Af • 21 February, 2024

Jagter du også den perfekte barbering? Der findes utroligt mange forskellige metoder at barbere sig på, og de fleste mænd har hver især deres helt egen ting, som får deres barbering til at gå lidt lettere.

Vi har derfor fundet de 10 bedste barberings tips og tricks, så du kan forbedre din barbering. Hvis du er heldig, finder du måske det som kommer til at forandre din barbering, så den bliver perfekt.

1. Køl tingene ned

For at gøre din hud bedst klar til barbering, kan det være end god ide’ at bruge en ansigtsvask inden barbering og skylle efter med lunkent vand. Prøv at undgå helt varmt vand, da det kan være med til at tørre huden ud, og der vil også være større chance for irritationer under barberingen.

Vi anbefaler Njord Wash, der er af en af vores bedste ansigtsvaske, den giver en utroligt dejlig følelse i ansigtet, om den enten er brugt før eller efter barbering. Den hjælper med at holde huden ren, og den bløder skægget op så det er nemmere for barberbladene at skære igennem.

Hvis din hud er mere fedtet eller hvis huden skinner meget, anbefaler vi denne ansigtsvask fra Recipe for men. Den går nemlig aktivt ind og bearbejder din fedtet hud, og er med til at give den et mere mat look. Den er også rigtigt god at bruge inden barbering, da den hjælper med at beskytte huden, og sørger for at skægget er blødt.

2. Langsomme og korte bevægelser

Mænd der har problemer med røde knopper og irritationer efter barbering, er ofte dem der barbere sig med 100 km/t. Slå håndbremsen i og brug lidt ekstra tid. Barber kortere afstande af gangen og gør det langsomt, så får du med garanti en bedre oplevelse med din barbering, og du vil med garanti også kunne mindske dine irritationer under og efter barberingen.

3. Brug en barberkost

En barberkost er en super god investering når det kommer til barbering. Det er nemlig det bedste værktøj til at røre en god og luftig barberskum op, og så hjælper den oven i købet med at løfte hårene, så det bliver nemmere at barbere sig.

Hvis du gerne vil have en super lækker barberkost i et eksklusivt look, så skal du tjekke denne ud fra Mühle Shaving. Det er nemlig en barberkost i top kvalitet, men som stadig kan fås til en overkommelig pris. Den har den såkaldte “Pure Badger”, det betyder at den har en mere masserende effekt på huden, og at den er rigtig godt til at rejse skægget så det bliver nemt at barbere.

4. Ekstra smørelse

Hvis du ikke synes barberbladet glider let over huden, så kan det være et godt trick at bruge lidt barberolie inden du tilføjer din barberskum eller gel. Det giver nemlig en dejlig glat overfalde på huden, så barberbladet nemmere kan glide hen over huden, uden så meget modstand. Det er også et godt trick hvis du har meget følsom hud, fordi den er mildere mod huden end klassiske barberingsprodukter.

Hvis du ikke kan komme igennem de stride skægstubbe så har vi her to produkter, der kan hjælpe dig utroligt godt på vej. Det er vores to bedste barberolier, der hjælper med at bløde skægget op, og som også giver en dejlig glat overfalde, som din skraber kan bevæge sig let og elegant henover, uden at møde modstand fra huden eller skægget.

5. Cirkulære bevægelser

Når du påfører din barberskum eller gel, så gør det med cirkulære bevægelser. Dit skæg gror nemlig i mange forskellige retninger og på denne måde hjælper du med at få skægget til at rejse sig fra huden. Ved at massere huden sørger du for at få skægget til at rejse sig, så din barbering bliver lettere og kommer til at gå hurtigere.

6. Har du hørt om Aloe Vera?

Har du prøvet at bruge Aloe Vera creme til at få din hud til at slappe af efter barbering. Grunden til Aloe Vera er så godt til irriteret hud, er fordi det hjælper med at køle huden og få den til at slappe af.

Hvis du ønsker at prøve et lækkert barberingsprodukt med Aloe Vera, så skal du prøve denne aftershave fra Mühle Shaving. Den har en meget mild og frisk duft, og så giver den en utroligt dejlig og blød fornemmelse i huden efter barbering. Den bliver optaget hurtigt i huden, så du slipper for en fedtet og skinnende hud.

7. Et let pres, ikke trykke

Mange mænd tror at desto hårdere de tryk barberbladet mod huden, desto tættere en barbering får de også. Sådan er det desværre ikke, det giver ofte mange flere irritationer.

De moderne barberblade er faktisk også designet til, at man kun skal ligge et meget let pres på huden, da bladende er så skarpe, og selve vinklingen på blade gør at de nemt kan skære igennem hårene. Derfor skal du kun presse på, så bladet ligger sig tæt til huden, og derefter lade barberbladet klare arbejdet i stedet for at trykke det ind til huden.

8. Hold din barberblade skarpe

Husk at det ikke er mærket på din barberblade, der er det vigtigste, men i bund og grund handler det om at holde dem skarpe, og der kan selvfølgelig være lidt forskellig levetid på de forskellige mærker.

Det er dog ikke altid lige nemt, og der er mange der ikke behandler deres barberblade særligt godt. Hvis du barberer dig med sløve og beskidte barberblade, så er der en grund til at du får irriteret hud og røde knopper.

Hvis du er vant til at barbere dig med barberblade, så skal du prøve Razorpit. Det er en helt ny måde, hvorpå man kan slibe sine barberblade, så de altid er super skarpe.

Du vil også opleve, at et enkelt af dine barberblade vil blive ved med at være skarpt i flere uger, selvom du barbere dig dagligt. Det er en utroligt god måde, at spare penge på sin barbering, og så er det også en god måde at gøre barbering mere behagelig, da man altid barbere sig med skarpe barberblade.

9. Hvad gør man når man skærer sig?

Hvis du er så uheldig at skære dig under barbering, er der to løsninger på problemet. Den første er en af de mest effektive løsninger, som også er brugt i mange barbershops rundt omkring i verden. Det er en alum blok, som er et naturligt redskab, der hjælper med at stoppe blødninger fra din skraber. Benjamin Barber har lavet en super lækker alum blok, der hjælper dig med at stoppe blødninger efter barbering.

Denne Alum stift er en must have i toilettasken eller på badeværelset. Du påfører bare en dråbe vand på på toppen af stiften og påfører den mod det berørte område. Det kan svie en smule, men stopper blødningen.

Når du endelig har fået stoppet blødningen, er der sikkert et grimt sår, der hvor du har skåret dig. Den nemmeste måde at skjule såret på, er med en dækstift. Der anbefaler vi vores dækstifter fra Menjai, der er af utroligt god kvalitet, og giver en naturlig farve til huden.


10. Brug fugtighedscreme

Det kan godt være din hud ser pæn og glat ud, men i virkeligheden er der utroligt mange små rifter i huden, som kan skabe problemer hvis huden bliver tør, specielt når du skal barbere dig. Så hvis du sørger for at bruge en fugtighedscreme en til to gange om dagen, sørger du for at din hud ikke tørre ud og mindsker derfor dine chancer for irritationer under barbering.

Njord har lavet en fugtighedscreme, der klarer jobbet til perfektion. Deres Moisturiser, holder din hud fugtet, uden at den begynder at skinne. Cremen trænger nemt ind i huden og giver et flot resultat.