Af • 15 January, 2024

Professionelle hårtrimmere har vundet frem i mange af de danske hjem og det er ikke længere blot frisøren, som ønsker det bedste grej indenfor hårklipning. Men de mange muligheder gør det ikke nemmere at vælge den bedste hårtrimmer.

Vi har derfor lavet en hårtrimmer test, hvor vi har testet mere end 100 gode hårtrimmere på det danske marked i 2024. Find den hårtrimmer, som matcher lige netop dine behov bedst.

Årets Bedste Hårtrimmere – Bedst i Test

Hårtrimmere finder i mange forskellige prisklasser og er naturligvis forskellige i funktioner, teknologi, design og egenskaber. Pris og kvalitet hænger ikke nødvendigvis altid sammen og du kan nemt blive overrasket over, hvor meget kvalitet du kan få for pengene.

Hårtrimmer testen sammenligner mere end 100 trimmere fra forskellige mærker og vi har fundet de 7 bedste hårtrimmere til forskellige behov. Så kan du nemt og trygt vælge rigtigt første gang. Se årets hårtrimmer bedst i test herunder.

Testvinder

Bedst til prisen

Den effektive

Bestseller

Frisørens valg

Den komplette pakke

Den profesionelle

Vores bedstsælgende hårtrimmer

Denne Wella Professional Contura HS61 trimmer er faktisk vores bedstsælgende trimmer – da den har alsidigheden til at trimme både hår og skæg. Du kan trimme både uden afstandskam eller med afstandskam – derudover er den perfekt til at lave en meget detaljeret trimning, så du vil kunne opnå gode skarpe resultater.

Du kan forvente trimmer, der lever op til lige det, den lover. Derudover larmer trimmeren ikke, så du kan stå i stilhed og ordne din meget præcise trimning.

Motorstyrke: Middel
Skærehoved bredde: 25 mm.
Bladtype: Selv-slibende blade
Batteri kapacitet: Op til 35 minutter
Længdeindstillinger: Ca. 0,1 mm uden afstandskam, 3-6 mm. med afstandskam
Støjniveau: 60 dB – meget stille motor
Vægt: 110 gram.
Kundeanmeldelser: 4.5/5 (24 anmeldelser) – Rasmus: “Den bedste trimmer jeg nogensinde har haft – ergo det bedste køb ever!

Bedste hårtrimmer til prisen

Remington HC500 Easy Fade Hårklipper er valgt som bedst til prisen og har en utroligt kraftig motor, som sørger for at klippe alle hårene jævnt. Med kombinationen af en stærk motor og selvslibende skær i japansk kvalitet for et skarpere snit er du garanteret optimale resultater, hver gang du bruger Remington Easy Fade Hårklipper.

Trimmeren har en motor af stærk styrke og en stor variation i længdeindstillinger – lige fra 1,0 mm til 25 mm. Hårklipperen er udstyret med 9 gradueringskamme og 10 special designet fade-klippekamme. Den giver dig derfor fri mulighed for at skabe din egen fade-stil. Med det justerbare skær kan du nemt justere de koste afstande. Bladene er rustfrit stål og selvslibende, så de holder sig skarpe længe. Trimmeren kan desuden bruges med og uden ledning i 50 min.

Motorstyrke: Stærk motor, 7500 omdrejninger.
Skærehoved bredde: 35 mm.
Bladtype: Rustfrit stål, selv-slibende blade
Batteri kapacitet: Op til 50 min. klippetid pr. opladning
Længdeindstillinger: 1,0 mm uden afstandskam, og i alt 19 afstandskamme op til 30 mm.
Vægt: 240 gram.
Kundeanmeldelser: Ingen endnu – Denne trimmer er med grundet pris/kvalitets forholdet.

Det komplette hårtrimmersæt til frisør og hjemmeklip

En nyhed fra BaByliss PRO, hvor der kombineres alt hvad frisører og barbers kender mærket for. Denne gang bare i et komplet hårtrimmersæt kaldet BaByliss PRO 4Artist Combo i den nye farvevariant Gunsteel. I sættet får du alt til en effektiv og ubesværet hårklipning og barbering. Den professionelle hårklipper med en Super Motor leverer konstant og trådløs klipning. 

Du får 2 trimmere, som begge har et metalhus til professionel og holdbar brug. Den avancerede Lithium teknologi til en vedvarende strømforsyning under brug. Den børsteløse højmoments motor sikrer højeste effekt og altid maksimal bladhastighed. Et komplet hårtrimmersæt fra BaByliss PRO, som klipper ubesværet igennem alle hårtyper – både tykt, langt og helt almindeligt. 

Hårtrimmer sættet vinder en plads i vores hårtrimmer test, da du får den fuldkomne pakke. En professionel hårklipper, en kvalitets skægtrimmer, forskellige skærhoveder, 8 afstandskamme og værktøj til at zero-gappe trimmeren. Du får naturligvis også alt til vedligeholdelse, så du har den bedste hårtrimmer i mange år frem.

Motorstyrke: Stærk EDM motor (udviklet i samarbejde med Ferrari)
Skærehoved bredde: 45mm præcisionsskær
Bladtype: Japanske stålblade med Nikkel / Titanium belægning
Batteri kapacitet: 120 min (kan også anvendes uafbrudt med ledning)
Længdeindstillinger: Justerbar fra 0,8 til 3,5 mm og 8 afstandskamme: 1.5 – 3 – 4.8 – 6 – 10 – 13 – 16 – 19 mm
Støjniveau: Middel.
Vægt: 640 gram (hårtrimmeren)
Kundeanmeldelser: 5/5 (9 Google anmeldelser) Ingen anmeldelser fra vores kunder endnu.

Den bedste hårtrimmer 2024

Vores ‘Bedst i test’ i årets hårtrimmer test er Andis Cordless USPro™ Lithium Hårtrimmer. Hårtrimmeren er årets vinder, da du får en professionel hårtrimmer fra en anerkendt mærke, men til en utrolig fornuftigt pris og med uanede mulighed for varierende look i din frisure. 

Hårtrimmeren fra Andis er god til hjemmeklipning, nybegynderen, men også til frisøren og dækker de fleste af forbrugernes behov i forhold til motorstyrke, batteri, skærehoved, funktioner og længdeindstillinger. Du får en kraftfuld roterende DC motor med 5.500 omdrejninger pr. minut og den avancerede Lithium teknologi, så du er sikret vedvarende og konstant strømforsyning under klipning.

Du får en hårtrimmer, som klipper effektiv både med og uden ledning og et 40 mm skærehoved i carbon stål for hurtig og præcis klipning. Hårtrimmeren klipper helt ned til 0,3 mm (med mulighed for at zero-gappe) og op til 25 mm med de 9 tilhørende afstandskamme. Den har et ergonomisk og let design og vejer kun 280 gram.

Motorstyrke: Middel – med 5.500 omdrejninger pr. minut
Skærehoved bredde: 40 mm.
Bladtype: Carbon stål med titanium belægning
Batteri kapacitet: 120 min (kan også anvendes uafbrudt med ledning).
Længdeindstillinger: Justerbar skæreblad fra 0,3 til 1 mm og 9 afstandskamme: 1.5 – 2.4 – 3 – 4.5 – 6 – 10 – 13 – 19 – 25 mm
Støjniveau: Middel
Vægt: 280 gram.
Kundeanmeldelser: 4,3/5 (106 Amazon anmeldelser) Ingen anmeldelser fra vores kunder endnu.

Den effektive og udholdende trimmer

Andis Slimline® Pro Lithium T-Blade Hår- og Skægtrimmer er en trimmer med roterende motor, som bedst egner sig til at trimme halsen og arbejde let rundt om skæg og ører. Trimmeren er udstyret med Lithium-ion-batterier, der sikrer 2 timers brug på blot 2,5 times opladning.

Andis Slimline® Pro Lithium T-Blade Hår- og Skægtrimmer er med stålskær, der giver en jævn og effektiv trimning. Klipperen har et justerbart skær, Der er mulighed for at “zero gappe” maskinen.

Trods den enorme motorkraft, vejer den lille hårtrimmer kun 260 gram og ligger utrolig ergonomisk i hånden. Det gør hårtrimmeren særdeles nem og komfortabel at bruge!

Motorstyrke: Middel
Skærehoved bredde: 25 mm.
Bladtype: Carbon stål med Titanium belægning
Batteri kapacitet: 120 min
Længdeindstillinger: Fra 0,1mm til 0,3 uden afstandskam. 4 afstandskamme giver 1,5 – 3 – 6 – 10 mm.
Støjniveau: 60 dB(A) (Meget stille)
Vægt: 260 gram.
Kundeanmeldelser: 4,6/5 (500+ Google anmeldelser)

Den bedste hårtrimmer til frisøren!

BaByliss PRO FX8700GE Gold Hårtrimmer bliver brugt hos de bedste professionelle saloner og vinder vores hårtrimmer test til frisøren. Den giver maksimal klippe effektivitet, og sikrer samtidig præcision og og knivskarpt resultat med et blad i japansk stål med Nikkel og Titanium belægning.

Den har ekstrem motorkraft som bl.a. betyder, at den er en af de foretrukne og bedste hårtrimmer rundt omkring i verden. Den har en unik og kraftfuld EDM motor udviklet i samarbejde med Ferrari. Motoren er en af de kraftigste på markedet og kan sammen med bladene, klare selv det tykkeste hår. Den klipper ned til 0,8 mm og kan zero-gappes ned til 0,2 mm. Værktøj til zero-gap medfølger og du kan se hvordan du gør her (engelsk).

Mange frisører og barbers favoriserer BaByliss Pro FX8700GE Gold for dens højmoments børsteløse motor, som giver højeste effekt og maksimal bladhastighed uanset hvilket hår den klipper. Den leverer høj strømledning eller trådløs anvendelse. Den har 5 justerbare indstillinger uden afstandskam op til 3,5 mm og der medfølger 8 afstandskamme, som klipper op til 19 mm.

Motorstyrke: Stærk (6.000 vibrationer pr. min.)
Skærehoved bredde: 45 mm.
Bladtype: Japansk Stål med Nikkel / Titanium belægning
Batteri kapacitet: 120 minutter (eller konstant med højdrevet ledning på 3 meter)
Længdeindstillinger: Justerbar skær fra 0,8 til 3,5 mm og 8 afstandskamme: 1,5 – 3 – 4,8 – 6 – 10 – 13 – 16 – 19 mm.
Støjniveau: Middel / Høj
Vægt: 640 gram.
Kundeanmeldelser: 4.8/5 (160 Google anmeldelser)

Professionel hårtrimmer – Wahl Magic Clip

Årets bedst i test hårtrimmer i blandt de professionelle er Wahl Professional Cordless Magic Clip. Her ser vi bort fra prisniveauet, men kigger udelukkende kvaliten. Og der er en grund til den heller Magic. Du får her den bedste hårtrimmer til overgange og fades og med mulighed for at skabe et detaljeret og varieret look med de 8 tilhørende afstandskamme.

Hårtrimmeren har et justerbar skærehoved med indstillinger fra 0,8 til 2,5 mm og med mulighed for at zero-gappe ned til 0,2 mm. Magien i denne Wahl hårtrimmer ligger i bladene. Den har en højpræcisionsklinge med stagger-tooth 2161 med crunch-blade teknologi. En unik teknologi som ikke ses fra andre på markedet og trimmeren er en del af Wahl 5-stars series. Teknologien giver hårklipningen en glattere skæring.

Wahl Professional Cordless Magic Clip har et tilspidset håndtag til let fade og blading og et Lithium teknologi for konstant strømforsyning under brug. Hårtrimmeren kan anvendes både med eller uden kabel og klipper helt op til 25 mm med de 8 medfølgende afstandskamme.

Motorstyrke: Stærk (DC motor med 5.500 omdrejninger pr. minut)
Skærehoved bredde: 40 mm.
Bladtype: Titaniumbelagte, selv-slibende blade
Batterikapacitet: 120 min. (kan også anvendes uafbrudt med ledning)
Længdeindstillinger: Justerbar fra 0,8 til 2,5 mm og afstandskamme: 1,5 – 3 – 4,5 – 6 – 10 – 13 – 19 – 25 mm.
Støjniveau: Middel
Vægt: 290 gram.
Kundeanmeldelser: 4.6/5 (1.335 Google anmeldelser)

Hvilke parametrer bedømmer vi hårtrimmerne ud fra?

Mikkel, vores hårekspert, har testet hårtrimmere i gennem flere år nu, hans store erfaring med trimmere i alle prisklasser, gør ham til vores bedste mand til at sammensætte vores sortiment, og derefter finde den bedste.

Vi bedømmer ud fra fastsatte parametrer. Derved sikrer vi at alle anmeldelser er sammenlignelige. Vi går altid ud fra følgende 8 parametrer:

• Motorstyrke
• Skærehoved bredde
• Bladtype
• Batteri kapacitet
• Længdeindstillinger
• Støjniveau
• Vægt
• Kundeanmeldelser

Ny hårtrimmer – hvad skal jeg overveje?

Når du skal vælge en hårtrimmer, er der nogle forskellige ting, du bør overveje. Skal din nye trimmer kun bruges til håret? Eller vil du også gerne kunne bruge den som skægtrimmer?

Derudover har det stor betydning, hvor ofte du skal bruge trimmeren, hvilke længdeindstillinger du har brug for, og hvor stor din tålmodighed er. Hvis du f.eks. er en utålmodig sjæl, der bare vil have den perfekte klipning i løbet af ingen tid, skal du vælge en hårklipper med en stærk motor. Hårtrimmerens motor er afgørende for, hvor grundig og hurtig trimmeren er.

For at overskueliggøre mulighederne har vi udvalgt seks hårklippere i forskellige prisklasser. Fælles for dem alle er, at de kan det, de hver især skal kunne! Så du skal faktisk bare finde ud af, hvilken af dem der passer bedst til dine vaner, ønsker og krav. Nedenfor følger beskrivelser af hver enkelt hårtrimmer ud fra de vigtigste syv parametre for en professionel hårtrimmer.

FAQ – Ofte stillede spørgsmål

Hvilken hårtrimmer er bedst i test?

Vores ekspert Mikkel har valgt modellen Andis Cordless USPro™ Lithium som vinder i vores hårtrimmer test 2024.

Hvordan tester vi hårtrimmere?

Vores hårekspert Mikkel Fritsen står for vores anmeldelser af hårtrimmere. Han har 5 års erfaring med test og brug af hårtrimmere, så han ved om nogen, hvad kvalitet er.

Kan man bruge en hårtrimmer som skægtrimmer?

Ja, men grundet det bredere hoved kan det være svært at komme til alle steder.

Hvad koster en hårtrimmer?

En hårtrimmer behøver ikke være dyr. De koster fra 300-2500 kr.

Hvordan bruger man en hårtrimmer?

Det kommer an på din frisure. Men læs vores guide “Sådan klipper du dig selv”, og lær hvordan du skal gribe det an.

Nu kan du vælge den rigtige trimmer

Nu ved du præcist hvad du kan vælge imellem når du skal købe en hårtrimmer. Det vil i sidste ende jo altid være en afvejning mellem pris og kvalitet eller antal af features. Det er vigtigt at notere sig at du sagtens kan få billige hårtrimmere der faktisk fungerer udemærket, men hvis du har erfaring med trimmere og har tænkt dig at benytte den fremadrettet er det helt sikkert værd at køb en lidt dyrere model af høj kvalitet.

Summary
Hårtrimmer Test 2023 - Vælg den rette model
Article Name
Hårtrimmer Test 2023 - Vælg den rette model
Description
Virker det uoverskueligt at vælge den rette hårtrimmer? Made4Men kan hjælpe dig - Se vores Hårtrimmer Test 2023.
Author
Publisher Name
Made4Men Magazine