Af • 20 March, 2019

Vi danskere er vilde med at udsmykke vores kroppe med tatoveringer. Faktisk så vilde med det, at 20 % af alle danskere i dag har en tatovering. Kigger man bare ti år tilbage, var der slet ikke så mange danskere med tatoveringer.

Hos Made4men er vi også vilde med tatoveringer. Men vi ved også at mange ofte undervurderer det at passe på sin tatovering. Derfor vil vi i denne artikel gøre dig lidt klogere på hvordan, du passer på din nye tatovering når solen skinner.

Skal jeg blive tatoveret om sommeren?

Det korte svar er: ja da! Mange har den opfattelse at man udelukkende skal tatoveres i vinterperioden, så man kan give sin tatovering god tid til at hele og sørge for at den undgår sollys.

Der er selvfølgelig sandhed i, at din tatovering har bedst af ikke at få sollys. For meget sol beskadiger huden, og du kan risikere infektion eller at farven i tatoveringen falmer eller ændrer sig. Derfor vælger mange at blive tatoveret i de mørke vintertider, hvor der er mindre arbejde i healingsprocessen, fordi du ikke skal være ekstra forsigtig med din tatovering i forhold til sollys.

Tag f.eks. en by som Miami der ligger i det sydlige Florida og har masser af sollys året rundt. De bliver stadigvæk tatoveret til trods for dette. De er bare bedre til at bruge noget vi danskere har en tendens til at glemme; solcremen! Det skal dog siges, at man som udgangspunkt skal man være forsigtig med for meget sol de første par uger efter din tatovering er lavet.

Solcreme til tatoveringer – husk at bruge det!

Du kan selvfølgelig pakke dig ind i store trøjer og gemme din nye og fede tatovering væk. Men hvem gider det? Tatoveringer er en del af dig og skal vises frem. Også selvom det er solskinsvejr.

Det bedste du kan gøre for at beskytte din tatovering mod sollys, er at bruge en solcreme til tatoveringer, og rigeligt af det. Ligesom alle andre steder på kroppen skal din tatovering også smøres med solcreme. Uden solcreme kan du risikere at din ny-tatoverede hud bliver solbrændt, og i værste tilfælde ødelægger det tatoveringen. Derfor er det så sindsygt vigtigt at bruge solcreme – og helst én, som er lavet til formålet.

Sorry Mom Tattoo Sunscreen

Når du skal vælge en solcreme til din nye tatovering, er det vigtigt, at du vælger en, der er udviklet til formålet. Med en solcreme specielt til tatoveringer, er du sikker på at solcremen ikke indeholder ingredienser, som kan beskadige din nye tatovering.

Det danske brand Sorry Mom er skabt af tatovører og tattoo-elskere. De har udviklet en lang række produkter til pleje af tatovering. Heraf også en rigtig god solcreme specielt fremstillet til tatoveringer. Deres Tattoo Solbeskyttelse er brugt og anbefalet af tatovører verden over. Den indeholder Panthenol og vitamin E, som plejer og beskytter huden.

Sorry Mom Tattoo Sunscreen er en solfaktor 30 og indeholder desuden UV-filter, som er med til at blokere solens UV-stråler. Dette mindsker risikoen for at den tatoverede hud bliver solbrændt.Solcremen kommer i en smart sprayflaske, så du nemt kan spraye et jævnt lag over din tatovering. Brug rigeligt af solcreme og gentag flere gange i løbet af dagen så længe tatoveringen er udsat for sollys.

Lotion til beskyttelse af tatoveringer

Udover en solcreme til dine tatoveringer, har Sorry Mom også udviklet en lotion, som får dine tatoveringer til at skinne på ny med en glød og dybde. En tatovering skal have kærlighed og god behandling, så den er flot og lækker at vise frem. Brug denne lotion både på nye samt gamle tatoveringer.

Lyt altid til din tatovør

Tatovøren kan give dig professionel rådgivning i, hvordan du plejer din tatovering bedst muligt. Derfor er det vigtigt, at du lytter til hvad han eller hun kommer med af råd og vejledning.

Vi håber, at denne artikel har klædt dig på til at passe på din nye fede tatovering(er), og at du får en fed sommer. Og tatoveringer eller ej – Husk altid solcreme!

Læs vores artikel om hvordan du får din første tatovering, og hvordan du plejer den her >>

Summary