil du have bumsen væk hurtigst muligt, så skal du lade være med at pille i bumsen.

2. Tandpasta er no-go!

Dette er en gammel myte – for det virker ikke. Du skal absolut ikke proppe tandpasta på din bums. Tandpasta hører til i munden, og slet ikke på huden. Tandpasta indeholder en masse kemikalier, og det er overhovedet ikke godt for din hud. Det vil for det første slet ikke slå bumsen ihjel, men blot gøre din hud sensitiv og tør, da tandpasta er utroligt udtørrende på huden.

Hold derfor din tandpasta til at bevare en god mundhygiejne.

3. Hvornår må du prikke bumsen?

Det er faktisk rigtig vigtigt, at du lader bumsen være indtil den er helt moden. Du tænker nok ‘pyyyyyh, det vil se forfærdeligt ud’, men vi garanterer dig, at prikker du bumsen, inden den er moden, så vil du få et sår, der ser endnu værre ud – og så er det først, at du bliver frustreret over det. Så lad den nu sidde!

Det er også utroligt vigtigt, at du ikke bare prikker alt, hvad du kan. Du kan risikere, at bumsen springer nede i underhuden, og derved løber betændelsen et andet sted hen, og der bliver dannet en ny bums. Skal du udrydde din bums, er det vigtigt, at du bruger en sterilnål, så bumsen bliver iltet, og du meget roligt kan presse betændelsen ud.

Prikker du en bums, så skal du sørge for at have helt rene hænder, så der ikke kommer flere bakterier ned i bumsen. Derudover skal du sørge for, at betændelsen ikke bliver spredt i resten af ansigtet. Får du spredt betændelsen, risikerer du igen at få en ny bums.

4. Hold fingrene væk fra huden

Har du tendens til at pille i huden? Hvis du har det, så skal du stoppe med det. Det er vigtigt, at du lader være med at gå og røre din hud hele dagen. Det kan fremprovokere en pille-akne, eller fremprovokere urenheder.

Så få hænderne væk fra ansigtet!

5. Ik’ gå i panik

Vi ved godt, at det er nemmere sagt end gjort. Men det er vigtigt, at du ikke handler panisk. Du vil sandsynligvis bare komme til at gøre noget dumt og fortryde, at du har pillet og hakket i bumsen, så du står med et åbent sår. Tag det stille og roligt, når du får en bums, og følg vores råd til at bekæmpe bumsen bedst muligt.

Vi guider dig igennem, hvordan du håndtere situationen, når du får en bums. Ved du, hvor nemt det er? Vi kan garantere dig, at din bums kan være væk på ingen tid.

Ultimativ ansigtssæt mod bumser

Njord Perfect face ansigtsplejesæt hjælper dig med at blive kvit for bumser igennem pleje og forebyggelse af din hud. Hudplejesættet er udviklet specielt til den skandinaviske mand og hans behov i forhold til hudtype og det skandinaviske vejr. Udviklet af mænd til mænd. Brug ansigtsvask og creme dagligt og scrub og ansigtsmaske 1-2 gange ugentlig. Du vil hurtigt se fantastiske resultater på din hud.

Anbefalet

Hvordan kan du undgå bumser?

Hvis uheldet er ude, og du har fået dig en bums, så er der mange mirakel produkter, du kan bruge! Vi kan forsikre dig, at din bums vil være væk, før du får set dig om! Du kan roligt tage på arbejde, date eller gå ud af døren uden at føle, at alle kigger på dig og din bums.

Rens din hud

Ønsker du at minimere risikoen for at få bumser? Så bør du rense din hud. Hvis ikke du gør det morgen og aften, så bør du hvert fald gøre det hver aften. Det vil fjerne det skidt og snavs, der sidder på huden, der kan forårsage urenheder.

Vi kan anbefale, at du bruger denne rens fra Njord både morgen og aften. Den vil rense din hud i dybden, så du undgår fremtidige urenheder. Ansigtsrensen er mild og skånsom, så din hud vil efter anvendelse føles dejlig fugtet, blød og ren.

Vi har et stort udvalg af ansigtsrens, så der er til alle hudtyper lige her!

De døde hudceller skal væk

Hvis ikke du peeler huden 1-2 gange ugentligt, så er det vigtigt, at du begynder på det. Når du peeler huden, så fjerner du de døde hudceller, der sidder og tilstopper porerne, der kan være med til at forårsage urenheder. Ikke nok med at de døde hudceller kan være årsagen til urenheder, så vil huden også se trist og grå ud, hvis ikke den bliver peelet et par gange om ugen.

En god, effektiv og mild peeling er denne fra Njord. Ansigtspeelingen fjerner de døde hudceller, der sidder på overfladen af huden og tilstopper porerne. Din hud vil føles dejligt dybderenset og fugtet efter anvendelse.

Se vores store udvalg af ansigtspeelinger, hvor vi har et peelingsprodukt til enhver hudtype.

God og fugtgivende ansigtscreme

En god ansigtscreme er vigtig for at undgå bumser. Bruger du ikke en ansigtscreme, så vil din hud skrige efter noget fugt og beskyttelse. Det vil resultere i, at huden vil beskytte sig selv, og der kan forekomme urenheder.

Vi anbefaler, at du anvender denne Njord ansigtscreme, der beskytter, fugter, plejer og holder din hud i balance. Efter anvendelse vil din hud føles dejlig blød og gennemfugtet.

Se vores store udvalg af ansigtscreme til alle slags hudtyper!

Hvad stiller du op med bumsen?

Er bumsen på vej eller er den kommet, så er der altid SOS-hjælp at hente! Også selvom den er på vej. Det vigtige når man anvender en spot stick er, at du kun må anvende det lokalt – det vil sige, direkte på bumsen. En spot stick er ikke til anvendelse i hele ansigtet – og det er ret vigtigt, at du overholder det.

Det er ligemeget om bumsen er på hagen, i ansigtet eller på ryggen – en spot stick kan du ikke leve uden! Den er uundværlig at have i ens taske, og kan redde dig for mange bumser.

Hvilke ingredienser er gode mod bumser?

Der er nogen ingredienser, der er rigtig gode at bruge mod bumser. Det er blandt andet salicylsyre og tea tree olie, da begge dele har en bakteriedræbende og antibakteriel effekt.

Australian BodyCare Spot Stick
Denne stick er ekstrem god til dig, der har fået en bums. Denne tea tree spot stick er antibakteriel og bakteriedræbende, og er derfor ekstrem god til at slå en bums ihjel.

Du kan med fordel anvende den, når du kan mærke, at der er en bums på vej. Hvis du bruger den, når du kan mærke, at den er på vej, så kan du som regel nå at dræbe den, så den ikke bliver til mere. Er det ikke fedt?

Det vigtige er, at du kun skal bruge den direkte på bumsen. Tea tree kan udtørre din hud omkring bumsen, og derfor skal den kun lige på bumsen. Derudover kan du sagtens få en tørhedsplet, hvor bumsen har været, og det skal du slet ikke blive nervøs over.

Murad Blemish Control – Blemish Spot Treatment
Denne spot stick fra Murad er et uundværligt produkt at have i tasken! Kan du mærke, at der er en bums på vej, så frem med denne stick og dup det direkte på bumsen. Gør det gerne et par gange om dagen, og wupti – bumsen er væk.

Anvender du denne spot stick, er det vigtigt, at du kun bruger produktet direkte på bumsen, og ikke på huden omkring, da spot sticken indeholder salisylsyre, der kan være udtørrende for huden.

Der er vidst ikke andet at sige end beskyt din hud, lad være med at være en pilfinger, og ha’ de rigtige produkter, så skal du aldrig frygte en bums – du er nemlig godt forberedt!