Af • 5 March, 2023

Skæg kræver engagement – det kan være en oplevelsesrejse, kan du overhovedet gro et fuldskæg? Hvorfor vokser skægget? Hvordan vokser det? Og helt basalt, hvorfor ikke bare gro dig et skæg? Logisk set, fordi barbering er normen og at lade skægget stå er undtagelsen. Og dog.. for de seneste par år, har der været en tendens til at lade sit skæg vokse. Så måske skal der ikke helt så meget mod og overtalelse til at springe ud i det.

Om du kan gro et skæg eller ej, afhænger det i høj grad af det genetiske. Skæg er genetisk bestemt, og der er ikke så meget, du kan gøre ved det andet end at acceptere det. Men er du blevet udstyret med et pragteksemplar af ansigtshårvækst, så bør du mindst én gang i din levetid afprøve det – også selvom det bare er et væddemål.

Det kan jo være, at du bliver overrasket og vælger at beholde dit skæg. Alt andet lige er det din beslutning og din mening alene som tæller. Finder du ud af at du ikke kan gro et ordentligt fuldskæg, så barbér det af igen, og du er nu den erfaring rigere. I det mindste ved du nu hvor dine muligheder i forhold til skægvækst ligger.

Step 1 – Drop barberingen

Lad skægget gro! Det virker måske åbenlyst. Det er det heldigvis også. Men for mange kan det hurtigt blive fristende at barbere skægget og gi op i starten. Giv det en chance, opstartsperioden skal bare overstås, herefter er du godt på vej mod dit sunde og velplejede fuldskæg.

Bare rolig, du behøves ikke at se usoigneret ud imens du venter på fuldskægget! Hvis der kommer hår på halsen eller andre steder du ikke ønsker, så kan du sagtens tillade dig at fjerne det. Vi anbefaler, at du fjerner hårene på halsen med Njord R89 DE Safety Razor, den er nem at anvende samt giver dig en behagelig og tæt barbering.

Step 2 – Rens din hudSørg for at holde din hud ren. Vask gerne med en facewash hver morgen og aften – ren hud tilskynder nemlig væksten. Husk også at vaske dit skæg hver dag – desto længere skægget bliver, desto større muligheder er der for, at det kan komme til at lugte lidt.

Vi anbefaler en ansigtsvask, som renser huden for urenheder og dødehudceller uden at være for hård. Her er Ole Henriksen The Clean Truth Foaming et rigtig godt valg.

Step 3 – Scrub dit fuldskæg

Dette step er utrolig vigtigt! Og faktisk er dette step alt for undervurderet. De døde hudceller ligger som en hinde på huden og tilstopper porerne. Det er nødvendigt at få peelet de døde hudceller væk, så huden igen er frisk og kan ånde.

Peeler du ikke huden, kan huden føles ret ru, og det kan medføre urenheder. Efter du har peelet de døde hudceller væk, har du en dejlig ren og frisk fornemmelse – hvem elsker ikke den fornemmelse?

En peeling kommer efter, du har afrenset huden – det vil sige, at en peeling er andet step i din hudplejerutine. Vi anbefaler, at du peeler huden 1-2 gange ugentligt, da det vil holde din hud i topform Vi anbefaler Njord scrub, som er en mild scrub.

Step 4 – Få rigeligt med søvn

Sørg for at få en masse hvile – søvn hjælper nemlig med til at reparere de beskadigede hudceller, hvilket fremmer din skægvækst.

Step 5 – Den sunde vej til et fuldskæg

Husk! Vitaminer og kosttilskud, samt en sund livsstil. Indfør eventuelt 2,5 mg. Biotin dagligt – et kosttilskud, som hjælper hår og negle med at vokse. Gør evt. også vitamin B til en del af din daglige rutine. Især vitaminerne B1, B6 og B12 er rigtig gode til at hjælpe med, at få dit hår til at vokse. Øg også mængden af protein til din kost – protein findes bland andet i kød, fisk, æg og nødder.

Husk også at drikke en masse vand, dette hjælper på dit generelle stofskifte, og er med til at give dig et langt, tykt, sundt og smukt skæg.

Gode råd til din skægvækst

  1. Brug en creme med eukalyptus – dette hjælper skægget med at vokse hurtigere.
  2. Fjern eventuelt tør hud – fugtet hud skaber et bedre miljø og er med til at få dit skæg til at gro.
  3. Håndtér stress på en sund og afslappet måde – skæg vokser hurtigere når du er afslappet og mange sundhedseksperter mener, at hår afslører hvor stresset du er.
  4. Motion forbedrer blodcirkulationen i ansigtet, hvilket fremmer hårvæksten.
  5. Det hjælper ikke at trimme skægget i forløbet, så lad det vokse i de 4-6 uger og soigner det herefter.
  6. Brug gerne en skægolie således dit skæg ikke dufter dårligt – specielt gælder dette trick overfor damerne!

En fejl som mange begår er, at begynde at forme og barbere for tidligt. Selvom du har planlagt et helt bestemt skæg, så må du altså ikke røre ved det i de første fire uger, hvis du ønsker et flot skæg.

De rigtige produkter til fuldskægget

Skægtrimmer

Efter de fire uger kan du så begynde at forme skægget – vigtigst er det her, at du definerer en hals- og kindlinje. Og er det helt umuligt at gøre det selv, så søg hjælp ved en professionel, til at hjælpe dig med at forme det den første gang. Generelt er det dog en god ide at lade kindlinjen være, som den er. Så medmindre dit skæg begynder ved øjnene, så lad det se naturligt ud.

Skægshampoo

Hvis du ønsker, at man skal lægge mærke til dit skæg, er det også vigtigt at holde det flot, sundt og soigneret. Skægshampoo er en af de ting, der kan skille dit skæg ud af mængden, og gøre netop dit skæg pænere og mere velplejet end andre. For at vaske dit skæg, er det vigtigt at bruge en shampoo, der er udviklet specielt til skæg. Vi anbefaler en skægvask som er fremstillet med naturlige ingredienser og udviklet til dig, der ønsker et rent skæg.

Skægbalsam

Skægbalsam er lige så vigtig som skægshampoo, og de supplementer hinanden så godt, at du får det bedste resultat med begge produkter. Ikke nok med at det renser og blødgør, det beskytter også din hud mod ubehagelige gener ting som udslæt og irritation. Vil du have endnu mere pleje, så overvej at investere i en balsam til dit skæg.

Vælger du ikke at beholde dit skæg, er det nemmeste at tage det værste hår med en skægtrimmer og barber så efterfølgende. Så har du, hvad det kræver? Tålmodighed, vedholdenhed og en smule testosteron?

Det tager rundt regnet fire uger at gro et skæg, inklusiv en kløende periode, samt dumme kommentarer fra dine venner ”om du forsøger at gro et fuldskæg”. Men det skal prøves, i hvert fald mindst én gang… så spring ud i det.

Summary
Sådan får du et flot fuldskæg
Article Name
Sådan får du et flot fuldskæg
Description
Drømmer du om et flot fuldskæg - Så kræver det engagement, tålmodighed og viden. Made4Men kan hjælpe jer med tips og tricks!
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine