Af • 16 March, 2024

Selvom den meget kraftige skæg trend er begyndt at dale en smule, er det stadig en populær trend og den forsætter i 2023. Selvom det ikke er alle, som foretrækker en helt “clean” barbering, bliver antallet af skægfolk mindre og mindre.

Selvom vi allerede er godt inde i 2023, har det kun gjort billedet af trendsene meget mere tydelig. Så derfor kan vi meget præcist fortælle dig, hvad der dur og hvad der ikke dur!

Det “kort-lange” skæg

De store og meget buskede skægtyper er uddødt og begravet ved siden af pink farvede poloer og rosenkrans halskæderne. Det er vi rigtig mange der er glade for fordi helt færdigt, lignede det mest af alt et halvfærdigt skæg, som ikke rigtig passede til nogle. Vi har over den seneste tid set en skæg trend, som peger mod mere kontrollede og velplejede skæg.

Linjerne på kinderne er meget tydelige og går i flot kontrast med resten af skæggets hår på hagen. Skægget på hagen må gerne blive lige 1 cm. længere end kinderne.

Skæg Trends 2018 - #1

Hvem kan bære denne skægtype?

Den lidt lodne type. Denne skæg trend virker kun, hvis du har en kraftig skægvækst. Det er en god måde at dække en lille hage, en dobbelthage eller et meget rundt ansigt. Du skal derfor prøve og finde en anden skægtype, hvis du har et mere slankt ansigt.

Hvordan får du denne skæg trend?

Den vigtigste ingrediens for, at komme i mål med denne skæg trend er helt sikkert tålmodighed. Ud af hele den her liste, er dette skæg det der kræver det længste skæg og derfor også mest tid. Det kan sagtens tage op mod 2-3 måneder og gro den længde der skal til.

Du må aldrig fjerne noget skæg eller tynde ud i skægget, mens du lader det gro – specielt skægget mellem kinderne og nakken. Det er skægget hér, som i sidste ende vil skabe fundamentet til dit skæg. Du må kun trimme og tilpasse håret her, hvis det begynder at gro for langt opad, men ikke rundt om!

Når du har groet skægget ud og formet det efter dit ansigt er det vigtigt, at du holder det ved lige med ordentlig grooming. Brug en skægshampoo hver dag – hver anden dag for at holde det fugtigt. På den måde undgår du skæl og irritationer.

For at være ekstra grundig og for at sikre dig, at du kan styre evt. krøller og besværlige hår, kan du bruge en skæg- eller hårvoks. Brug voksen mens du føntørre skægget på medium styrke – på den måde får du skæggets hår til at slappe af og undgår at irritere huden. Samtidig vil det gøre dit hår langt mere medgørligt, når du skal style det.

Golden Beards Økologisk Skægshampoo er til dig, der gerne vil have et naturligt produkt. Den er med til at blødgøre dit skæg, så det både er behageligt for dig, men også for dem, som kommer i kontakt med det. Der er også tilført en olie til shampooen, der er med til at beskytte huden under skægget, så du slipper for irritationer og rød hud.

Percy Nobleman’s skægvask er en unik kombination af de ultimative organiske ingredienser, som skaber en blød rens til dit skæg. Den hjælper samtidig med, at holde en naturlig balance af dine naturlige olier. Den dufter fortrinligt af sandeltræ og frisk lime. Der er virkelig tale om en skægvask fra øverste hylde

Det korte skæg

Leder du efter skægget, som er mellemtingen mellem et fuldskæg og et stubbede skæg? Eller måske er din chef eller kæreste ikke helt vild med ideen om, at du skal gro et fuldskæg? Så gå efter det korte skæg!

Store skæg kræver en helt masse pleje, som både tager tid og koster mange penge. Kortere skæg kræver derimod mindre pleje og er lettere, at tage sig af.

Et kortere skæg er langt mere venligt når det kommer til at sætte det sammen med dit hår på hovedet. Et kortere skæg passer langt hen ad vejen bedre med de fleste hår typer end længere skæg gør. Hvilket er en god nyhed, hvis du foretrækker at skifte hårstilen ud engang i mellem.

Denne skæg type følger dit ansigts linjer ret tydeligt og skægget sidder samtidig tæt på kinderne (ca. 1 cm. langt hele vejen rundt). Hvis du følger skægget ned fra kinderne, så når du til hagen hvor skægget godt må være LIDT længere, men virkelig ikke ret meget. Ved at give den lige 0.1 cm. mere på hagen får du den helt rigtige form på skægget.

Skægt Trends 2016 - Det korte skæg

Hvem kan bære denne skæg trend?

Selvom denne skæg type ikke kræver flere måneders tålmodighed, kræver den stadig at du har et fuldskæg at arbejde med.

Skægget vil kræve, at du kan gro et fuldskæg, så du undgår ujævne linjer og områder uden hår. I forhold til ansigtsformen kan denne skæg type – generelt set – passe til stort set alle. Den er nem at kontrollere og tilpasse til hvilken som helst form. Blandt de mange skæg trends i år, er denne klart den mest sete – og med god grund!

Hvordan får du denne skæg trend?

Det kræver ikke så forfærdelig lang tid, at lægge fundamentet for denne skæg type. Det kræver dog en del trimninger og vedligeholdelse – ligesom alle andre skæg typer. Du vil være tvunget til, at skulle trimme dit skæg hver 14-dag, enten ved en barber eller derhjemme med en rigtig god skægtrimmer. Det vil også kræve, at du holder din hud under skægget i dens bedste form. Du skal huske at bruge ansigtsscrub og fugtighedscreme, så skægget har de bedste forhold at gro på.

Njord – In Your Face sættet, er et komplet sæt, til dig de vil have styr på hud og skæg pleje. Sættet indeholder en ansigstsvask, srub og en fugtighedscreme, som er nogle af de vigtigste ting, hvis du vil passe pit skæg og din hud.

HS 61 Trimmer fra Wella, er en af de bedste trimmer vi har i vores sortiment. Det er en prescisions trimmer, der er perfekt til at rette skæggets kanter, så dit skæg kommer til at stå så skarpt som muligt. Den indeholder også en afstand kam, hvis du vil holder skægget i en bestemt længde.

Overskægget

Takket være Movember og Richard fra Friends, er overskægget stadig en vinder i 2023. Beslutningen omkring at få et overskæg handler aldrig om, hvorvidt man skal gro et eller ej, men derimod om, hvordan man skal bære en god snegl.

Når du efterlader din skægvækst til overlæben, tilfører du både kontrast og form til dit ansigt. Du får kontrasten og formen, uanset om du har resten af skægget barberet helt ned eller et stubbe skæg f.eks.

Skæg Trends 2016 - Moustache

Hvem kan bære denne skæg trend?

Det kan flere end du tror faktisk. Det eneste det kræver er midlerne til at gro det og tålmodigheden til at pleje det. Et overskæg klæder faktisk de fleste mænd og kan varieres til at passe de fleste mænds smag.

Noget du bør tænke over er, hvorvidt et overskæg passer til din personlige stil eller ej. Et overskæg passer generelt bedre til de mere klassiske tendenser og passer sjældent godt til streetstyle og activewear stilen. Blot så du ikke kommer til at bruge en masse tid og penge på noget, som du kommer til at fortryde.

Hvordan får du denne skæg trend?

Hold godt fast! Et overskæg tager nemlig rigtig lang tid at gro. Den bedste måde at gøre det på, er faktisk at lade det gro i ca. 6-8 måneder – ja det er lang tid.

Du skal helt lade vær med at trimme overlæben, og i stedet træn dit overskæg til at gå til hver sin side. Brug en skæg kam til at rede håret ud engang i mellem og brug en smule skægvoks til at holde formen.

Håndlavet Moustache fra Kent, er til dig der går ekstra meget op i dit overskæg, og som ikke vil gå ned på udstyret. Hvis du vil skille dig lidt ekstra ud fra mængden med overskæg, så skal du rede dit overskæg, så det sidder pænt. Kammen her er det ultimative værktøj, for en mand der går op i sit udseende, og gerne vil have den sidste detalje på plads.

Mr. Bear Familys skæg voks Wilderness, er en af vores bedst sælgende skægvokse. Den er lavet til dig, der ønske at style dit overskæg eller gerne vil holde det samlet. Skægvoksen er ovenikøbet håndlavet, og så er den fremstillet af 100% naturlige ingredienser, så du får det bedste produkt til dit skæg.

Stubbe skæg

Betragter du dig selv som udfordret på skæg-området? Bare rolig, der er stadig muligheder for dig. Stubbe skægget er stadig et af de mest eftertragtede skæg – også blandt hollywood stjerner. Stubbeskæg kræver nemlig ikke evnen til, at kunne gro et fuldskæg!

Skæg Trends 2016 - Stubbeskæg

Hvem kan bære denne skæg trend?

Det kan alle som enten ikke kan gro et fuldskæg, eller som ikke har lyst til at gro et fuldskæg. Stubbeskæg er samtidig genialt for alle, som har et ansigt med lidt rundt kinder. Stubbene stopper nemlig muligheden for at der skabes skygger i ansigtet og dermed får det til at se endnu mere fyldigt ud.

Samtidig sætter dette skæg ingen grænser får dit hår på hovedet. Et skæg med mere hår er langt mere krævende for håret på hovedet, men det slipper du får med et stubbeskæg.

Hvordan får du denne skæg trend?

Lad dit hår gro indtil det begynder at kradse og noter derefter hvor dit skæg begynder at gro, hvor det stopper med at gro og hvor det er ujævnt. Brug dine kindben og knogler i ansigtet til at guide dig til de perfekte linjer, og ellers barber alt uden om disse linjer.

Brug en rigtig god Safety Razor til at lave dine linjer på kinderne. Når du så vil ramme din perfekte stubbe længde for resten af skægget, skal du bruge en rigtig god skægtrimmer.

Remington MB4120 Beard Boss Skægtrimmer, er til dig der vil have fuld kontrol over dine skægstubbe. Hvis du vil sikre, at dine skægstubbe har den samme længde, er det vigtigt at have en god skægtrimmer, og der komme Remington ind i billedet. Deres trimmer kan indstilles fra alt mellem 0,4mm – 18mm, og du kan derfor selv bestemme præcis den længde du ønsker. Vi anbefaler dog at du holder dig til omkring 3-4 mm, for de bedst skægstubbe, du kan læse meget mere om skægstubbe her.