Af • 27 June, 2016

Har du svært ved at gro, et flot og jævnt fuld skæg? Er du træt af, at dit skæg ikke bliver bliver tæt?

Så frygt ej, der er stadig muligheder for et fedt skæg til dig!

Et stubbe skæg er den perfekte løsning til dig, som ikke kan gro et perfekt fuldskæg og som måske gror dit skæg i pletter. Det er let at gro, let at pleje og en rigtig god måde at give dig selv et nyt og fresh look!

Hvorfor stubbe skæg?

Stubbe skæg er populært blandt rigtig mange mænd og af forskellige grunde: Det er et rigtig godt skæg til, at lave et statement med sit ansigt, da stubbe skægget for alvor giver dit ansigt markeringer som du ikke troede du havde!

Det er samtidig et rigtig godt skæg for både unge og gamle: For unge giver det lige et par år mere til sit udseende pga. de maskuline træk ved sådan et skæg. For gamle har det grooming mæssige fordele, samt det får dig til at se yngre ud, end et langt fuldskæg.

Det er perfekt hvis du har “plet skæg”

Nu da skæg er blevet mere “godkendt” i mere formelle miljøer og da flere og flere mænd hopper med på skægbølgen, er det en naturlig udvikling, at stubbe skæg også er med i den pulje.

Stubbe skægget gør det muligt for de fleste mænd at gro noget der minder om et skæg. Hvis du har tendenser til et mere “plettet skæg” er stubbe skægget stadig let at få og bliver ikke lige så tydeligt, som hvis du forsøgte dig med et fuldskæg.

Kvinder elsker det!

Ifølge en undersøgelse lavet af psykologer fra Northumbria universitet, er kvinder mere tiltrukket af mænd med stubbe skæg, end dem med enten fuldskæg eller uden skæg overhovedet. De blev sat til at bedømme mænds udseende, og største delen valgte mænd med stubbe skæg som partner materiale. Kvinderne i undersøgelsen så disse mænd, som mere maskuline og dominante i forhold til dem uden skæg.

Det bakker endda en tidligere undersøgelse fra 2007 op, som Lynx har lavet. Her sagde ca. 70% af de spurgte kvinder, at de synes Brad Pitt var mere sexede med et par dages skæg.

Den kan skjule dine små skønhedsfejl

Ligesom langt skæg, kan stubbe skæg skjule hvis du lider af små skønhedsfejl som f.eks. irritationer, bumser, ar eller endda pigment fejl. Det giver ydermere et boost til størrelsen af din kæbe og giver mere kontrast til dit ansigt.

Stubbe skæg vil også balancere dit ansigt på en måde som fuldskæg ikke kan, som kan give dig lidt ekstra til helheden i dit ansigt hvis du ikke har noget hår på hovedet!

Det får et babyface til at se ældre ud

Dit ansigt er en af de mest tydelige tegn på din alder, så det er jo ikke overraskende at mænd med glatte kinder kan virke mindre kønsmodne end dem med lidt stubbe eller lidt skæg – hvilket egentlig går meget godt hånd-i-hånd med undersøgelse fra tidligere.

Så hvis du bliver spurgt om ID i byen, kan det være en fordel at lede skægget gro lidt hår på dit “baby face”.

Hvordan skal du vedligeholde dit stubbe skæg?

Behandel det ligesom et almindeligt skæg

Stubbe skæg er i teorien blot et skæg, som ikke helt har nået sit fulde potentiale. Ikke desto mindre er stubbe skæg et SKÆG. Dét betyder at dit to-dages stubbe skæg skal behandles på samme måde, som du ville have gjort med dit 6 måneders lange bjørne skæg.

Ligesom et langt skæg, fjerner det stadig fugt fra dit ansigt. Så du skal sørger for, at holde din hud hydreret. Brug derfor enten end daily moisturiser eller en olie til at holde huden fugtig hele tiden.

Vores kunder anbefaler disse 2 produkter:
Njord Moisturiser
Er en rigtig god fugtighedscreme, deres passer på din hud og holder den blød og behagelig. Det kan klart anbefales at få fingrene i en Njord Scrub, som renser i dybden og efterlader din hud ren og blød.

Rædical Move Extreme Skægolie
Er fyldt med 100% naturlige ingredienser, der er alle gør sit for at passe bedst muligt på dit skæg. En god skægolie er med til at blødgøre dine skægstubbe, så de ikke stikker. Det er der ihvertfald, en del kvinder der er glade for at de ikke gør.

Vælg dine værktøjer

Sammenlignet med en vildt skæg, er et stubbe skæg let at vedligeholde. Dit vigtigste våben for at holde dine stubbe flotte er en rigtig god skægtrimmer, som kan trimme i lige netop den længde du godt kan lide. De fleste skægtrimmere kan, uden et skær på, klippe i en meget kort længde som skaber flotte stubbe.

Der findes et af hav af skægtrimmere – derfor har vi også lavet en stor skægtrimmer test.

Vil du blot gerne have en skægtrimmer der er god til prisen?
Så har vi udvalgt denne til lige netop dig.
Vi anbefaler Wahl Groomsman på en kort længde som f.eks. 3 mm. eller 4 mm. måske endda gøre den lidt kortere omkring dit overskæg, som har tendens til at blive lidt tykkere end normalt. Samtidig har den mulighed for at fjerne nakkehår og rette linjer, hvis det bliver nødvendigt.

Kend dit skægs struktur

Det er altid en fordel at kende til dit ansigts struktur og udformning. For at sikre dig, at dit stubbe skæg bliver “on point” skal du trimme dit skæg parallelt med dine kindben og barbere hjørnerne på hver side af din kind. På den måde former du en silhouette af stubbe, når man kigger direkte på dig.

Når du har barberet dig er det en god ide, at bruge et forstørrelsesspejl til at kigge igennem for fejl ved trimningen og derefter køre en finger gennem for at mærke efter, om der skulle være nogle mærkbare. Det må gerne se rodet ud, men altid sørg for at hårene har samme længde.

TweezerMan Lysspejl
Hjælper dig med at se den mindste detalje, da den forstørre x10. Du kommer aldrig til at overse, et forkert hår eller andre små ting.

Pas på indgroet hår

Indgroet hår er lidt ligesom sine svigerforældre: de har en tendens til at poppe op når du mindst venter det – eller har lyst til det – og skabe et herrens kaos, lige når du har mindst brug for det. Hvis du har planer om at holde dit stubbe skæg ved lige, er det vigtigt at du undgår indgroet hår.

Den mest simple vej til at undgå indgroet år er, at du husker at eksfoliere din hud et par gange om ugen, for at løfte hårene ordentligt. Prøv selv – det virker!

Njord Scrub – Weekly Facial Exfoliator
Hjælper dig med at få renset huden i dybden, og sørger for at du ikke få indgroede hår. Den kan også bruges inden barbering, da den er med til at blødgøre hårene og rejse dem, så enhver barbering går legende let.

Skægstubbe længde

Der er typisk ikke lige så mange stubbe omkring kinderne, som der er omkring f.eks. overskægget eller hagen. Du kan derfor med fordel variere længden, efter hvilket område du trimmer. Det kunne f.eks. være 5 mm. stubbe på kinderne og ned langs dine kindben, men så skifter til f.eks. 3 mm. ved overskægget og under hagen, får du et flot markeret ansigt pga. dit stubbe skæg.

Brug olie for at undgå irritationer

Et af de mest almindelig skænderier blandt kvinder, som kysser med mænd med stubbe skæg er risikoen for at få et rødt udslæt fra stubbene. Stubbe skægget kan nemlig have tendens til at stikke lidt og det kan du faktisk undgå!

For at minimere muligheden for dette skænderi, har vi her et tip der kan redde dig:

Lad dine stubbe blive lige lidt længere, så de ligger sig fladt og ikke stikker og brug også en balsam til dit skæg. Dernæst kan du med stor fordel bruge en skægolie i stedet for en almindelig creme. Olie virker nemlig bedre, fordi det trænger længere ned i huden og arbejder indefra.

For at olien kan gøre sit arbejde, er det en god ide at bruge olien så snart du er ude af badet, hvor hårene er klar til at modtage olien. På denne måde burde du undgå ballade og klager om at du minder om sandpapir, når du kysser med kæresten.

Summary
Den ultimative guide til skægstubbe!
Article Name
Den ultimative guide til skægstubbe!
Description
Kan du heller ikke få skæg nok til et fuldskæg, eller er du mere til skægstubbe. Læs mere om hvordan du får de perfekte skægstubbe lige her.
Author
Publisher Name
Made4men Magazine
Publisher Logo