Af • 2 August, 2016

Skæg kræver engagement – det kan være en oplevelsesrejse, kan du overhovedet gro et fuldskæg? Hvorfor vokser skægget? Hvordan vokser det? Og helt basalt, hvorfor ikke bare gro dig et skæg? Logisk set, fordi barbering er normen og at lade skægget stå er undtagelsen. Og dog… for de seneste par år, har der været en tendens til at lade sit skæg vokse. Så måske skal der ikke helt så meget mod og overtalelse til at springe ud i det.

Om du kan gro et skæg eller ej, afhænger det i høj grad af det genetiske. Skæg er genetisk bestemt, og der er ikke så meget, du kan gøre ved det andet end at acceptere det. Men er du blevet udstyret med et pragteksemplar af ansigtshårvækst, så bør du mindst én gang i din levetid afprøve det – også selvom det bare er et væddemål.

Det kan jo være, at du bliver overrasket og vælger at beholde dit skæg, alt andet lige er det din beslutning og din mening alene som tæller. Finder du ud af at du ikke kan gro et ordentligt fuldskæg, så barbér det af igen, og du er nu den erfaring rigere. I det mindste ved du nu hvor dine muligheder i forhold til skægvækst ligger.

Step 1 – Drop barberingen

Stop med at barbere dig og lad dit skæg gro.
Gør det eventuelt i en periode, hvor du har ferie eller andet, og lad være med at bekymre dig om, hvad andre vil sige eller tænke om dit nye skæg.

Step 2 – Rens din hud

Sørg for at holde din hud ren. Vask gerne med vand og sæbe hver morgen og aften – ren hud tilskynder nemlig væksten. Husk også at vaske dit skæg hver dag – desto længere skægget bliver, desto større muligheder er der for, at det kan komme til at lugte lidt.

Step 3 – Scrub dit fuldskæg

Brug en face scrub en gang om ugen for at fjerne de døde hudceller. Det vil stimulere din hårvækst, og give dig et langt flottere skæg. Vi anbefaler Njord scrub, som er en mild scrub.

Step 4 – Få rigeligt med søvn

Sørg for at få en masse hvile – søvn hjælper nemlig med til at reparere de beskadigede hudceller, hvilket fremmer din skægvækst.

Step 5 – Den sunde vej til et fuldskæg

Husk! Vitaminer og kosttilskud, samt en sund livsstil. Indfør eventuelt 2,5 mg. Biotin dagligt – et kosttilskud, som hjælper hår og negle med at vokse. Gør evt. også vitamin B til en del af din daglige rutine. Især vitaminerne B1, B6 og B12 er rigtig gode til at hjælpe med, at få dit hår til at vokse. Øg også mængden af protein til din kost – protein findes bland andet i kød, fisk, æg og nødder.

Husk også at drikke en masse vand, dette hjælper på dit generelle stofskifte, og er med til at give dig et langt, tykt, sundt og smukt skæg.

Gode råd til din skægvækst

  1. Brug en creme med eukalyptus – dette hjælper skægget med at vokse hurtigere.
  2. Fjern eventuelt tør hud – fugtet hud skaber et bedre miljø og er med til at få dit skæg til at gro.
  3. Håndtér stress på en sund og afslappet måde – skæg vokser hurtigere når du er afslappet og mange sundhedseksperter mener, at hår afslører hvor stresset du er.
  4. Motion forbedrer blodcirkulationen i ansigtet, hvilket fremmer hårvæksten.
  5. Det hjælper ikke at trimme skægget i forløbet, så lad det vokse i de 4-6 uger og soigner det herefter.
  6. Brug gerne en skægolie således dit skæg ikke dufter dårligt – specielt gælder dette trick overfor damerne!

En fejl som mange begår er, at begynde at forme og barbere for tidligt. Selvom du har planlagt et helt bestemt skæg, så må du altså ikke røre ved det i de første fire uger, hvis du ønsker et flot skæg.

De rigtige produkter til fuldskægget

Efter de fire uger kan du så begynde at forme skægget – vigtigst er det her, at du definerer en hals- og kindlinje. Og er det helt umuligt at gøre det selv, så søg hjælp ved en professionel, til at hjælpe dig med at forme det den første gang. Generelt er det dog en god ide at lade kindlinjen være, som den er. Så medmindre dit skæg begynder ved øjnene, så lad det se naturligt ud.

Og lad dig endelig ikke slå ud af kløe, vask dit skæg dagligt med shampoo og eventuelt balsam – så vænner din hud sig hurtigt til din nye hårpragt. Oplever du kløe i længere perioder, så prøv med babyolie til at fugte huden. Vælger du at beholde dit nye skæg, så invester i en skægtrimmer og lær at bruge den, som for eksempel vores Remington MB4110.

Husk også at vaske dit skæg regelmæssigt med shampoo og dub det tørt med et håndklæde. For at vaske dit skæg, er det vigtigt at bruge en shampoo, der er udviklet specielt til skæg. Vi anbefaler vores Beardsley shampoo, som er fremstillet med naturlige ingredienser og udviklet til dig, der ønsker et rent skæg.

Ikke nok med at det renser og blødgør, det beskytter også din hud mod ubehagelige gener ting som udslæt og irritation. Vil du have endnu mere pleje, så overvej at investere i en balsam til dit nye overskæg. Vi anbefaler Beardsley conditioner, som med sin duft af “Wild berry” giver dig en oplevelse af et frisk og rent skæg.

Vælger du ikke at beholde dit skæg, er det nemmeste at tage det værste hår med en skægtrimmer og barber så efterfølgende.

Så har du, hvad det kræver? Tålmodighed, vedholdenhed og en smule testosteron?

Det tager rundt regnet fire uger at gro et skæg, inklusiv en kløende periode, samt dumme kommentarer fra dine venner ”om du forsøger at gro et fuldskæg”. Men det skal prøves, i hvert fald mindst én gang… så spring ud i det.

Summary
Sådan får du et flot fuldskæg
Article Name
Sådan får du et flot fuldskæg
Description
Drømmer du om et flot fuldskæg - Så kræver det engagement, tålmodighed og viden. Made4Men kan hjælpe jer med tips og tricks!
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine