Af • 5 May, 2022

Er du en travl herre? Har du hudproblemer? Eller er du på udkig efter et alternativ til dyre barberblade? Men hvad skal man vælge? Det kan være en jungle at finde rundt i alle de forskellige barbermaskiner.

Hvis du kan nikke genkendende til nogen af ovenstående ting, så er det nok på tide at skifte måden du barbere dig på. Barbering med maskine er praktisk, stilet og en fremragende investering. Det kræver bare at du bruger lidt tid på at vedligeholde dit udstyr. Vi har samlet en række gode råd, så du er klædt bedst mulig på, til at vælge det bedste udstyr for dig.

Fordele og ulemper ved barber maskiner

Som med så mange andre ting i verden, så er der også både fordele og ulemper ved at benytte en barbermaskine.

Fordele ved barber maskiner

Nutidens barbermaskiner er designet til at give den tætteste barbering som overhovedet muligt – uden at belaste og irritere huden. Fordi barbermaskiner klare barberingen hurtigere og uden direkte kontakt med selve bladet, så er de et fantastisk alternativ til personer med sart hud.

Barbermaskinen klipper ikke hårene under hudens overflade ligesom normale barberblade og man mindsker dermed risikoen for smertefulde indgroede hår.
Den måske vigtigste fordel ved barbermaskiner er at det er praktisk og tidsbesparende.

Det kræver nemlig ikke en masse forberedelse, for at man kan komme i gang med barberingen. Det eneste det kræver er en stikkontakt og så er du kørende. Derudover er de også perfekte, til at vedligeholde skægget på farten.

Ulemper ved barber maskiner

Elektronik er stort set altid en relativt stor investering. Det er dog ofte muligt at starte ud med en lidt billigere barbermaskine eller finde top-modellerne på tilbud.

Ligegyldigt hvor mange penge du vælger at bruge på en barbermaskine, så bliver din barbering aldrig lige så tæt, som med en skraber. Det kan simpelthen ikke lade sig gøre.
Derudover skal udstyret også vedligeholdes, for at man bibeholder det ønskede virkning.

Det værste der kan ske, når man skal bruge sin barbermaskine er selvfølgelig, hvis man har glemt at lade den op.

Vibrerende skær(foil) eller roterende barberblade?

Når vi snakker om elektriske barbermaskiner, findes der 2 forskellige typer. De leverer begge et fantastisk resultat, men har hver især væsentlige forskelle, der er værd at studere lidt nærmere inden man beslutter sig.

Vibrerende skær(foil)

Denne type barbermaskine har vandrette barberblade, som er beskyttet af et lille ”gitter”. Skægget ryger ned i hullerne og bliver dermed klippet af de vibrerende barbarblade indenunder.
Denne form for barbermaskine er perfekt for dig der har bløde og fine skægstubbe, eller barbere dig dagligt. Fungere også godt til folk, der har en bestemt skæg stil, hvor man kun skal have trimmet visse dele af skægget.

De er meget simple at bruge. Det eneste man skal gøre er at køre barbermaskinen frem og tilbage. Foil typen er dermed god til personer, der lige er begyndt at få skæg, og skal lære at barbere sig. Med risiko for at støde fortalere og fans af barbermaskiner med roterende barberblade, så peger langt de fleste kilder på, at foil barbermaskiner leverer den tætteste barbering.

Bedste til prisen

Remington XF8505 er en af de bedre barbermaskiner. Den er udstyret med noget der hedder Flex og Pivot teknologi, der gør at den justere sig efter ansigtet, så det er nemmere at få en tæt og jævn barbering.

Den er yderst behagelig i brug, og så har den meget lang levetid, på grund af titanium skærende, der holder længere end almindelig stål skære.

Remington XF8505 er en barbermaskine der fokusere ekstremt meget på comfort, og er derfor ekstra god, hvis du har sart hud. Den speciale dual foil teknologi, gør at det er nemmere for bladende at følge ansigtet, og på den måde for du en meget bedre barberings oplevelse.

Bedst til prisen

Roterende barberblade

Som navnet måske indikerer, så barbere denne type barbermaskine ved hjælp af roterende barberblade. Den mest normale type, er en med 3 roterende blade. Disse blade er designet til at følge ansigtets former og klippe skægget uanset hvilken retning de er vokset ud i.

Bedste allround barbermaskine

Remington XR1370 HyperFlex Pro er til dig der gerne vil spare ekstra tid om morgenen. Barbermaskinen er nemlig 100% vandtæt, og du kan derfor bruge den når du står under bruseren. Fordel ved at bruge den i badet er, at det varme vand er med til at blødgøre hårene og åbne porerne, så det bliver nemmere at barber sig.

Maskinen kommer med alverdens moderne teknologi, så du får den bedste barbering du har prøvet. Den former sig nemt efter alle kanter og former, så du får en tæt barbering hver eneste gang. Maskinen kommer også med en hurtigopladnings funktion, så du kan få op til 60 minutters barbering på bare 5 minutter.

Anbefalet

Hvordan du får det meste ud af din barbermaskine

Det er ikke altid lige nemt at bruge en elektrisk barbermaskine og der skal øvelse til – ligesom så meget andet. Her kommer et par gode tips og tricks til den bedste anvendelse af barbermaskiner.

Barber maskiner generere varme

De roterende eller vibrerende barberblade skaber friktion og dermed varme. Derfor kan det være en god idé at starte med at barbere de mest sensitive områder først, før barbermaskinen har en chance for at blive varm. Det betyder at du skal starte med halsen og bevæge dig opad.

Stræk huden ud

For at opnå det bedste resultat, kan du med fordel bruge dine fingre til at strække huden ud, så barbermaskinen har lettere ved at fjerne skægget. Det giver en tættere barbering og hjælper også dig selv med at komme rundt overalt.

Pres ikke barbermaskinen for hårdt mod huden

Hele pointen med barbermaskiner er, at den skal gøre arbejdet for dig. Derfor skal du ikke trykke for hårdt, når du barbere dig. Det bedste resultat opnås klart med et let pres på huden. Det eneste der betyder noget, er faktisk bare at bladene skal have konstant kontakt med huden.

Forberedelse skaber et bedre resultat

For at give barbermaskinen de bedste arbejdsvilkår, er det en god idé at benytte et plejeprodukt. Det betyder nemlig at barbermaskinen kan få ordenligt fat i alt skægget og dermed fjerne det hele.

Det er ikke alle barbermaskiner, hvor det er lige nødvendigt. Det skader dog aldrig og giver i langt de fleste tilfælde et forbedret resultat. Vær opmærksom på aldrig at bruge en barbermaskine i kombination med barberingsolier. Olierne går nemlig ind og ødelægger bladene på maskinen.

Vi anbefaler at man bruger en Proraso pre-shave cream – som ovenikøbet er en af vores bestsellers. Denne creme indeholder eucalyptus der har en blødgørende effekt på skægget, og så inderholder den også menthol, så den giver en dejlig friskhed til barberingen.

Find den helt rigtige teknik:

Som nævnt tidligere, så gør øvelse mester. Der er selvfølgelig mange forskellige måder og teknikker at barbere sig på. Der findes dog en generel hovedregel, når det kommer til bevægelsen af de 2 forskellige typer barbermaskiner.

Foil: Bevæg barbermaskinen frem og tilbage for at fjerne skæg
Roterende hoveder: Bevæg barbermaskinen i små cirkelbevægelser for at fjerne skæg.

Hold dit udstyr rent:

Selvom moderne barbermaskiner er designet til, ikke at skulle bruge specielt meget vedligeholdelse og rengøring, så er det alligevel en rigtig god idé at holde det hele så rent som muligt.

Dette er specielt vigtigt, hvis du har sart hud.

Derudover kan man også opleve at barbermaskinen mister kraft, hvis for meget skidt og hår sidder fast.

Eksfolier og fugtiggør huden:

Det er ikke udelukkende et godt råd til maskinbarbering, men en generel god idé til alle mænd specielt, da vores hud ofte bliver mere irriteret på grund af skægget.

Men grunden til at det også er en god idé, når man benytter sig af en barberingsmaskine, er at huden ikke bliver eksfolieret på samme måde, som ved brug af en skraber. Når man benytter sig af en skraber, så fjerner man rent faktisk 1-2 lag af huden og dermed også døde hudceller.

Det er man altså nødt til at gøre manuelt, når man bruger en barberingsmaskine, da de desværre ikke har samme fordel. Dette er kun noget man bør gøre 1-2 gange om ugen.
Derudover er det altid en god idé at bruge en fugtighedscreme efter barberingen, så man sørger for at opretholde en god fugtighed i huden og slipper for en masse kedelig følger.

Specielt hvis man har sart hud.

Følgende bestsellers er sikre vindere og hjælper dig og din hud:

Njord Scrub – Weekly Facial Exfoliator er en af vores bedste ansigstsrubs, og er derfor også en af de mest solgte. Den mindsker risikoen for indgroede hår, og hjælper dig på samme tid med at rense alle de døde hudceller ud, så du får en pæn og ren hud.

Når du har brugt en ansigtsrub, er det altid godt at bruge en fugtighedscreme, da den hjælper med at beskytte dine porer efter de er blevet renset. En god ansigtscreme, som denne fra Njord, giver dig også en dejlig pæn hud.

Afsluttende kommentarer til maskinbarbering:

Hvis du for første gang skifter til barbering med maskine, så vær opmærksom på, at huden skal have noget tid til at vænne sig til denne nye belastning. Der er ikke andet at gøre end, at lade huden vænne sig til det. Bliv ikke skræmt af en eventuel voldsom reaktion efter din første barbering.

Det er derfor en dårlig idé at skifte for meget frem og tilbage mellem maskinbarbering og skraber, da det forvirre huden og højst sandsynligt vil have svært ved at håndtere det.

Hvad er dine egne erfaringer med maskinbarbering? Er du mest til barbering med skraber eller er barbering med maskine også blevet din favorit? Vi er altid interesserede i at høre jeres mening i kommentarsporet neden under artiklen!

Happy shaving!

Summary