Af • 16 April, 2023

Når du står der i butikken og skal vælge et pre-shave produkt – hvad vælger du så? Ved du, hvad dine venner foretrækker eller bruger? Valget af produkt er individuelt, og derfor er det forskelligt fra person til person, hvad du bør vælge.

Du har sikkert revet det produkt ned fra hylden, der var den hurtigste løsning for dig. Du stod måske på vej til fest, og åbner skabet og finder ud af, du ikke har mere barberskum. Det er også den hurtigste metode.

Hvorfor bruge barberskum?

Som mand bruger du over 60 timer på at barbere dig – det svarer faktisk til over 138 dage i løbet af et liv, bruger du på at barbere dig. Derfor skal det jo også være en god oplevelse, når du bruger så mange timer på det.

Bruger du allerede en barberskum, men ved egentligt ikke rigtigt hvorfor, du bruger den – eller er du en af dem, der ikke bruger en barberskum, men vil gerne til det, og mangler lidt information om hvorfor, så får du alle svarene lige her.

Hvorfor skal du egentligt bruge en barberskum? For er det også nødvendigt?

 • Barberingen bliver nemmere
 • Skånsom mod huden
 • Du reparerer og fugter huden
 • Skåner huden for irritation, rødme og knopper
 • Kniven glider bedre

En barberskum har jo været kendt i mange mange år – og har også været lidt tilbage på markedet, men en barberskum ved alle, hvad er – og hvordan den bruges. Det er umiddelbart det produkt, der er nemmest at springe ud i, når man skal prøve sig af med en barbering første gang.

Barberskum – Bedst i test 2023

Vi har lavet en barberskum test. Netop for at kunne dig hjælpe dig, så du kommer til at vælge den aller bedste barberskum, der passer til lige netop dig.

Husk på, at det er meget individuelt, hvad man godt kan lide af en barberskum. Derfor skal du inden, du bestemmer dig, finder ud af hvad du kan lide af en barberskum. Konsistens, duft, egenskaber og meget mere – hvad kan du lide, hvordan skal DIN barberskum være?

De bedste barberskum til mænd kommer lige her!

Njord Foam – Anti-Irritation Shaving Foam

Er din hud sart, sensitiv eller har du det med at få røde knopper efter en barbering? Så skal du prøve at barbere dig med denne barberskum fra Njord. Den er helt uden parfume, parabener og farvestoffer – hvilket betyder, at du kan undgå indgroet hår, irriteret hud og røde knopper.

Er du til en sæbelignende barberskum – så har du den lige her. Den skummer som sådan ikke op, og derfor har du et bedre overblik over din barbering, da den ikke ligger sig som en hinde på din hud.

Den er nem at dosere, og det betyder, at du sparer på produktet – og den vil holde længere tid. Dette er en sikker vinder til alle mænd, der barberer sig. Desuden kan den bruges på hele kroppen – også intimt! Den indeholder nemlig antibakterielle ingredienser, der sørger for, at der ikke opstår irritation, kommer bakterier på huden eller andet under din barbering.

Det sikre valg

Proraso Barberskum – Eucalyptus Oil & Menthol

En Proraso barberskum der er spækket med antibakterielle egenskaber som blandt andet eucalyptus og menthol. Desuden er menthol utrolig kølende på huden – og har en forfriskende effekt. Barberskummen er helt uden silikone, kunstig farve og parabener – hvilket også sikrer dig en god barbering.

Denne barberskum bliver skummet op, når den fordeles – derfor mister du en lille smule overblikket, da det ligger som en hinde på huden. Dog er skummet utrolig god til at blødgører skægget, så du får en endnu nemmere barbering, da hårene nemmere fjernes – og du får en tæt barbering.

Skummet er nemt at overdosere, så start med en passende mængde, da huden ikke skal være helt pakket ind i barberskum – det gør din barbering meget vanskeligere.

Det antibakterielle valg

Matas Men Shaving Foam Sensitiv Hud

Får du altid og hver eneste gang barberings knopper eller irriteret hud? Så forestil dig at du kan undgå det. Det kan du nemlig helt med denne barberskum fra Matas Men, da den indeholder provitamin B5 og aloe vera, der er utroligt fugtgivende og beroligende på huden. Derudover er den også fri for parfume.

Denne barberskum skummes op, så snart den påføres på huden. Derfor skal du tage en passende mængde, så du ikke putter for meget barberskum på området. Det kan dog være svært at have et stort overblik over barberingen, da den ligger som en hvid hinde på huden.

Hvis du i forvejen er meget sart, er det en god idé, at du påfører en ansigtscreme efterfølgende din barbering. Det vil endnu engang medvirke, at du undgår knopper og irritation efter din barbering.

Det sensitive valg

ShaveSafe – 2-i-1 Barberskum

Denne barberskum er utrolig! Ikke nok med at den gør barberingen nem, så er den uden parfume, parabener og farvestoffer. Den forebygger mod indgroet hår, irritation, skægpest og røde knopper og har en ekstremt desinficerende effekt på huden, så du undgår bakterier på din hud samt på dit barberingsredskab.

Barberskummen bliver skummet op, så snart du fordeler det på fugtet hud. Derfor er det nemt og hurtigt at gå i gang med din barbering. Den er endda god, uanset om du bruger maskine, skraber, voks eller noget helt fjerde.

Denne ShaveSafe barberskum klarer alle problemer med det samme – så du ikke skal bekymre dig efter din barbering. Nemmere bliver det jo altså ikke! Den er drøj, og derfor har du barberskum til meget længe – medmindre du overdoserer med din barberskum.

Det optimale valg

Hvor meget barberskum skal der bruges?

Riiiiiigtig mange tror desværre, at der bare skal et ordentligt lag på, fordi din hud er bedre beskyttet. Det er bare langt fra sandheden. Bruger du alt for meget barberskum, så risikerer du faktisk, at du skøjter endnu mere rundt på huden, og kan komme til at ridse dig selv, fordi der er alt for meget produkt.

Du er derfor ikke bedre beskyttet af den grund, at du bruger alt for meget produkt. Tværtimod kan det have den modsatte effekt.

Derfor bør du bruge en passende mængde. Det er vigtigt, at du masserer din barberskum ind i huden – det skal ligge ordentligt på huden, og derfor ikke bare duppes på – det er ik’ nok.

Barbering uden barberskum?

Efter at have lavet en bedst i test, så bør det være ret tydeligt, at det ikke fungere sindssyg godt til en barbering uden barberskum. Det dur altså bare ikke, hvis du ønsker et godt resultat eller en god barberingsoplevelse.

For at du endnu nemmere kan tage beslutningen for, hvad du skal vælge – så gør vi det endnu nemmere for dig med en fordel og ulempe liste ved barberskum.

Fordele ved barberskum

 • Klar til brug med det samme
 • Skal ikke skummes op eller blandes
 • Hurtig at påføre og fordele
 • Forholdsvist billigt
 • God til dig der er på farten eller har travlt
 • Tæt barbering

Ulemper ved barberskum

 • Ligger som en hinde på huden
 • Svært at se ordentligt hvor kanten skal gå, hvis du ønsker skarpt look
 • Svært at have kontrollen
 • Kan udtørre huden

Gode egenskaber i en barberskum

Der findes et hav af barberskum – og hvilken skal du lige vælge? Hvad skal du gå efter? Først skal du finde ud af, hvordan din hud reagerer, når du har barberet dig. Derefter vælger du produktet ud fra din hud.

Gode egenskaber kan blandt andet være:

 • Lindrende ingredienser
 • Beroligende ingredienser
 • Kølende ingredienser
 • Fugtgivende ingredienser
 • Opfriskende ingredienser
 • Antibakterielle ingredienser

Din barberskum er faktisk næsten det vigtigste produkt i din barbering. Det skal beskytte din hud, samt sørge for at reparere hvis der er sket en skade. Du bør give dig selv et godt resultat – og det kan du give dig selv med en barberskum.