Af • 22 October, 2019

Hvor ofte renser og plejer du din hud om aftenen? Er du klar over, hvor mange bakterier, skidt, snavs og andet der sætter sig på din hud i løbet af dagen? Det er mange – og det er ikke bare mange, det er rigtig mange.

Du har måske allerede en rutine om aftenen. Du føler måske heller ikke helt, at du kan ændre din rutine for at få plads til en hudplejerutine. Vi lover dog, at det ikke tager mere end et par minutter. Det burde du også have tid til.

Hvorfor skal du rense huden om aftenen?

Mange vil nok tænke, hvorfor skal jeg egentligt rense huden, når det er aften? Det er der flere grunde til. Der sætter sig utallige ting på din hud i løbet af dagen – som i rigtig mange ting. Det er ikke godt for din hud, i hvert fald ikke hvis du gerne vil have en flot, sund og intakt hud.

Der sætter sig blandt andet:

  • Snavs og bakterier fra blandt andet dine hænder, når du rører dit ansigt
  • Skidt fra luften og miljøet
  • Når du tager telefonen op til øret
  • Solbriller af og på
  • Har tørklæde på
  • Bruger hue eller hat
  • Har fedtet hår

Der er utroligt mange ting, der kan spille ind, når det kommer til bakterier på huden. Der sætter sig nok mange flere, end du lige går og tror.

Vi ved alle, at det skal være nem hudpleje. Det skal være hudpleje mænd kan være med til. Ellers falder du fra. Er vi ikke rigtig på den?

Hvordan skal du rense huden om aftenen?

Det vigtigste er, at du har nogen gode rutiner. Så snart du er vant til at pleje din hud om aftenen, så kører det hele på ren rutine. Det kræver tilvænning, hvis der intet er blevet gjort – men du vænner dig meget hurtigt til ændringen.

Vi garanterer, at disse steps kun tager 2 minutter – og hvem har ikke lige det, til at få en sund, frisk og intakt hud? Du vil jo gerne se godt ud – det ved vi jo godt.

1. Ansigtsrens til mænd

Aftenrutine: Ansigtsrens

Dit første step i din hudpleje aftenrutine er en ansigtsrens. Vælge den ansigtsrens der passer til din hud.

Du skal have fjernet alle de bakterier, der sætter sig på din hud. Din hud regenererer om natten, og derfor skal den gerne være helt ren, så den har bedst mulighed for at arbejde.

Du bruger din ansigtsrens hver aften for at få fjernet det, der ligger sig på huden i løbet af dagen.

2. Ansigtsscrub til mænd

Aftenrutine: Ansigtsscrub

Dit andet step i din hudpleje aftenrutine er en ansigtsscrub. Vælge den ansigtsscrub der passer til din hud.

Du skal have fjernet de døde hudceller, der ligger og blokerer på huden, så du undgår urenheder, bumser og så videre. En ansigtsscrub renser huden helt i dybden, så du også minimerer urenheder i fremtiden.

Du bruger din ansigtsscrub 1-3 gange ugentligt, alt efter din hudtype.

3. Ansigtscreme til mænd

Aftenrutine: Ansigtscreme

Dit tredje step i din hudpleje aftenrutine er en ansigtscreme. Vælge den ansigtscreme der passer til din hud.

Her til sidste step skal din hud beskyttes og plejes. En creme forsejler huden, efter de brugte produkter. Den skal altid bruges efter din rens og scrub.

Du bruger din ansigtscreme hver aften. Det vil sige, et par dage om ugen har du 3 produkter at bruge, og de resterende dage bruger du kun ansigtsrens og ansigtscreme.

Hvad sker der, hvis du ikke plejer din hud?

Lige præcist dette hører vi ofte. Det er sådan, at huden er dit største organ – så hvad tror du, der sker, hvis ikke du plejer din hud? Den vil protestere – og det vil kunne ses som urenheder, bumser, knopper, rødme eller irritation – og faktisk kan det vises som flere af tingene på én gang.

Din hud skal beskytte dig mod udefrakommende faktorer, og derfor skal du beskytte og pleje den, så den kan beskytte dig hele livet. På et tidspunkt vil den vise, at du ikke har taget dig godt af din hud. Din hud kan huske, så en eller anden dag skal den nok give tilbage. Det behøver nemlig ikke ske kort tid efter – der kan gå år, og så vil din hud pludselig ældes meget hurtigere.