Af • 2 April, 2023

Alle mænd kender det med, at man har brugt utrolig lang tid på en barbering, og så ender det i røde knopper, irriteret hud, indgroet hår eller i værste fald skægpest. Det er frustrerende, og det slår lysten ud for at skulle barbere sig igen.

Barbering er flere mænds mareridt, så sidder du og har dårlige oplevelser, så er du langt fra den eneste. Det kræver blot, at du har de rigtige redskaber – og faktisk behøver det ikke være sværere, end du måske går og tror. Det hele kan klares med 3 steps, og så har du en lækker og perfekt barbering.

De rigtige barberingsredskaber

Når du skal have en god barbering, så er det nødvendigt at have gode barberingsredskaber – det siger næsten sig selv. Derfor er det vigtigt, hvis du ønsker en nem, hurtig og smertefri barbering, at du har de helt rigtige værktøjer. Jo bedre dine redskaber er, jo nemmere gør du det for dig selv.

Det aller vigtigste redskab for en barbering er selvfølgelig dit barberingsredskab – altså det, som skal skære håret af. Det er vigtigt, at du har et skarpt redskab, så du sikrer dig, at du får alle hårene, og at bladet/kniven glider nemt på huden.

Skraber, barberkniv eller Safety Razor?

Der findes et utal af forskellige redskaber, og det vigtigste er, at du finder et redskab, der passer til dig, dine behov og dine evner. Neden under ser du vores favoritter og mest solgte barberknive, skrabere og DE Safety Razors.

For at få den helt perfekte barbering, så skal du altså have en skarp og god kniv. Derudover er det vigtigt, at du holder den ved lige – skal den slibes, skal bladene skiftes, eller skal skraberen skiftes ud? Du får det aller bedste resultat med en god skarp kniv.

De 3 vigtigste steps til en perfekt barbering

Når du har sørget for, at du har en god skarp kniv – så er du faktisk allerede klar til at gå i gang med din barbering. Det er forholdsvist nemt at sørge for, at kniven spiller – og der er herfra kun 3 steps til din perfekte hurtige barbering.

Preshaveolie giver den nemme barbering

Preshaveolie er vejen frem for en god barbering. Har du ikke en preshaveolie, så skal du helt sikkert investere i en, da du får et langt bedre resultat.

Preshaveolie løfter skægget

En preshaveolie har den fornemme opgave at løfte skægget fra huden, så du får en meget tættere barbering, og så du har muligheden for at barbere håret af helt ned til roden.

Preshaveolier indeholder mange forskellige olier, der blødgører skægget, men også huden, og derved kan du opnå en fantastisk barbering i preshaveolien.

En preshaveolie er med til at minimere chancen for at få røde knopper, irriteret hud eller skægpest, da den beskytter huden under en barbering. Du kan vælge at bruge en preshaveolie alene – men du kan også med endnu større fordel bruge en barberskum eller barbercreme ovenpå preshaveolien. Det vil give din hud endnu højere beskyttelse under barberingen.

Barberskum lader kniven glide

Selvom du har din preshaveolie, så kan du med stor fordel bruge en barberskum eller barbercreme oven på din preshaveolie. Bruger du den oven på preshaveolien, er du garanteret en endnu mere sikker barbering uden sår, rifter eller røde knopper, da din hud er utroligt beskyttet. Du kan derfor selv gøre op med dig selv, om du vil bruge dette step 2 eller ikke!

Barberskum og barbercreme beskytter huden

Barberskum og barbercreme har samme mål og effekt under en barbering – nemlig at beskytte huden, samtidig med at gøre din barbering let.

En barberskum eller barbercreme ligger sig fint på huden, og gør det nemmere for dig at få en glat barbering, der ikke efterlader sår og rifter. Derudover fugter en barberskum eller barbercreme som regel også huden, så du undgår irritation på huden efterfølgende.

Vælg en gennemsigtig barbercreme hvis du vil have meget skarpe kanter – og vælge en barberskum hvis du ønsker et helt barberingsresultat.

En god barbercreme eller barberskum kommer meget an på hvilken konsistens, du ønsker. Hvis du vælger en barbercreme bør du også anskaffe dig en barberkost samt en barberskål, som du kan blande barbercremen op i.

Det kan give lige flotte resultater, om du vælger det ene frem for det andet – det kommer an på, hvad du synes er nemmest at arbejde med, og hvilket resultat du ønsker.

Aftershave er nødvendigt!

Og det er virkelig nødvendigt… Hvis du vil undgå skægpest, røde knopper, irritationer, urenheder eller rødme efter en barbering, så skal du altså bruge en aftershave. En aftershave kan gøre så meget mere for din hud, end du lige aner.

Aftershave redder alt efter din barbering

Husker du at bruge en aftershave efter hver gang, du har barberet dig? Hvis ikke, så bør du komme i gang.

En aftershave er med til at reparere, berolige, lindre og dulme eventuelle irritationer og rødme, der kan komme i forbindelse med en barbering – derfor skal du altid efter en barbering påføre aftershave.

Din aftershave kan holde din hud ren og pæn uden skægpest, røde knopper eller irritationer – den kan endda virke super kølende på en ellers rød og irriteret hud.

En aftershave skal du påføre lige efter din barbering. Du kan med fordel også anvende en god fugtighedscreme efter din aftershave, hvis du føler, at din hud føles tør og stram. Det kan dulme og køle huden yderligere, hvis du har behovet for det.

Nu har du fået de 3 vigtigste og hurtigste step til en god barbering. Det er nemt nok – du skal bare have en preshaveolie, en barberskum eller barbercreme samt en aftershave. Nemmere bliver det da ikke at få barberet dig, synes du?

Forskellige barberingsretninger

Når du skal barbere dig, så er det vigtigt, at du husker at barbere dig MED hårets groretning. Begynder du at barbere dig MOD hårets groretning, så risikerer du indgroet hår, samt større irritation i huden, fordi hårsækkene bliver irriteret.

Ansigtet deles op i forskellige dele, når du skal i gang med at barbere dig – netop fordi hårene vokser i forskellige retninger i ansigtet. Der er tale om halsen, kindpartiet, overlæbe og hage.

Sådan barberer du halsen

Når du starter, er det vigtigt, at du ved halsen vender kniven op ad – da hårene vokser op af. Når du barberer halsen, skal du derfor barbere op mod ansigtet – så får du fjernet hårene med hårets groretning.

Det er vigtigt, at du tager halsen i mange “rækker”, for at opnå det optimale resultat, og for at du kan fjerne hårene med hårets groretning.

Sådan barberer du kindpartiet

Når du skal til at tage kinderne, så kan du måske se, at hårene vokser skråt ned ad. Derfor er det vigtigt, at du vender kniven skråt nedad – og fjerner hårene ned mod mundvigen.

Fjern i flere forskellige “rækker”, da du ikke kan tage det hele på én gang. Når du lader barberingsværktøjet glide skråt ned, så får du fjernet hårene med hårets groretning.

Sådan barberer du overlæben og hagen

Når du skal barbere over læben og på hagen, så vokser hårene ned ad – det er hvert fald det mest normale, at de gør det. Det vil sige, at du skal vende dit barberingsværktøj helt lodret, så kniven kører ned mod halsen.

Igen er det vigtigt, at du fjerner håret i flere rækker, så du får det optimale resultat. Pas på læbekanten – den er meget sart, og det kan gøre utrolig ondt, hvis du skærer dig i læbekanten.

Flere gode tips til en perfekt barbering

Barbering skal for nogen være nemt og hurtigt. Det kan ikke blive hurtigere eller nemmere med disse 3 steps. Du kan dog sagtens gøre flere ting – nogen vil ikke kræve mere tid, hvor andre vil kræve lidt mere tid. Du kan derfor selv vurdere, hvad du har tiden og lysten til at inddrage i din barberingsrutine.

Du kan også inddrage disse tips til at få en endnu bedre barbering:

  • Brug et varmt omslag til at åbne porerne
  • Tag et varmt bad før barberingen til at åbne porerne
  • Skyl din kniv ofte for at få hår og produkt af kniven
  • Ha’ god med tid til selve barberingen
  • Barber gerne i et lunt/varmt rum så porerne er åbne under hele barberingen
Summary
3 steps til en god barbering for mænd
Article Name
3 steps til en god barbering for mænd
Description
Hvem vil ikke gerne have en nem og hurtig barbering? Det får du opskriften på lige her, hvor det kun gælder 3 steps til at have den perfekte barbering.
Author
Publisher Name
Made4men