Af • 25 August, 2016

Jeg vil i dette indlæg hjælpe dig med at finde den tatovering du aldrig kommer til at fortryde. Der er sikkert flere af dine venner, der har fået lavet en tatovering, og du går selv og overvejer det. Du er måske endda fast besluttet på at få lavet en, men hvordan skal den lige se ud. Bare rolig jeg skal nok hjælpe dig på vej mod din første tatovering.

Jeg har interviewet 3 af de ansatte på made4men, som kommer med deres personlige erfaringer om tatoveringer:

 • Micky Weis, Head of Sales
 • Chris Kleis, BUC (ansvarlig) på made4men.
 • Rasmus Dencker, IT guru (behind the scenes) på websitet.

Er tatoveringer moderne?

Man kan vel godt sige at tatoveringer er blevet moderne, men hvis jeg skal give et godt råd til dig, som overvejer at få lavet en tatovering. Lad vær, hvis du gør det fordi det er moderne, de sidder altså fast og går ikke lige af i vask.

Er du derimod fast besluttet på at du gerne vil have en tatovering, fordi du selv synes det er fedt, så skal du bare gøre det. Det er også dig jeg gerne vil hjælpe på vej, mod din første tatovering.

Find den rigtige tatovør

Hvis du ønsker at få det bedste resultat muligt, så lad vær med at gå ind til den første tatovør du ser. Spørg i din omgangskreds om der er nogen, der kender en god tatovør, og se nogle af de ting tatovøren har lavet tidligere.

Det er nemmere at forstå kunsten, når du ser det visuelt. Det er en god ide’ at tage nogle billeder med af den stilart som tatoveringen er lavet i. Det gør jeres samtale meget nemmere, og tatovøren forstår 100% hvad du mener.

Et godt sted at hente inspiration til din tatovering er Instagram. Der er et hav af sidder kun med tatoveringer, så mon ikke der er noget der falder i din smag.

Hvor er vi blevet tatoveret?

 • ”Chris, jeg er kun og vil kun tatoveres hos Iron & Ink i Vejle eller København. De har de dygtigste artister herhjemme og henter rigtig tit eksperter i forskellige discipliner, for at kunne udføre det bedst mulige arbejde. Stemningen og ejerne af studiet er samtidig nogle super fede gutter, og jeg sætter stor pris på deres service niveau, når man ligger der og måske er lidt nervøs.”
 • ”Micky, jeg blev præsenteret for Iron & Ink i Vejle – ubetinget Danmark’s bedste tattoo studie. Her har jeg været ”heldig”, at blive tatoveret af verdens bedste tatovører i mine øjne – nemlig Jamie Tud, der også har tatoveret bokseren Manny Pacquiao.”
 • Micky-skytsengel

  Mickys skytsengels, der passer på ham og hans nærmeste.

  Micky-portæt-mor

  Mickys portræt af hans mor

 • ”Rasmus, jeg vil ikke anbefale et bestemt studie, skal jeg have lavet noget af en anden gang, vil jeg helt klart kigge på vedkommendes tidligere arbejde, anbefalinger osv. Få dem til at lave en skitse af tatoveringen, og se om vi er på bølgelængde rent illustrativt og kreativt, altså om tatovørens skitse nogenlunde matcher, det jeg forestiller mig.”

Lyt til din tatovør

Chancen for at den med mere blæk i huden end dig selv, er klogere på området, er nok ret stor. Så lyt efter hvad tatovøren siger, de har nok styr på hvis dit design ikke kommer til at fungere, eller skal laves om. Husk at det vigtigste for tatovøren er en tilfreds kunde, så de vil hellere end gerne tale om tingene og hjælpe dig på vej, mod et super resultat.

Vær bevidst om hvad du vælger, fordi din hud ændre sig som årene går. Det farvefyldte portræt er måske super flot, lige når du har fået det lavet, men om 10 år er det en anden sag. Sorte outlines er det som holder bedst, selvom huden løsner sig, kan man stadig se strukturen på tatoveringen.

Slutresultat er det vigtigste

Et godt sted at starte, er at finde noget der betyder noget for en. Normalt er teenage kærestens navn ikke det bedste, men hvis forholdet holder resten af livet, kan det også være smukt, men det må man gøre op med sig selv.

Selvom om mange siger at mening er det vigtigste, så er det jo faktisk i sidste ende udseendet. Om du får lavet en tatovering af det, der betyder allermest for dig i hele verden, så er det jo ikke lige meget hvis den ligner lort. Det allervigtigste er at den ser godt ud, og så kommer meningen efterfølgende.

Det synes vi er vigtigst

 • ”Chris, jeg har en filosofi omkring, at jeg kun vil have tatoveringer når jeg er et bestemt sted i mit liv (typisk et rigtig godt sted). På den måde kan jeg altid se på mine tudser og huske den tid. Faktisk en idé der udsprang fra et interview, jeg så med MØ.”
 • ”Rasmus, når jeg kigger mig i spejlet og bliver mindet om de ting, jeg har tænkt da man fik dem lavet, laver jeg en form for konstant indre selviscenesættelse. Specielt når tingene ikke kører som smurt, er det fedt at blive mindet om det ind imellem. Jeg vil dog heller ikke negligere den æstetiske årsag, selvfølgelig bliver jeg også tatoveret, fordi jeg synes det pynter.”
 • Rasmus-Kompass-Havørn

  Rasmus’ Kompass og Havørn

  Se hvilken betydning, der ligger bag Rasmus’ tatovering.

 • ”Micky, mit mål er at få dem i takt med, at jeg har ting der betyder noget for mig, og ikke at have det som et fashion statement der rådner hvert år. Jeg kunne godt tænke mig at have mange flere, men sådan tror jeg de fleste har det, når de først er startet. Tager du Beckham’s antal, har du nok meget vel det antal jeg selv kunne have om et par år.”

Vær stolt og hvis dem frem

Vis dine tatoveringer frem, du har jo fået den lavet fordi du synes de er flotte. Du skal være stolt over dine tatoveringer, da de er en del af dig. Der er bare nogle tidspunkter, det kan være en smule upassende at rende rundt med ”full sleeve”.

På en første date eller en jobsamtale, er det måske en god ide’ at gemme dem væk. Der er mange folk, der stadig har det svært med tatovering, og det ville da være træls at miste kvinden i sit liv eller drømme jobbet på grund af en tatovering.

Tatoveringer på jobbet?

 • ”Chris, jeg synes ansigtet er ekstremt, og der har jeg endnu ikke set en flot tatovering. Hænder og hals synes jeg dog kan være rigtig flot, hvis du har den rigtige stil til at bære det. Jeg synes mine tatoveringer er flotte, og derfor viser jeg dem frem. Skal jeg til et møde, kan jeg dog godt finde på at skjule dem, da det er svært at vide, hvad en leverandør eller samarbejdspartner tænker om dem.”
 • Chris-Sommerfugl

  Chris’ Sommerfugl

  Chris-Englevinger

  Chris’ Englevinger

 • ”Rasmus, det er op til den enkelte. Tatoveringer på min egen krop vil jeg gerne have, kan dækkes til uden jeg skal gå med rullekrave og handsker, men tatoveringer er i mine øjne en meget personlig ting. Jeg skjuler ikke mine tatoveringer, da de er en del af min identitet.”
 • ”Micky, lad os tage Beckham – han har tatoveringer op af halsen og på hænder og han er et fashion ikon, for mig handler det om personen bag. Jeg skjuler på ingen måde mine tatoveringer – de er en del af mig, og jeg er stolt af dem.”

Smertefuldt

Det gør ondt at fået lavet en tatovering, men nok ikke lige så ondt som du regner med. Det er selvfølgelig ret ubehageligt at få stukket en nål i huden tusindvis af gange, men det gør ikke lige frem ondt.

Det er selvfølgelig meget individuelt og nogle steder på kroppen er også mere følsomme end andre. Men igen spørg din tatovør til råds, hvis du gerne vil have lavet en tatovering der gør mindst ondt. De har selv prøvet det mange gange, og ved hvad der gør ondt, og hvad der ikke gør ondt.

Vores mening om smerten på en skala fra 1-10 (hvor 10 er værst).

Micky-tatovering-læg

Mickys første tatovering

 • ”Chris, sammenlagt var det nok en 5’er. Det var slet ikke så galt som jeg troede!”
 • ”Rasmus, en 3-4 stykker, men på kravebenet er vi dog nok oppe på 7-8 stykker.”
 • ”Micky, jeg lå i over 6 timer i 2 af mine sessioner. Det jeg kunne klage over var at jeg fik det ret skidt undervejs, men smerten var ikke noget problem. Læg og ydersiden af armen var nok 2-3 og indersiden af armen 6-7.”

Pas på den

Lige når du har fået lavet din tatovering, vil din hud være meget sårbar i det område. Det er derfor super vigtigt, at du passer den ordenligt, ellers kommer du til at fortryde det, når der går betændelse i den og den har mistet al farven.

Du skal sørger for at holde den ren og tør, skyl den to gange dagligt med varmt sæbe vand, og lad den derefter lufttørrer. Du må selvfølgelig også gerne tørrer den med et håndklæde, men det kan være ret ubehageligt på grund af sårskorpen, lufttørring er derfor anbefalet. En god hudcreme kan også give din tatovering en meget længere levetid.

Vi foreslår at du finder en god hudcreme, det kunne for eksempel være fra Sorry Mom, der har specialiseret en produktserie til tatoveringer. De har lavet en tattoo balm, lotion og solcreme, der holder liv i din tatovering i mange år.

Hvornår skal jeg få den lavet?

Få den lavet om vinteren, så får din tatovering god tid til at hele, og så kan du få lov at vise den frem uden sårskorpen, når T-shirt sæsonen starter. Når sommeren begynder, skal du bruge en solcreme med høj solfaktor, vi anbefaler minimum SPF30 (faktor 30). Det er meget vigtigt at du får solcreme på hver dag, da solen har det med at blege din tatovering, ligesom den bleger ens tøj.

Hvad Rasmus’ tatoveringer betyder for ham

“Mit livssyn; et kompas med inskriptionen ”compos mentis” samt ” mens agitat molem”; førstnævnte betyder at besidde kontrol over sine tanker, følelser og fornuft. Sidstnævnte betyder noget i retningen af, at ånden/sindet sætter massen i bevægelse, måske bedst kendt som ordsproget ”tro flytter bjerge”.

Kompasset sammenfatter de to ting som metafor for at have en retning og vide, at man når målet, blot man følger retningen. Bag kompasset er der et hav og et gammelt sejlskib, som følger analogien med kompasset; men som også er der fordi jeg altid har været fascineret af havet, friheden og den følelse af uendelighed og mægtighed som et hav vækker.

Vandet fortsætter om på den anden side i et tropisk billede med en palme og en solnedgang samt teksten ”vera vincit imaginatio”, som betyder ”fantasien overvinder virkeligheden”. Igen en manifestation af min overbevisning om, at hvis man kan tænke det, forestille sig det eller drømme det, så kan man opnå det.

Resten har ikke de store betydninger, men er primært æstetisk. En hvidhovedet havørn (som lidt klichefyldt kan siges at symbolisere overblik), samt et junglelandskab som vækker følelser af mystik og eventyr; to ting, jeg også sætter pris på.”

Hvad skal din første tatovering være?
Del din mening om vores tatovering, dine tanker omkring tatoveringer generelt eller fortæl hvad dine tatoveringer betyder for dig.

Summary
Sådan får du din første tatovering
Article Name
Sådan får du din første tatovering
Description
Det er svært at vælge sin første tatovering, og gør man det overhovedet af de rigtige grunde. Bliv afklaret i dette oplæg.
Author
Publisher Name
Made4men
Publisher Logo