Af • 17 April, 2022

Har du svært ved at gro, et flot og jævnt fuldskæg? Er du træt af, at dit skæg ikke bliver tæt? Så frygt ej, der er stadig muligheder for et fedt skæg til dig!

Et stubbe skæg er den perfekte løsning til dig, som ikke kan gro et perfekt fuldskæg og som måske gror dit skæg i pletter. Det er let at gro, let at pleje og en rigtig god måde at give dig selv et nyt og fresh look!

Hvorfor stubbe skæg?

Stubbe skæg er populært blandt rigtig mange mænd af forskellige grunde: Det er et rigtig godt skæg til at lave et statement med sit ansigt, da stubbe skægget for alvor giver dit ansigt markeringer som du ikke troede du havde!

Perfekt hvis du har “plet skæg”

Stubbe skægget gør det muligt for de fleste mænd at gro noget der minder om et skæg. Hvis du har tendenser til et mere “plettet skæg” er stubbe skægget stadig let at få og bliver ikke lige så tydeligt, som hvis du forsøgte dig med et fuldskæg.

Kvinderne elsker det!

Ifølge en undersøgelse lavet af psykologer fra Northumbria universitet, er kvinder mere tiltrukket af mænd med skægstubbe end dem med enten fuldskæg eller uden skæg overhovedet. De blev sat til at bedømme mænds udseende, og største delen valgte mænd med stubbe skæg som partner materiale. Kvinderne i undersøgelsen så disse mænd, som mere maskuline og dominante i forhold til dem uden skæg.

Det får et babyface til at se ældre ud

Dit ansigt er en af de mest tydelige tegn på din alder, så det er jo ikke overraskende at mænd med glatte kinder kan virke mindre kønsmodne end dem med lidt stubbe eller lidt skæg – hvilket egentlig går meget godt hånd-i-hånd med undersøgelse fra tidligere.

Så hvis du bliver spurgt om ID i byen, kan det være en fordel at lade skægget gro lidt hår på dit “baby face”.

Hvordan skal jeg vedligeholde mit stubbe skæg?

Stubbe skæg er i teorien blot et skæg, som ikke helt har nået sit fulde potentiale. Ikke desto mindre er stubbe skæg et SKÆG. Dét betyder at dit to-dages stubbe skæg skal behandles på samme måde, som du ville have gjort med dit 6 måneders lange bjørne skæg.

Ligesom et langt skæg, så fjerner det fugt fra dit ansigt. Så du skal sørge for, at holde din hud hydreret. Brug derfor enten end ansigtscreme eller en skægolie til at holde huden fugtet hele tiden.

Ansigtscreme

En god ansigtscreme er essentielt at have, uanset om du har skæg, stubbe eller er helt glat. En ansigtscreme giver det optimale fugt, som dit ansigt har brug for.

Som sagt fjerner skæg fugt fra ansigtet og derfor anbefaler vi at du anvender en ansigtscreme morgen og aften, for at give både dit stubbe skæg, men også huden under en masse fugt.

Skægolie

En skægolie giver dig et flot, sundt og velplejet stubbe skæg ved at tilføre en masse fugt, reparere og blødgøre.

Et af de mest almindelig skænderier blandt kvinder, som kysser med mænd med stubbe skæg er risikoen for at få et rødt udslæt fra stubbene. Stubbe skægget kan nemlig have tendens til at stikke lidt og det kan du faktisk undgå!

Vi har nøje udvalgt vores favoritter af skægolie nedenfor, som alle har tilfælles at give dig et sundt, blødt og frisk stubbe skæg. En skægolie er typisk sammensat af forskellige naturlige olier, så du både plejer dine stubbe OG huden under.

Du undgår også ballade og klager om, at du minder om sandpapir, når du kysser med kæresten.

Vælg dine værktøjer

Sammenlignet med en vildt skæg, er et stubbe skæg let at vedligeholde. Dit vigtigste våben for at holde dine stubbe flotte er en rigtig god skægtrimmer, som kan trimme i lige netop den længde du godt kan lide. De fleste skægtrimmere kan, uden et skær på, klippe i en meget kort længde som skaber flotte stubbe.

Der findes et af hav af skægtrimmere – derfor har vi også lavet en stor skægtrimmer test.

Kend dit skægs struktur

Det er altid en fordel at kende til dit ansigts struktur og udformning. For at sikre dig, at dit stubbe skæg bliver “on point” skal du trimme dit skæg parallelt med dine kindben og barbere hjørnerne på hver side af din kind. På den måde former du en silhouette af stubbe, når man kigger direkte på dig.

Når du har barberet dig er det en god ide, at bruge et forstørrelsesspejl til at kigge igennem for fejl ved trimningen og derefter køre en finger gennem for at mærke efter, om der skulle være nogle mærkbare. Det må gerne se rodet ud, men altid sørg for at hårene har samme længde.

Pas på indgroede hår

Indgroede hår er lidt ligesom sine svigerforældre: de har en tendens til at poppe op når du mindst venter det – eller har lyst til det. Hvis du har planer om at holde dit stubbe skæg ved lige, er det vigtigt at du undgår indgroet hår!

Den mest simple vej til at undgå indgroet år er, at du husker at eksfoliere din hud et par gange om ugen, for at løfte hårene ordentligt. Prøv selv – det virker!

Skægstubbe længde

Der er typisk ikke lige så mange stubbe omkring kinderne, som der er omkring fx overskægget eller hagen. Du kan derfor med fordel variere længden, efter hvilket område du trimmer. Det kunne f.eks. være 5 mm. stubbe på kinderne og ned langs dine kindben, og så skifte til fx 3 mm. ved overskægget og under hagen. Så får du et flot markeret ansigt pga. dit stubbe skæg.

Summary
Den ultimative guide til skægstubbe!
Article Name
Den ultimative guide til skægstubbe!
Description
Kan du heller ikke få skæg nok til et fuldskæg, eller er du mere til skægstubbe. Læs mere om hvordan du får de perfekte skægstubbe lige her.
Author
Publisher Name
Made4men Magazine
Publisher Logo