Af • 12 April, 2024

Hårvoks er en essentiel vare for alle os mænd, og hvor kan vi bare ikke klare os uden det længere. Den er blevet en af vores hverdags produkter, der bliver prioriteret lige så højt eller højere end vores alle sammens elskede barbermaskine eller skraber.

Men hvilken hårvoks er den perfekte for dig? Vi har alle sammen forskellige præferencer i forhold til typen af voks, og de forskellige typer vil blive udpenslet længere nede.

Den bedste hårvoks

Hvad definerer egentlig den bedste voks? Tja det kan være svært at sige, for vi har alle sammen forskellige meninger om, hvordan den skal fungere, men samtidig også hvordan den skal se ud i håret.

Hvad er hårvoks?

Det ved vi nu nok alle sammen godt hvad er, men for en sikkerhedsskyld kommer den lige her under.
Voks bliver fremstillet af planter, dyr (f.eks. bivoks), eller mineralriget. Voks har en klistret og bindene fornemmelse, der bl.a. sørger for at bier kan bygge deres bibo.

Hårvoks er selvfølgelig ikke det samme som bivoks, det er vi klar over!

Det er vigtigt at pointere at hårvoks og gele ikke er det samme. Da mange har svært ved at skelne mellem, hvad de to egentligt er, prøver vi at give et lille udkast herunder på, hvad der er forskellen på de to.

Hårvoks i forhold til gele

Hvad den store forskel på de to er, er i manges øjne måske ikke eksisterende, men der er forskel:

Hårgele som det også kaldes, findes i mange forskellige typer og former. Det samme er gældende for prisen på dem. Hårgele er oftest meget billige og findes i mange små købmandsforretninger. Mange oplever at gele er svært at vaske ud af håret, og i manges øjne er det også mere skadeligt for håret og hovedbunden.

Dette er der flere grunde til. Stort set alle de geler der bliver fremstillet, og som du kan købe hos den lokale købmand er tilsat alkohol, hvilket gør dem skadelige for håret og hovedbunden, hvilket ikke er tilsat i de fleste hårvokse.

Dog har gele en enestående egenskab til at give dig som har lidt længere hår, et fantastisk ”slikket” look.
Med gele har du mulighed for at ligge dit hår helt tilbage og være sikker på, at det bliver lige der.

Hårvoks er fremstillet på en lidt anden måde. Hårvoks tjener dog også et lidt andet formål. Hårvoks skal give dit hår et naturligt look, og få det til at ligne, at du ikke benytter dig af hårprodukter, og derfor være så lidt synlige i håret, i forhold til gele, der giver et meget tydeligt indtryk, hvis man bruger det.

Hvorfor bruger vi hårvoks?

Spørgsmålet ligger nok mere i, hvorfor vi bruger det så tit.
Voks er blevet til en hverdags ting for rigtig mange mænd. Den bliver efterhånden brugt mere end barbermaskinen gør, hvilket også kan ses i det stigende udvalg af forskellige typer af voks.

Voks begyndte at bliver anerkendt i 90’erne, hvor N’Sync var et af de ultimative eksempler. Hvis du ikke kan huske det helt, så søg på det! Det er helt sikkert ikke det resultat af en frisure, du vil komme ud med, men du har fanget pointen i, hvorfor vi benytter os af voks i så stor en grad efterhånden.

Hvis du ikke kender denne voks, så er det ved at være på tide! Dear Barber Mattifier Hårvoks, er en af de bedst sælgende hårvokse, og den har været utroligt populær de sidste mange år. Den giver et medium til stærkt hold, til kort eller tyndt hår, og er utroligt nem at arbejde med, samtidigt med, at den er let at vaske ud i badet.

Voks bruges af mange forskellige grunde. En af de væsentligste grunde til at vi mænd anvender voks er, fordi det giver os et bestemt image. Dette image er for nogen kendte personer helt unikt. Hvis du f.eks. forstiller dig Brad Pitt eller George Clooney, giver det dig et klart indtryk af hvilket image, de har ud af til.

Måske kan det virke en smule kliche eller dumt, men at du til dagligt ser bedre ud, giver dig selvtillid. Udover selvtillid er et ”good looking” ansigt ud til en stor del af at få succes.

Selvtilliden er vigtig for os mænd. Den giver os et image, og giver en udstråling over for omverdenen, som giver dig et boost i mange situationer. Håret er en stor del af ens image, da det er en af de ting, som er nemmest at ændre, og kan give det største indtryk på andre.

Du bliver lagt mærke til af andre, hvis du har en smart eller anderledes frisure på den gode måde, vel og mærket. Generelt bliver der bare lagt mere mærke til flotte mennesker, og det giver i manges øjne et indtryk af, at du er drevet af ambitioner, og vil ses i verdenen.

Dette er grunden til, at du skal benytte dig af en god voks. Den er med til at udstråle dit image, og er derfor heller ikke en, du skal gå ned på med hensyn til kvaliteten.

Hvordan vælger du den rette hårvoks?

Der findes tusindvis af forskellige hårtyper, størrelser, tykkelser, og længder. Dog har de en ting til fælles. Der findes en voks til hver eneste type. Made4men har over 50 forskellige typer og mærker af voks, der hver især er fremstillet til at optimere bestemte hårtyper.

Hvis du ikke tidligere har tænkt det store over hvilken type voks, du brugte eller at du slet ikke brugte nogen, kan det være svært at overskue. Derfor har vi længere nede lavet en oversigt over de 7 bedste hårvokse og givet en forklaring på, hvad lige præcis de enkle kan gør for dig og dit hår.

Flere mærker benytter sig af tallene 1-5 til at beskrive styrken i produktet, men det er også en indikator i forhold til dit hår. Hvis du har en store hårbunke, og derfor skal benytte dig af en stærk voks, der kan holde dit hår. Dette vil betyde at din voks for det maksimale hold skal have en styrke på 5. Styrken 5 vil være en voks, der er meget robust og sørger for, at dit hår bliver siddende, hvor du ønsker.

Hvis du derimod har et både tyndt og fint hår, er det en lavere skala voks, du skal benytte dig af.

Styrken af voks afhænger også meget af, hvor meget du udfordrer den. Hvis du har en frisure, der kræver at skulle stå op hele dagen, skal du selvfølgelig benytte dig af en stærkere voks end normalt.

Njord Hair Wax, er en kraftfuld hårvoks, men den er stadig utroligt let at vaske ud af håret. Den er perfekt til dig, der skal have frisuren til at sidde hele dagen, fordi den har et ekstremt hold, der kan få næsten det længste hår til at stritte.

Overvej en ny frisure

Har du svært ved at få sat dit hår, så det ikke ligner en fuglerede, du har bygget, burde du måske investere i en ny frisure.

Hvis du skal forsætte med at have den optimale frisure, skal du vedligeholde den og gerne inden, at den bliver for lang og uoverskuelig. Som tommelfingerregel skal håret klippes hver 6 uge. Det er måske lidt oftere, end du plejer, men du vil opleve, at det indtryk du giver til andre mennesker er, at du altid er smart og står skarpt.

Derudover så forhør din frisør hvilke frisurer, der passer til dit hår, og hvilken type voks du skal benytte, de kan ofte give dig et praj af, hvad der fungerer, og ikke fungerer til din frisure.

I dag kræver de moderne og meget populære frisure ofte en rigtig god voks, men lad være med at lade et par kroner afgøre det. Dit hår har brug for en god og stærk voks, der giver styrke hele dagen, og som ikke skader dit hår.

To populære og klassiske:

Den klassiske frisure er den tilbagestrøget eller sideskilningen. Begge er frisure er meget populære og tidsløse i dag. De kræver dog en voks af høj kvalitet, da det ofte betyder, at du har længere hår, der skal bruge en voks, der kan holde hele dagen, men som du også kan forme i løbet af dagen.

Den lidt mere våget, og en som kvinderne elsker, er den pjuskede undercut. Frisuren er meget moderne, og dette er med til at signalere overfor kvinderne, at du har styr på trenden, og at du går op i dig selv.

Ellers prøv dig ad, og husk at håret altid vokser ud igen, så hvis du ikke finder drømme frisuren i første forsøg, kan du altid prøve igen efter et par måneder.

Top 6 mest sælgende voks på Made4Men

Vi kan ikke give dig den ultimative guide over den bedste hårvoks, uden at give vores bud på hvilke der er bedst blandet, dem som i køber mest hos os. Vi giver dig her en oversigt over de 6 mest sælgende vokse hos Made4Men:

1. Dear Barber Mattifier Hårvoks

Mattifier fra Dear Barber er en lækker hårvoks med en cremet konsistens, som giver din frisure et skarpt hold med en mat finish, der holder hele dagen. Mattifier hårvoks kommer i en moderne og maskulin træ æske.

Voksen skaber separation i håret og giver god fylde med en mat finish. Den griber fat i håret med det samme – hvilket gør det let at sætte håret. Desuden har den den fantastiske virkning at håret kommer til at virke tykkere hvilket er godt hvis man har fint eller tyndt hår.

2. Njord Hair Wax

Voksen fra Njord har et stærkt hold, og er en af de absolut bedste vokse Made4Men forhandler. Voksen giver dig et lækkert og naturligt, mat look, samtidig med at frisuren bliver, hvor den skal.

Voksen er fremstillet til det relative korte hår, og er som sagt en rimelig kraftig voks. Duften i voksen er ligesom mange andre Njord produkter lidt speciel, men en meget lækker duft. Citron og havsalt samlet giver en fantastisk duft, som er genialt lavet af Njord.

3. Dear Barber Fibre Hårvoks

Dette er den stærkeste voks fra Dear Barber. Den er brugt til rigtig mange forskellige frisurer fordi Dear Barber har udviklet en elastisk fiberteknologi, der giver dig mulighed for at style håret på de vildeste måder. Voksen er dog ideel til at tackle ustyrligt hår hvad end det er kort eller langt.

Foretrækker du voksen der garanterer at din frisure sidder som den skal i al slags vejr, så er Fibre voksen fra Dear Barber som skabt til dig!

4. Uppercut Deluxe Pomade Hårvoks

Pomade Hårvoksen fra Uppercut sikre dig et stærkt hold og den helt rigtige mængde shine. Det sikre dig at håret ikke tørre ud, og fordi voksen er vandbaseret, er den samtidig super let at vaske ud.

Uppercut, har med deres pomadevoks prøvet at ramme et produkt der ikke bliver for fedtet, og samtidig ikke tørrede håret ud. Derfor har de med denne voks, skabt et produkt der holder håret på plads hele dagen og tilfører med sin shine et fedt look der er tidsløst og en klassiker blandt mange mænd.

5. American Crew Forming Cream

Super lækker hårvoks velegnet til alle type hår. Den er utroligt nem at arbejde med, og gør det let for dig, at sætte frisuren helt perfekt hver gang.

Voksen er vandbaseret, hvilket gør den utroligt nemt at vaske ud efter brug, uden at den efterlader håret fedtet eller med voks rester i. Den har et medium hold, der holder det meste af dagen, og uden at få håret til at se fedtet ud.

6. ID Hair Extreme Titanium (100 ml)

Dette er den måske mest anerkendte voks på det danske marked. Den er brugt til rigtig mange forskellige frisurer. Voksen fra ID har et utroligt stærkt hold, og er en af de absolut stærkeste vokse Made4Men forhandler.

Voksen giver et mat-look til dit hår, og gør derfor også, at det ser mere naturligt ud, og at dit brug af voks er minimalt. Voksen er forholdsvis drøj i brug, afhængig af din hår længde og tykkelse, og hvor lang tid dit hold skal virke. ID Hair Extreme Titanium er en voks fremstillet til forholdsvis kort hår, der skal stå op længe og igennem en travl hver dag.

Vi håber, at denne guide gjorde, at du fandt, hvad du søgte, eller i hvert fald kom tættere på det.
De 6 vokse bliver i hvert faldt brugt flittigt her på kontoret, og vi garanterer, at du bliver den skarpeste fyr i din vennekreds i fremtiden ved brugen af dem.