Af • 17 January, 2022

Din ønskede frisure og hårtype har stor betydning for den voks du skal vælge. Har du langt, tyndt, kort eller mellemlangt hår? Vi forsøger at finde den voks der giver dig den perfekte frisure, uanset hårtype.

Når du næste dag skal gøre nøjagtig det samme som frisøren, så sidder håret måske ikke som det ønsker.
Derfor har vi hos Made4men lavet en lille guide til hvilken hårvoks der passer bedst til dit hår og din stil.

Men hvilken hårvoks skal du vælge til din frisure for at det bliver cool? Her er det vigtigt at vide lidt omkring de forskellige produkter der er. Vælg din voks med omhu, efter din hårtype og længde, da det giver det bedste look til sidst.

Hvordan vælger jeg den rette hårvoks?

Voks er et af mandens vigtigste redskaber i dag. Det handler ikke blot om at finde den billigste, men at finde den rette hårvoks. Den der er med til at sætte det sidste punktum til din stil.

Hvis du fx. har tykt hår, så handler det ikke om at vælge en voks der giver mere volume og tykkelse. Det bliver bare for meget af det gode. Du skal finde den hårvoks, der passer lige nøjagtigt til dit hår.

De fleste hårprodukter indikerer hvor meget styrke og hold den giver. fx hvis du ser 2-3 tallet, så betyder det oftes at den ikke giver meget struktur og hold, mens 5-6 giver utrolig meget. Man siger gerne, at de lave tal er til mænd med fint hår, hvorimod de højere tal er til mænd med tykt og stærkt hår.

Der findes voks til hver eneste type. Hos Made4men har vi over 75 forskellige typer og mærker af hårvoks, der hver er fremstillet til at fuldføre din frisure.

Hårvoksguide

Om du har tyndt, tykt eller krøllet hår. Betyder det noget? Ja! Det er lige så vigtig at kende din hårtype, som det er at kende din adresse når du skal bestille noget. Hvis dit hår eksempel er meget tyndt, så kan det være utrolig svært at bruge en voks med stærkt hold, da du blot vil tynge og ødelægge dit hår i længden.

Kort håret frisure

1. Voks til kort hår

Kort hår som enten stritter lidt foran eller er redt til siden, er klart en af de mest populære frisurer. Den klassiske “kort i siden, langt på toppen”.

Her kan man næsten vælge alle varianter, afhængigt af hvilken frisure du gerne vil have. Satser du på en frisure hvor det skal sidde på samme måde reste af dagen, og hvor det er løftet fra hovedbunde, så skal du helt klart vælge en voks med masser af hold.

Hvis du har tykt hår vil vi klart anbefale dig at bruge en fibervoks. Fibervoksen giver et stærkt hold, en smule glans og er utrolig let at vaske ud, perfekt til dig med det tykke hår.

Hvis du kører den tilbagestrøgede frisure, kan det fx være oplagt med en pomade eller hårcreme. Her anbefales det at slutte af med en hårspray, for at holde på håret. Kort hår har det med at stritte, hvis voksen ikke er kraftig nok.

For at få en frisure hvor det er muligt at sætte det på en bestemt måde, så vil det være bedst at påføre voksen i tørt hår. Så har du bedre muligheder for at sætte det, og du sikker på, at det bliver siddende, og ikke falder sammen.

Sværhedsgrad: 1 ud af 5

2. Mellemlangt hår

Den klassiske frisure med tilbageredt og skinnende hår, er tilbage! For at kunne sætte håret på denne måde handler det om at bruge en hårvoks som har stærk hold, men samtidig er en smule skinnende – ikke for meget!

Så derfor hos Made4men vil vi helt klart anbefale dig at bruge en pomade. En pomade kan du stort set bruge til alle former for hårtyper. Pomaden skaber den ultimative glans i håret. Som et ekstra plus så holder pomaden meget længere end andre hårvoks, og sørger for at håret ikke tørrer ud.

Vores Matas Men, pomade er altså et perfekt valg til dig med mellemlangt hår. Den har en utrolig blød konsistens og egner til en frisure hvor det kræver at håret ligger ned, eller bagudliggende. Om det er den gode slikfrisure eller den moderne frisure med sideskilning.

Du får det bedst mulige resultat ud af pomaden hvis du påfører den i føntørret hår, eller blot normalt tørt hår. Så får du det mest naturlige resultat da den ikke er ligeså skinnende som mange andre pomader.

Sværhedsgrad: 3 ud af 5

Langhåret mande frisure

3. Voks til langt hår

De fleste med langt hår ønsker ofte en flot hårpragt. Det er utrolig vigtig at du her vælger en hårvoks eller et andet produkt, som ikke tynger håret for meget. Det er en svær balance med langt hår, da du vil have noget der giver tekstur, men ikke fedter, og hold, uden at stive håret.

For at få den bedst mulige tekstur og glans ud af håret anbefaler vi hos Made4men at bruge en styling cream. Når du anvender en mindre mængde af cremen så får du volume og hjælper samtidig med at udjævne flyvsk hår. Udover dette handler det også om at finde en med et mat look, så dine spidser ikke kommer til at virke fedtede.

Men hvorfor har vi valgt en styling creme og ikke voks? Hårtypen som på billedet har brug for tekstur og glans frem for stærk hold. En ikke særlig udbredt metode, men det giver helt klart det flotteste og mest optimale udseende.

Dette gælder både til tykt og tyndt hår, da den er rimelig let i det. Hvis du har det lange hår som manden på vores billede, så er fordelen ved en styling cream fremfor en voks, at det er meget lettere at fordele hele rundt i håret.

Cremen kan både påføres i fugtigt eller tørt hår. Du lærer hurtigt hvor meget creme du skal bruge, det afhænger meget af hvor tykt og langt dit hår er. Men ikke for meget da vi gerne skulle opnå et naturligt look. Perfekt til “on-the-go” stilen.

Ønsker du et nemt og sommerligt surferlook til dit lange hår, er en saltvandsspray ideel. Denne spray giver dig meget lidt hold, men en del tekstur, som havde du lige været på stranden. Perfekt til det pjuskede look.

Sværhedsgrad: 4 ud af 5

Pjusket mande frisure

4. Voks til pjusket hår

Dit helt eget look. Det rodede og pjusket look er blevet moderne igen. Stilen hvor du prøver at sætte et naturligt og pjusket hår, så det ligner du lige er stået op – Dog på en moderne og og flot måde.

Her handler det om at finde et voks som ikke lader håret falde sammen og som har en blødgørende effekt på håret, der får det til at skinne og give en sund udstråling.

Uppercut Deluxe Matt Clay er lige præcis den hårvoks du skal have til det naturlige pjuskede hår.
Den er perfekt til at kunne arbejde med håret så det ligner pjusket hår, ideel at kontrollere.

Denne voks er med til at definere håret lige præcis som du ønsker det, og samtidig er det utrolig velduftende og attraktiv.
Uppercut Deluxe Matt Clay passer altså perfekt til håret der er svært at styre, eller til dig som vil have det pjuskede look.

Brug blot en smule af voksen for at du får et naturligt look. Det giver et godt hold, tørt look og er samtidig muligt at arbejde med i løbet af dagen.
Sværhedsgrad: 2 ud af 5

Tyndhåret mand

5. Voks til tyndt og fint hår

Vi er rigtig mange mennesker her i norden, som har det hår vores frisør kalder fint skandinavisk hår. Så hvis du er en af dem, så kalder du det højst sandsynlig bare tyndt hår.

Du har sikkert prøvet en masse forskellige hårvokse og produkter for at få mere volumen i håret. Tricket er at du skal vælge en voks som er drøj.Drøj betyder blot at du ikke skal bruge særlig meget af voksen, da den holder længe.

En voks som giver en mat effekt, da en glansgivende voks, vil få din hovedbund til at se fedtet ud – ingen mænd vil se usoigneret ud. Så hvis håret er fint eller tyndt, så husk altid undgå fedtede og bløde voksprodukter, håret vil falde sammen.

Et sikkert valg til det tynde og fine hår er voksen Renati Rock Hard, som er klart den stærkeste i serien Renati.
Voksen giver et mat-look, altså et naturligt look uden at det er skinnende, perfekt til det korte tynde hår.

Den har et stærk hold og giver dig samtidig den ekstra volume, så dit hår ser tykkere ud.
Altså den er perfekt til dig som har det tynde og fine hår, som mangler lidt mere fylde i håret.

Sværhedsgrad: 4 ud af 5

Bonus tip: Styling af meget tyndt hår

Hvis du lider af hårtab og har hår tilbage, som du gerne vil style kan du ånde lettet op. Vi har heldigvis nogle stylingtricks oppe i ærmet, så du får mest muligt ud af dit hår.

Du har måske hørt om hårfibre, men hvad vis du ikke ønsker at bruge disse, hvilke muligheder har du så? Du kan også få hårfibre uden farve, som blot går ind og løfter det hår du allerede har, og ikke skjuler dit hårtab.

Volumespray eller creme er også en løsning, som har samme funktion som hårfibre, nemlig at løfte og give volume til dit hår.

Brug af stylingprodukter

  • Husk at vaske voksen ud af håret igen, så undgår du en fedtet hårbund
  • Mange hårvokse skal varmes op i håndfladen før du påfører det i håret. Hvis du har problemer med det, så kan du faktisk anvende en føntørre for at varme voksen op i hånden
  • Start altid med en lille smule hårvoks, vi skulle gerne undgå med at skulle vaske håret engang til

Når dagen engang er omme og du skal til at vaske dit hår. Så vil vi gerne anbefale dig at vælge en shampoo som giver fugt til hår og hovedbund og så du derved undgår udtørring og kløe.

En shampoo som fjernestylingprodukter, så dit hår bliver rent, og glansfuldt. Her vil vi helt klart anbefale Australian BodyCare Hair Clean Shampoo.

Det handler om at prøve sig frem med de forskellige vokstyper, da det er meget forskelligt fra person til person hvad der passer til den enkelte.
Men hvis du vælger den rette voks hos Made4men, så er vi sikker på pigerne sværmer omkring dig.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål om hårvoks

Hvilken hårvoks er bedst?

Njords Hair Wax er vores bedstsælgende voks, og er meget populær af en grund. Den giver et stærkt hold og fedter ikke for meget.

Hvilken hårvoks er bedst til langt hår?

Hvis dit hår er lidt længere, og du gerne vil have et let hold, så anbefaler vores hårekspert en hårcreme eller styling paste.

Hvor meget hårvoks skal man bruge?

Vores hårekspert anbefaler, at du starter med en lille smule som du fordeler i toppen, og derefter kan du tage mere til sider og nakken.

Er hårvoks skadeligt for håret?

Det meste hårvoks der sælges på markedet i dag er af god kvalitet, og har ofte plejende ingredienser. Hvis du har allergi eller andre overfølsomheder, så kan noget hårvoks være skadeligt.