Af • 8 January, 2023

Du kender måske denne problematik – du er træt af barbermaskinen. Den giver dig ikke den glatte, flotte og bløde barbering, som du inderligt ønsker. Det store spørgsmål – men hvad skal du så vælge?

Du skal selvfølgelig vælge en Old School Barbering. Bare rolig – det kan alle lære. Derfor har vi lavet en bedst i test af barberknive, også kaldet Straight Razor – netop for at du får den bedste forudsætning for at lave den allerbedste Old School Barbering.

Hvorfor vælge en barberkniv?

Ragekniv, cut-throat razor, barberkniv, straight razor eller rager. Ja, kært barn har mange navne. Derfor kan du være stødt på en af ovenstående mange navne, men det er stadig den samme type kniv, der er tale om.

Uanset om du er nybegynder eller øvet i at bruge barberkniv, så vil du opnå et flot barberings resultat med en barberkniv.

Denne barbering metode er meget old school agtig – og utroligt nok, så er det blevet ekstremt moderne igen at bruge en barberkniv. Især også helt ned i den unge alder er det moderne og ekstremt populært at bruge.

Hvad er fordelene ved en barberkniv?

Der er faktisk mange fordele ved at bruge en barberkniv. Selvom du måske tænker, det er svært eller farligt, så skal du bare ind i rutinen. Når du er inde i rutinen, så vil du aldrig gå tilbage til andet – det kan vi nærmest love dig!

Fordelene ved en barberkniv er blandt andet:

 • Meget tæt og glat barbering
 • Få en meget skarp kant på din barbering
 • Utrolig skarpe blade
 • Du undgår at skifte blade konstant! Kniven skal blot slibes med læderstrop
 • Du skal blot køre over huden én gang – det minimerer dermed irritation, skægpest og rødme
 • Miljøvenlig barberkniv – du smider ikke barberblade og skrabere ud

Bedst i test 2023: Barberknive top 5

Vi har lavet den helt store barberkniv test, for at du får den bedste vejledning i barberknive. Det vil gøre det endnu nemmere for dig at vælge den helt rigtige barberkniv.

Der er både knive til nybegyndere, til de øvet og til de kvalitetsbevidste – der er derfor en barberkniv til alle ønsker og behov.

Du kan med en barberkniv virkelig vise din maskuline side!

Njord Straight Razor (Sort Håndtag, 5/8″)

Er du ikke øvet i en wet shaving, så skal du ikke fortvivle, fordi det ser svært ud. Med denne Njord Straight Razor bliver det nemmere for dig at starte med en wet shaving – så er du nybegynder, kan du sagtens bruge denne maskuline barberkniv.

Njord barberkniven har en ekstrem god kvalitet, da den er lavet af carbon stål, der er det ultimative bedste, du kan få i en barberkniv. Tysk kvalitet fra Solingen, som bl.a. også er kendt for andre dyrere producenter. Den er ekstremt skarp, og så er det nemt at arbejde med – og lige derfor kan du som nybegynder sagtens vælge denne barberkniv. Barberkniven er shave ready og kan også købes som komplet barberingssæt her.

Det sikre valg

Thiers Issard Straight Razor Barberkniv (Blond Horn Håndtag 5/8″)

Er du en wet shaving mand – og har været det længe? Så er denne barberkniv lige til dig, der ved, hvad du laver, når du barberer dig. Den kan ikke få mere kvalitet, end denne kniv vil give dig.

Denne barberkniv giver dig lige præcis alt, hvad en barberkniv skal kunne. Den har blandt andet verdens stærkeste stål, samtidig med den har et lækkert maskulint design. Du får dit ego og selvtillid fyldt op med barberkniv – og desuden får du Danmarks lækreste barbering.

Med denne legendariske kvalitets barberkniv er du garanteret, at du har din barberkniv resten af livet! Du sparer derfor utrolig mange penge i længden.

Kvalitet

Dovo Straight Razor Barberkniv (Tortoiseshell Håndtag, 5/8″)

Er du lidt mere rutineret i en wet shaving, så kan du vælge denne klassiske men meget moderne kniv fra Dovo Solingen. En af producentens mest populære modeller. Den skærer godt, og desuden får du en virkelig god barberkniv til prisen.

Du får en kniv, der ligger utrolig godt i hånden – hvilket giver dig et flot barberingsresultat. Barberkniven er smedet af kvalitets carbon stål. Håndtaget er imiteret skildbaddeskjold og med et stilrent guld ætsning af det kendte Dovo Solingen logo på siden.

Øvet

Frank Shaving Straight Razor Barberkniv (Træ Håndtag, 5/8″)

Er du nybegynder, og er det aller første gang, du skal bevæge dig ud i en wet shaving og old school barbering, så kan du med stor fordel vælge denne barberkniv fra Frank Shaving.

Du får her muligheden for at teste, om en gammeldags barbering er noget for dig – også helt uden at du skal ud og bruge alt for mange penge på det.

Vær’ tålmodig når du skal lave din første old school barbering, så du ikke ridser dig selv. Så snart du har lavet en wet shaving et par gange, så er du allerede godt inde i den klassiske barbering metode.

Bedst til prisen

Barberkniv med udskiftelige blade

En barberkniv med udskiftelige blade er barberingskniv, hvor bladet er et DE barberblad, som man kender fra en Safety Razor. Denne type barberkniv kaldes for en shavette. Det adskiller sig fra traditionelle barberknive ved, at det har udskiftelige blade, der kan erstattes, når de bliver sløve. Dette giver dig mulighed for altid at have en skarp kniv, hvilket sikrer en glat og præcis barbering. Udskiftelige blade også gør det nemmere og mere hygiejnisk at rengøre kniven, da det blot er et spørgsmål om at udskifte bladene frem for at rengøre en hel kniv. Barberknive med udskiftelige blade er et godt valg for dem, der ønsker en enkel, pålidelig og hygiejnisk barberingsløsning.

Derudover kan en shavette også være den rigtige løsning for dig, hvis du er nybegynder, da det er billigere for dig at komme i gang.

Nybegynder

Sådan får du den bedste barberings oplevelse

Der er flere ting, du kan gøre, for at du får den bedste oplevelse ved din barbering. Det kræver ikke kun, at du har fundet en god kniv – det handler også om forberedelsen før og efter din barbering samt vedligeholdelse af din barberkniv efterfølgende.

Bare rolig – det er slet ikke så svært eller indviklet. Langt fra!

Gode tips til at få den bedste barberings oplevelse:

 • Stålet er utrolig vigtigt for dit resultat – det bedste materiale er carbon stål
 • Have gode barberingsprodukter, der gør din barbering meget lettere
 • Have gode før og efter produkter til din hud
 • Ha’ en stor håndfuld tålmodighed, så du undgår ridser eller skader
 • Barber dig med skæggets groretning – derved undgår du irritation, rødme, skægpest osv.
 • Pres ikke kniven mod huden – det er kniven, der skal lave hele arbejdet
 • Sørg for at holde din kniv skarp ved at slibe den
 • Den kan holde næsten hele livet, hvis du vedligeholder den

Har du drømt om længe at prøve en old school barbering – så skal du bare springe ud i det. Du finder kun ud af, om det er noget for dig, hvis du prøver det af. Hvis du er helt ny på markedet indenfor barbering, så er en god idé også at starte ud med et barberkniv startsæt – der får du nemlig alt det, du skal bruge til en perfekt barbering.

Det værste der kan ske er, at du finder ud af, at det ikke er dig. Så spring bare ud i det – de fleste kommer til at elske denne barbering metode. Og desuden er damerne vilde med, at du er så maskulin!