Af • 28 March, 2022

Bumser er ikke kun kvinders mareridt, men i den grad også mænds! Bumser er en mærkelig ting, der kommer og går. Nogle perioder er slemmere end andre, hvor puberteten og teenage-årene er blandt de typiske “bumse-perioder”.

MEN man kan sagtens få bumser selvom man er blevet ældre – og det er helt naturligt! Ofte er det ryggen og ansigtet, der typisk plages af bumser. Der er adskillige myter omkring bumser – men hvilke bør du egentlig kende til? Vi tager dig gennem en række af de mest udbredte myter, vi er stødt på.

Hvorfor får man bumser?

I første omgang vil det måske være en god idé at forklare hvorfor man overhovedet får bumser. Når man rammer puberteten øges kroppens produktionen af det mandlige kønshormon androgen.

Dette stof i kroppen sætter gang i dine talgkirtler, som så øger produktionen af hudfedt. Alt dette hudfedt får svært ved at komme ud pga. den øgede produktion.

Bumserne opstår når en hudbakterie der hedder “Propionebacterium acens” får nys omkring det hudfedt, der ikke kan komme ud og de lever netop af dette hudfedt.

Ved nedbrydningen af hudfedt vil der blive dannet nogle affaldsstoffer, som irriterer de før omtalte talgkirtler og det kan give betændelse. Det er denne kombination, der laver de små røde knopper der kan føles ømme – og det er dem, der bliver til bumser.

Er du med så langt?
Nu ved du hvorfor bumserne opstår, og SÅ er det tid til alle myterne omkring bumser! Der er mange myter om bumser, og her er de 10 mest udbredte myter, du bør kende.

Vores bumsesæt

Myte 1: Det er kun teenagere der kan få bumser

Nej, det er ikke kun teenagere der kan få bumser. Det er er faktisk stort set alle, der får bumser i ny og næ. Det er rigtigt, at teenage-årene er en af de slemmeste perioder, og her når bumsevæksten også sit klimaks. Man kan dog ikke uden videre konkludere at det kun er teenagere, der får bumser – for det er det ikke!

Myte 2: Bumser skyldes uren hud

Det er vigtigt at have en ren hud. Det er ikke urenheder uden på huden, der giver bumser. Der er mange faktorer der spiller ind, og urenheder i porrerne og dødt hud kan også give bumser. Det vigtigste er at holde huden ren og frisk, så porrerne kan ånde, og bakterier og andet snavs ikke får adgang til huden.

Dette kan blandt andet gøres med en ugentlig ansigtsmaske. Vi kan anbefale Njord Black Peel Off Mask, der renser huden i dybden naturligt og effektivt.
Myten er bekræftet, da mange folk med bumser har uren og fedtet hud.

Myte 3: Man får bumser af usunde ting

Denne myte er en af de største myter inden for opstandelsen af bumser. Svaret er, at man ikke nødvendigvis får bumser af usunde ting. Usunde ting såsom chips, chokolade, slik mm. giver bumser, hvis man altså indtager dette i store mængder.

Det har forbindelse til graden af hvor omfattende din bumse-epidemi er. Men ellers har de usunde ting altså ikke en direkte indflydelse, da selv teenagere, som ikke spiser usunde ting, kan få mange bumser.
Myten er afkræftet.

Myte 4: Motion og vand hjælper på bumser

Motion og vand har en positiv virkning på bumser. Løb derfor altid en ekstra runde og drik et glas vand mere, for det er noget der hjælper. Motion og vand stopper ikke alle bumserne, men gør udbredelsen af bumser mindre, og bumserne bliver ikke ligeså kraftige, som de før blev.
Myten er bekræftet.

Myte 5: Tandpasta fjerner bumser

Et gammelt husmorråd er at benytte tandpasta til bumserne. Det anbefales ikke at du gør det, da det kommer til at svie rigtig meget og effekten af tandpasta forbliver minimal sammenlignet med rigtige hudplejeprodukter.

Vi anbefaler i stedet rigtig medicin eller produkter, der er lavet til at fjerne bumser eller acne. Det er mindre smertefuldt end tandpasta og hjælper langt bedre. Vi kan virkelig anbefale Propolis creme 10 % der effektivt fjerner bumser, og virker langt bedre end tandpasta (Ja, vi har faktisk afprøvet det).

Myte 6: Onani og sex giver flere bumser

Det er en af de mest udbredte myter blandt den yngre generation unge, at hvis man onanerer og har sex, får man flere bumser. Sagen er således, at seksuel aktivitet får hormonerne til at gå amok. Så det kan godt have en indflydelse på dine bumser, men det er minimalt hvor stor betydning det reelt har.

Det er et meget omdiskuteret emne, hvor nogle mener at hvis man har bumser i forvejen, så får du flere bumser. Har du ikke bumser, så får du ikke bumser af at onanere eller af at have sex.

Myten er i en gråzone, men afkræftes alligevel. Hvis onani og sex var skyld i flere bumser, så ville vi se langt flere mænd i slutningen af 20’erne og starten af 30’erne have mange bumser, men det har de ikke. Det er desuden heller ikke videnskabeligt bevist – så lad os lukke den der.

Myte 7: Hård ansigtsskrub hjælper imod bumser

Det er ikke nogen hemmelighed, at de fleste mennesker bliver ramt af bumser i ansigtet. Det kan ses i mange forskellige afskygninger, såsom bumser på hagen eller bumser i panden.

Grundet det ofte udsatte ansigt, er det blevet en udbredt myte, at man skal dræbe bumserne med en hård omgang med ansigtsscrub. Det passer ikke, da du kan omdanne bumsen til et sår, som derefter kan blive til et evigt ar.

Det anbefales ikke, at man skrubber områderne med bumser, især ikke på ansigtet og især ikke hver evig eneste dag.

Det er godt at holde sig ren, og især de steder hvor der er bumser, men husk at skrubbe dig selv blidt. Hvis du gør det for hårdt, ender du bare med et ar.
Myten er afkræftet.

Hvis vi skal anbefale en ansigtsscrub, må valget falde på Njord Face Scrub som er en dybderensende scrub, der går ind og fjerner urenheder og døde hudceller. Husk desuden en nærende ansigtscreme efterfølgende, så huden plejes optimalt.

Myte 8: Stress giver bumser

Det er rigtigt at stress i længere perioder kan give bumser, men den normale hverdagsstress er ikke årsag til bumser. Du skal derfor ikke være bange for at en hård dag på arbejdet giver dig bumser lige inden weekendens fest. Myten er bekræftet.

Myte 9: Ansigtsvask hjælper imod bumser

Du tænker sikkert, hvordan man kommer af med bumser. Det er et rigtig godt spørgsmål, som vi ofte bliver spurgt om! En ting som kan hjælpe dig godt på på vej, er en sund og naturlig ansigtsvask.

Det er nemlig rigtig godt at vaske ansigtet, da huden kan indeholde bakterier, som hjælper bumserne med at blive der eller sprede sig. Vask derfor ansigtet regelmæssigt, men pas på du ikke ”ødelægger/kradser” bumserne. Efter en ansigtsvask så tør dit ansigt blidt med et blødt håndklæde.

Myten er bekræftet, da ansigtsvask ikke direkte får bumserne til at forsvinde, men hjælper huden den rette vej til kampen mod bumser. Vi kan varmt anbefale Matas Men Face Wash Normal Hud (150 ml), som er en af vore kunders foretrukne ansigtsvaske.  

Ansigtsvasken reducerer hudens produktion af talg og fedt, mindsker urenheder og efterlader huden mat og frisk. Denne ansigtsvask er primært til personer med bumser og akne i T-zonen, (pande, næse og hage).

Myte 10: Prikke bumser er den mest effektive metode imod bumser

Der er rigtig mange mennesker, som ikke kan lade være med at pille ved deres bumser. Det er så ærgerligt, for det skader mere end det gavner. I værste tilfælde, så kan bumsen blive til et sår, som derefter bliver til et ar der aldrig nogensinde bliver fjernet. Kig blandt andet på din pande, og du vil nok højst sandsynligt finde ét mindre ar eller to, som skyldes bumser.

Derfor er myten afkræftet, da prikke bumser kun er en midlertidig og dårlig løsning, som ikke engang løser problemet. Hvis du insisterer på at prikke bumsen, så husk at have rene fingre!

Løsningen er ikke langt væk!

Realiteten er at bumser automatisk forsvinder af sig selv over tid.

Hvis du kæmper med mange bumser, har du helt sikkert stillet dig selv spørgsmålet: “Hvad hjælper mod bumser?” rigtig mange gange. Og Made4Men har her svaret på dit spørgsmål: Vi vil anbefale dig at bruge vores mest effektive behandling i form af Basiron Gel. Gelen åbner porerne i huden og dræber hudbakterierne som ellers ville have vokset sig store.

Vi har også andre super effektive midler, som du kan tage i brug. De findes naturligvis også i Anti-acne kategorien, men her er lidt baggrundsviden omkring de anbefalede produkter.

Malin+Goetz er et oprindeligt tysk mærke, der specialiserer sig i mænd og deres behov. Denne effektive acne behandling indeholder 10% aktivt svovl, som er med til at bekæmpe acne super effektivt!

Denne behandling har vist sig at være rigtig populær, fordi det er en “natten over” behandling, hvor du får et super godt resultat med det samme. Produktet skal blot sidde på bumsen i 12-15 timer – eller en nat – og så vil du kunne se et tydeligt resultat.

Kombinerer du overstående produkt med produktets “bror” Malin+Goetz Salicylic Gel Acne Behandling (14.75 ml) får du en perfekt kombination, som giver den mest effektive acne behandling.

Malin+Goetz Salicylic Gel er en gennemsigtig gel, som behandler bumser og fedtet hud og ligger efterfølgende en slags hinde, som skal forhindre udbrud af acne efterfølgende.